Siyasilerden Kobani Davası kararlarına ilk tepki

Son Dakika: 6-8 Ekim 2014 tarihinde çıkan sokak eylemlerine ilişkin davada çıkan kararlara AK Parti'den ilk tepki İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'dan geldi. Turan, "Hesabı sorulur demiştik, birilerini memnun etmese de adalet yerini buldu, beraatta var ceza da var" dedi. CHP Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise "Adil bir karar bir yana, adil bir görüntünün bile ortaya çıkmasını istemediler" dedi.

Siyasilerden Kobani Davası kararlarına ilk tepki

Son Dakika: 6-8 Ekim 2014’te çıkan sokak eylemlerine ilişkin aralarında terör örgütü PKK elebaşılarının yanı sıra eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 108 sanığın yargılandığı davada kararlar açıklandı.

AK PARTİ'DEN İLK TEPKİ

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, siyasetçilere verilen cezalar için, "Hesabı sorulur demiştik!" yorumu yaptı.

"BİRİLERİNİ MEMNUN ETMESE DE ADALET YERİNİ BULDU"

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Turan, "Bugünkü karar; Hapishaneden atılan romantik tweetlerle, hukuku ve adaletin sulandırılamayacağını, Kimsenin siyasi emelleri için sokağı tahrik edemeyeceğini; Kendisi veya bağlı olduğu bir örgütün menfaati için kamu düzenini istismar edemeyeceğini; Toplumda infiale, tahribata, can kayıplarına sebep olan bir olayı teşvik etmenin “kim olursa olsun” bedeli olacağını; gösterdi. Birilerini memnun etmese de adalet yerini buldu, beraatta var ceza da var" dedi.

Siyasilerden Kobani Davası kararlarına ilk tepki - Resim : 1

CHP'Lİ TANRIKULU: SİYASİ KAN DAVASIDIR

CHP Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kararlara ilişkin değerlendirmesinde "Mahkeme, yargılanan siyasetçilerin bugünkü konumlarını dikkate alarak karar veriyor gibi algılıyorum" dedi.

Halk TV yayınına bağlanan Tanrıkulu, "Mahkeme, yargılanan siyasetçilerin bugünkü konumlarını dikkate alarak karar veriyor gibi algılıyorum. Beraat kararları tabii ki geliyor ama bu kararların siyasi okumasını yapmak lazım. Bu davanın kendisi siyasi bir davadır. Siyasi kan davasıdır. AKP'nin kendi siyasi gündemine ve siyasi ihtiyaçlarına göre başlatılmıştır, Şimdi de sonlandırılıyor" ifadelerini kullandı.

"ADİL BİR GÖRÜNTÜNÜN BİLE ORTAYA ÇIKMASINI İSTEMEDİLER"

Kobani Davası'nda "ceza hukukun en temel ilkelerinin soruşturmanın başından beri ihlal edildiğini" vurgulayan Tanrıkulu, "Başından itibaren, bugün dahil olmak üzere, adil bir yargılama düzeni sunulmamıştır. Adil bir karar bir yana, adil bir görüntünün bile ortaya çıkmasını istemediler" dedi.

Siyasilerden Kobani Davası kararlarına ilk tepki - Resim : 2

Kaynak: haberet.com

TÜDAV'dan Türkiye-Yunanistan'a iş birliği önerisi Gürcistan Başbakanı Türkiye'de Eskişehir'de çöp ev vakası! Tam 5 ton... DEM Parti'den Kobani kararlarına tepki