Seçim sonrası kritik kabine toplantısı: en önemli gündem maddesi 'Ortadoğu'

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantının ana gündem maddelerini sınır ötesi operasyonlar, İran ile İsrail arasında yaşanan gerginlik ve enflasyon oluşturacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bir buçuk aylık aranın ardından ilk kez yoğun gündem maddeleriyle seçim sonrası ilk kez bugün toplandı.

Toplantının dikkat çeken sıcak başlıklarından biriyse İran ile İsrail arasında yaşanan gerilim olacak.

Ortadoğu'da yükselen tansiyonun düşmesi için Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi trafiği değerlendiriliyor

Seçim sonrası kritik kabine toplantısı: en önemli gündem maddesi 'Ortadoğu' - Resim : 1

 İRAN-İSRAİL GERİLİMİ KABİNENİN ANA GÜNDEM MADDESİ

Kabine toplantısında İran'ın İsrail adımı sonrasında bölgede daha da yükselen tansiyonun düşürülmesi için yürütülen diplomasi trafiğine ilişkin son durum konuşuluyor.

Seçim sonrası kritik kabine toplantısı: en önemli gündem maddesi 'Ortadoğu' - Resim : 2

TERÖRLE MÜCADELE GENİŞLETİLECEK

Toplantının bir diğer konusu sınır ötesindeki "terörle mücadele" operasyonları olacak. Özellikle Irak'ın kuzeyindeki operasyonların bu yaz döneminde genişletilmesi planlanıyor. Bu kapsamda değerlendirme yapılıyor.

Seçim sonrası kritik kabine toplantısı: en önemli gündem maddesi 'Ortadoğu' - Resim : 3

ERDOĞAN'IN IRAK ZİYARETİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek hafta 22 Nisan'da Irak'a resmi bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu ziyaret öncesinde Türkiye'nin hazırlıkları da Kabine toplantısında konuşulacak konular arasında yer alıyor.

Seçim sonrası kritik kabine toplantısı: en önemli gündem maddesi 'Ortadoğu' - Resim : 4

 ENFLASYON TEDBİLRLERİ DEĞERLEDİRİLECEK 

Kabine toplantısının bir diğer konusu ise ekonomi olacak. Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programındaki son durum ele alınacak. Programın temel hedefi olan enflasyonu kalıcı olarak düşürmeye yönelik alınabilecek ilave tedbirler değerlendiriliyor.

Seçim sonrası kritik kabine toplantısı: en önemli gündem maddesi 'Ortadoğu' - Resim : 5

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA DÜZENLEME YAPILACAK

Kabinede yılın ilk öğretmen atamasına ilişkin kadro tahsisine ve takvime dair çalışmalarında düzenleme yapılması bekleniyor. 

Kaynak: haberet.com

AK Parti Recep Tayyip Erdoğan
Bayram tatilindeki kazalarda 75 kişi yaşamını yitirdi Son dakika! Gara'da 5 terörist etkisiz hale getirildi Uğur Dündar’dan ‘Babalık’ iddialarına yanıt Devlet Bahçeli'den muhalefete yerel seçim mesajı