Temel Karamollaoğlu: Ayasofya'nın bir kısmını turistlere açabiliriz

24 Temmuz 2020 tarihinde camiye döndürülerek ibadete açılan Ayasofya'nın 14 Mayıs seçimlerinden sonraki akıbeti günlerdir en çok konuşulan konulardan biri oldu. Haberet.com Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın'ın sorduğu soruların ardından Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu sosyal medya üzerinden paylaşım yapmıştı. Bugün ise çıktığı canlı yayında tekrardan Ayasofya konusunu gündeme getiren Karamollaoğlu "Bir kısmını turistlere açabiliriz. Gelirler, ziyaret ederler." dedi.

Ayasofya, cami statüsüne döndürülerek 24 Temmuz 2020 tarihinde ibadete açılmıştı. 14 Mayıs günü yapılacak olan seçimlerle birlikte 3 yılın ardından tekrar Ayasofya gündeme geldi.

Haberet.com Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın'ın geçtiğimiz hafta Millet İttifakı'nın seçimi kazanması halinde yönetimlerinin nasıl olacağı hakkında sorduğu soruların gündem olması ardından Ayasofya sorusu sosyal medyada trend olmuştu.

BUKET AYDIN SORMUŞTU
Aydın'ın, "CHP’nin Ayasofya'yı tekrar müze yapmak istediğini biliyoruz. Saadet Partisi’nin bunu istemediğini de biliyoruz. Bu durumda diğer partilerin tutumu ne olacak?" ifadelerine Saadet Partisi Genel Başaknı Temel Karamollaoğlu'dan sosyal medya aracılığıyla cevap gelmişti.

Karamollaoğlu, "Ayasofya fethin sembolüyse Fatih’in sembolü de adalettir. İktidara geldiğimizde Ayasofya gerçek manada açılmış olacak. Kendi ruhuna kavuşacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

CANLI YAYINDA TEKRAR KONUŞTU
Bunun ardından Karamollaoğlu katıldığı canlı yayında tekrardan Ayasofya konusuna dikkat çekerek "Ne Sayın Kemal Kılıçaroğlu'nun ne de bir başkasının Ayasofya'yı cami olmaktan çıkarmak gibi bir niyeti yok. Ayasofya büyük bir bina. Cami olarak kullanılan kısımların ötesinde diğer bölümler turistlere de açılır. Gelirler, ziyaret ederler." ifadelerini kullandı.

Fatih Erbakan: AK Parti mutabakata imza atmak istemedi İyi Partili Erhan Usta'nın, HDP sözleri yeniden gündemde Yavuz Ağıralioğlu: Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem yerine güçlendirilmiş Kılıçdaroğlu! Adil Yıldırım: Ben Sırtlanların Kabile Lideriydim