Seçim sonrası şirketlerden Kemal Kılıçdaroğlu anketi! Halk Kılıçdaroğlu ile ilgili ne düşünüyor? CHP'nin başında kimi görmek istiyor?

14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerden yenilgiyle ayrılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eleştiri oklarının hedefi oldu. Kılıçdaroğlu için istifa sesleri yükselirken, anket şirketleri harekete geçti. Vatandaşlara Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı'na devam etmeli midir? ve Kılıçdaroğlu genel başkanlıktan ayrılır ya da istifa ederse kimi CHP Genel Başkanı olarak görmek istersiniz? soruları soruldu. İki anketten de çarpıcı sonuçlar çıktı.

Seçim sonrası şirketlerden Kemal Kılıçdaroğlu anketi! Halk Kılıçdaroğlu ile ilgili ne düşünüyor? CHP'nin başında kimi görmek istiyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı girdiği 12'nci seçimden de yenilgiyle ayrıldı. Yaşananlar sonrasında parti tabanından gelen 'istifa' çağrılarına kulak tıkayan CHP lideri, parti MYK'sını yenileyerek "Koltuğu bırakmıyorum" mesajı verdi.

Bazı CHP'liler Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini düşünürken bazıları da göreve devam etmesini istiyor.

İkinci tur Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına yönelik yaptığı araştırmayla ortalama 0,2 farkla seçim sonuçlarını en yakın tahmin eden araştırma şirketlerinin başında yer alan Areda Survey ile BETİMAR Araştırma dikkat çeken bir anket yayınladı.

KILIÇDAROĞLU GÖREVE DEVAM ETMELİ Mİ?

Areda Survey, son araştırmasında vatandaşlara "Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı'na devam etmeli midir?" sorusunu yöneltti.

Ankete katılan 2 bin 646 kişinin yüzde 61,5'i Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini belirtirken, yüzde 38,5 ise göreve devam etmesi gerektiğini savundu. Ankete katılan vatandaşların hangi partiyi destekledikleri de soruldu.

AK Parti'yi destekleyenlerin yüzde 43,8'i Kılıçdaroğlu'nun görevde kalmasını, yüzde 56,2'si ise istifa etmesi gerektiğini belirtti.Seçim sonrası şirketlerden Kemal Kılıçdaroğlu anketi! Halk Kılıçdaroğlu ile ilgili ne düşünüyor? CHP'nin başında kimi görmek istiyor? - Resim : 1

CHP'LİLERİN ÇOĞUNLUĞU 'GİTSİN' DİYOR

CHP'lilerin yüzde 59,2'si genel başkanlarının koltuğu bırakmasını isterken, yüzde 40,8'i göreve devam etmesi gerektiğini ifade etti.

MHP'lilerin yüzde 33,2'si Kılıçdaroğlu'nun istifasını istemezken, yüzde 66,8 görevi bırakması gerektiğini bildirdi.

İYİ PARTİ'DE DİKKAT ÇEKEN ORAN

İYİ Partililerin ise yalnızca yüzde 18,5'i Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığına sıcak bakıyor. Geride kalan yüzde 81,5 gitmesini istiyor.

Yeşil Sol Parti (HDP) destekçilerinin ise sadece yüzde 38,4'ü 'Kılıçdaroğlu göreve devam etsin' diyor.

İKİNCİ TUR TERCİHLERİNE GÖRE

İkinci turda Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyenlerin yüzde 40,9'u Kılıçdaroğlu'nun göreve devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu destekçilerinin yüzde 64'ü ise artık onu o koltukta görmek istemiyor.

CHP KOLTUĞUNDA KİMİ GÖRMEK İSTERSİNİZ?

BETİMAR Araştırma seçmenlere 'Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlıktan ayrılır ya da istifa ederse kimi CHP Genel Başkanı olarak görmek istersiniz?' sorusunu yöneltirken sonuçları da paylaştı.

Seçim sonrası şirketlerden Kemal Kılıçdaroğlu anketi! Halk Kılıçdaroğlu ile ilgili ne düşünüyor? CHP'nin başında kimi görmek istiyor? - Resim : 2

EKREM İMAMOĞLU FARKLI ŞEKİLDE ÖNDE

Seçmenler yüzde 46,7 oranla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ilk sırada gösterdi. İmamoğlu'na en yakın olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yüzde 17,6 oranla ikinci sırada yer aldı. Özgür Özel yüzde 6,5, Muharrem İnce yüzde 1,2, Mustafa Sarıgül ise yüzde 0,9 oranla sıralamayı belirledi. 

Yeni dönemin ilk MGK'sı sona erdi Ünlü bir alışveriş merkezinde tepki çeken tuvalet Bakan Yerlikaya açıkladı! 2023 yılı atama kararları sonuçlandı Kadir Şeker tahliye edildi