Sahte diploma çetesi ifşa oldu: Şikayetvar'da 'mağduriyet'lerini yazdılar!
Twitter üzerinden sahte diploma vaadiyle dolandırıldıklarını iddia eden kullanıcıların, Şikayetvar'a yaptıkları yüzsüz paylaşımlar sosyal medyada infial yarattı. Şikayetlerin detaylarında dolandırıcılık kadar, yasa dışı diploma talebinde bulunanların rahatlığı da dikkat çekti.

Sosyal medyada "sahte diploma" skandalı büyüyor. Twitter üzerinden sahte diploma vaadiyle iletişime geçtiklerini belirten bazı kullanıcıların, dolandırıldıklarını öne sürerek Şikayetvar platformuna yaptıkları şikayetler gündem oldu. Ancak bu şikayetlerdeki asıl dikkat çeken unsur, yasa dışı yollarla diploma temin etmeye çalışan kişilerin açıkça mağduriyetlerini anlatmaları ve çözüm talep etmeleri oldu.
"PARAYLA DİPLOMA ALDIM, AMA E-DEVLET'TE ÇIKMADI"
İlayda isimli bir kullanıcı, Şikayetvar'da yaptığı paylaşımda Twitter'da denk geldiği "parayladiplomaa" adlı hesapla iletişime geçtiğini, 25 bin TL ödeyerek devlet konservatuvarı mezunu olarak gösterilmek istediğini belirtti. Kimlik bilgilerini gönderdiğini ve kısa sürede sonuç alacağı sözü verildiğini aktaran kullanıcı, "Bugün 8. gün oldu, hala mezuniyetim sağlanmadı" diyerek, sahte diploma alamadığı için şikayetçi oldu.
"GEREKİRSE 100 BİN TL ÖDERİM, DİPLOMAMI E-DEVLET'E YÜKLEYİN"
Leyla adlı bir başka kullanıcı ise, iş yerinde terfi alabilmek için sahte diploma almak istediğini, bu amaçla Twitter’daki "sahtediplomaa" hesabıyla 40 bin TL’ye anlaştığını belirtti. Henüz sadece 5 bin TL gönderdiğini, diploma teslim edilmediği takdirde işini kaybedeceğini ifade eden kullanıcı, “Gerekirse 100 bin TL öderim” diyerek diplomayı e-Devlet'te görmek için adeta yalvardı.
EKŞİ SÖZLÜK KULLANICILARI DA ŞAŞKIN
Olay, sosyal medyada geniş yankı buldu. Bir kullanıcı, “Yasa dışı iş yapıp dolandırılınca utanmadan Şikayetvar’a yazmışlar, akıl alır gibi değil” yorumunu yaptı. Diğer kullanıcılar ise benzer şikayetlerin sayısının fazla olmasına dikkat çekerek, sistemdeki açıkların ve denetimsizliğin "Yeni Türkiye" manzarası olduğunu belirtti.
BAZI ŞİKAYETLER ‘ÇÖZÜLMÜŞ’ GÖRÜNÜYOR!
Daha da çarpıcı olan, bazı kullanıcıların şikayetlerinin “çözüldü” olarak işaretlenmiş olması. Yani bu kişilerin istedikleri sahte diplomaya kavuşmuş olabileceği şüphesi doğdu. Hatta bir kullanıcı, “Adam diplomayı almış, e-Devlet’te görmüş, dua etmeye geçmiş” diyerek sistemin zaaflarına dikkat çekti.
Kaynak: haberet.com