Son dakika! Adalet Bakanı Tunç: Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden geriye dönüş yok

Son dakika haberleri... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden dönüş yok." dedi. Bakan Tunç, "Yüzde 50+1 şartı değişecek mi?" sorusuna ise Meclis'in takdirinde olduğunu söyledi.

Son dakika! Adalet Bakanı Tunç: Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden geriye dönüş yok
  • Son dakika haberleri... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.
  • Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bir istikrar sistemi olduğuna dikkat çekti.
  • Bu sistemden herhangi bir dönüşün olmadığını dile getiren Bakan Tunç, "Yeni ihtiyaçlar durumunda yeni değişikliklerin değerlendirilerek sistemde reform ihtiyacı varsa kaçınılamayacağını dile getirdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği 50+1 meselesi de bu çerçevede TBMM'de değerlendirilebilir" dedi.

OGÜN SAMAST AÇIKLAMASI

  • Ogün Samast hakkında düzenlenen yeni iddianameyle ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ' Son iddianame süreciyle ilgili kamuoyunun bilmediği bazı hususlar var. Bu konular yargısal süreçlerle ilgili. Değerlendirmesini yapacak olan yargı makamlarıdır. ' dedi.
  • Bakan Tunç (Akşener’in polis müdürlerinin oteli olduğu iddiası): Yargı makamlarına bildirilmesi, Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirilmesi lazım, bu anlamda eğer böyle bir iddia varsa üzerine üzerine gidilmesi gerekir. İddia noktasında somut eğer bilgiler varsa bu bilgileri sayın Akşener‘in yargı makamlarımızda Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile paylaşmasında çok büyük yarar olduğunu ifade etmek istiyorum.
  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 170 vatandaşımızın Gazze’den çıkışı sağlandı Cumhurbaşkanı Erdoğan Atina'ya gidecek! İDO ve BUDO seferleri iptal Malatya'da 4,5 büyüklüğünde deprem