'Şebnem Korur Fincancı Adnan Oktar suç örgütü için sahte işkence raporları düzenledi' iddiası gündem oldu

140journos tarafından hazırlanan 'Adnan' belgeselinde Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın suç örgütünü aklamak için sahte işkence raporu verdiği iddia edildi. Eski örgüt üyesi Özkan Mamati ve İstanbul eski Mali Şube Müdürü Furkan Sezer'in anlattıkları gündem oldu. Mamati, Şebnem Korur Fincancı'nın çocukluğundan göz kapağı düşük birine 2005 yılında 1999'da işkence yapıldığı yönünde rapor verdiğini söyledi.

'Şebnem Korur Fincancı Adnan Oktar suç örgütü için sahte işkence raporları düzenledi' iddiası gündem oldu
  • İstanbul eski Mali Şube Müdürü Furkan Sezer, YouTube kanalı 140journos'un 'Adnan' belgeselinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.
İstanbul eski Mali Şube Müdürü Furkan Sezer
İstanbul eski Mali Şube Müdürü Furkan Sezer
  • Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'nün 2000-2018 yıllarında üyesi olan Özkan Mamati de söz konusu belgeselde çarpıtıcı detaylar aktardı.

'Şebnem Korur Fincancı Adnan Oktar suç örgütü için sahte işkence raporları düzenledi' iddiası gündem oldu - Resim : 2

ŞEBNEM KORUR FİNCANCI HAKKINDA SAHTE İŞKENCE RAPORU İDDİASI

  • Söz konusu belgeselde Türkiye'nin Avrupa Birliği uyum sürecinde işkenceye sıfır tolerans çalışmasına karşı Adnan Oktar'ın hamleleri hakkındaki iddialar dikkat çekti.
  • Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın adı sahte işkence raporu olaylarında geçti. İstanbul eski Mali Şube Müdürü Furkan Sezer, "Rapor alınan insanlardan biri sol görüşlü ve feminist diye bilinen insanlardan birisi" ifadelerine yer verdi.
  • 'Adnan' belgeselindeki, "Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya başvuruyorlar ve bir işkence raporu alıyorlar. Ancak Fincancı, operasyondan 5 yıl sonra Adnan Oktar örgütünün beyanlarıyla emniyet hakkında işkence raporu düzenliyor." sözleri gündem oldu.

'Şebnem Korur Fincancı Adnan Oktar suç örgütü için sahte işkence raporları düzenledi' iddiası gündem oldu - Resim : 3

İŞKENCE ATLASI İLE ADNAN OKTAR ÖRGÜTÜNÜ AKLADI 

Özkan Mamati ise tanık olduğu bir olayı anlattı. Mamati, örgüt içindeki bir arkadaşının çocukluğundan kalan göz kapağı düşüklüğüne Şebnem Korur Fincancı'nın işkence raporu verdiğini belirtti.

'Şebnem Korur Fincancı Adnan Oktar suç örgütü için sahte işkence raporları düzenledi' iddiası gündem oldu - Resim : 4

Eski örgüt üyesi Mamati, "Örgüt içinde benim de arkadaşım olan biri vardı. Küçüklüğünde olan göz kapağı düşüklüğünü 1999'daki operasyonda olmuş gibi göstererek 2005 yılında işkence raporu verdi. Adnan Oktar'ın Avrupa'da kendini duyurması Yaratılış Atlası ile oldu. Sonra Şebnem Korur Fincancı İşkence Atlası diye kocaman bir kitap yapmaya karar verdi. Ne tesadüf. 99'da gözaltına alınmış, doğuştan ya da küçüklüğünde fiziksel bozukluğu olan kişileri 2005 yılında kitabın içine koydu." şeklide konuştu.

'Şebnem Korur Fincancı Adnan Oktar suç örgütü için sahte işkence raporları düzenledi' iddiası gündem oldu - Resim : 5

Özkan Mamati sözlerine şu ifadelerle devam etti;

Bu anlattığım benim birebir yaşadığım olay. 1999'da operasyon oluyor, gözaltı oluyor her şey itiraf oluyor. 2005 yılında 'işkenceye uğruyorlar ve bu uzuvları operasyonda oldu' diyerek rapor veriyor. Böyle bir şey olabilir mi? O kitaba gerçekten işkence gören mağdurları da koydu, onların üzerinden Adnan Oktar örgütünü akladı. Gerçek mağdurları istismar etti.

'Şebnem Korur Fincancı Adnan Oktar suç örgütü için sahte işkence raporları düzenledi' iddiası gündem oldu - Resim : 6

"O RAPOR OLMASAYDI YÜZLERCE KIZ ÇOCUĞU İSTİSMAR EDİLMEYECEKTİ"

  • Gazeteci Fatih Altaylı, Şebnem Korur Fincancı'nın aldığı kararlar için "Bir sürü genç kıza mal oldu. O günden sonra bunlar güçlenerek büyüdü." ifadelerine yer verdi.
  • Mağdur avukatı Sena Akkaya Avvuran, "O gün belki de sadece muhalif reflekslerle alınan karar operasyonun ve davanın sonuçsuz kalmasına neden oldu. Aradaki 20 yılda yüzlerce kız çocuğu ve kadının örgüt tarafından cinsel olarak istismara uğramasına sebebiyet verdi. İşkence raporlarıyla davaya etki edilmeseydi bugün bu örgüt olmayacak, bu kadar insan mağdur olmayacaktı." şeklinde konuştu.

'Şebnem Korur Fincancı Adnan Oktar suç örgütü için sahte işkence raporları düzenledi' iddiası gündem oldu - Resim : 7

Gökhan Zan TİP'ten Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu Bakan Kacır ve Alper Gezeravcı Ankara 'da soruları yanıtladı Van Gölü'nde 'mikrobiyalit' tehlikesi Adnan Oktar'ın cezaevinden kareleri servis edildi