Son Dakika: Beşiktaş'taki gece kulübü yangınında bilirkişi raporu ortaya çıktı! 8 kişi tutuklandı

Son Dakika: Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınına ilişkin bilirkişi ön raporuna ulaşıldı. Raporda, yangın çıkış kapılarının kapalı olduğu ve söndürme sisteminin çalışmadığı bilgisine yer verilirken adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 9'u savcılık ifadelerinin ardından “Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Neden Olma” suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye gönderildi. 8'İ kişi tutuklandı.

Son Dakika: Beşiktaş'taki gece kulübü yangınında bilirkişi raporu ortaya çıktı! 8 kişi tutuklandı
  • İstanbul Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili soruşturmada 11 şüpheliden 9'u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

8 KİŞİ TUTUKLANDI

  • Gayrettepe'de geçtiğimiz gün bir gece kulübünde çıkan ve 29 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin soruşturmada sekiz kişi tutuklandı.

YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİNİN ÇALIŞMADIĞI BİLİRKİŞİ RAPORUNA YANSIDI

  • Son Dakika: Yangının bilirkişi ön raporuna ulaşan TRT Haber; Raporda, yanıcı malzemelerin iş yerinde depo edildiği, açık kaynak yapıldığı ve kaynak çapaklarının etrafa sıçradığı bilgilerinin yer aldığını paylaştı.

  • Yangın çıkış kapılarının kapalı olduğu vurgulanan raporda, yangın söndürme sisteminin çalışmadığı, ifadelerde de belirtildiği üzere yangın söndürme tüplerinin bir kısmının çalışmadığı bilgisine yer verildi.

İŞ YERİ SAHİPLERİ, MOBİLYACI, MUHASEBECİ... 

  • Yangının ardından başlatılan soruşturma kapsamında iş yeri sahipleri Mehmet Menduh C. ve Şahzade "Şazi" Ş. ile sorumlu müdür İsmet Ş., işletme müdürü Arda Arman P. ve iş yeri muhasebecisi Salim A., tadilat ile ilgili metal işleri sorumlusu Kahraman E., metal işleri firma sahibi Çağatay A., mobilyacı Ercan E. ve iş yeri ortağı Fatma D. olmak üzere toplam 9 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Son Dakika: Beşiktaş'taki gece kulübü yangınında bilirkişi raporu ortaya çıktı! 8 kişi tutuklandı - Resim : 2

EK GÖZALTI YAPILDI

  • Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği'nde ifadeleri alınan 9 şahıs için ek gözaltı alınırken, şahıslardan mobilyacı Ercan E.'nin ifadesinin alınması sonrasında savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı.

SAHNE PLATFORM FİRMASI YETKİLİSİ KARI-KOCA DA GÖZALTINA ALINDI

  • Olay çerçevesinde gece kulübünün teknik servis personeli İbrahim B.'nin (36) de polis tarafından gözaltına alındığı öğrenilmişti.
  • Şahsın ifadesinin alındığı öğrenilirken, yeni gelen bilgiler doğrultusunda kulübün sahne platform firması yetkilisi olan Dursun Ç. ve eşi Sibel Ç. de savcılık talimatıyla Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği polisleri tarafından gözaltına alınmıştı.
  • İfade işlemleri tamamlanan 11 şüpheli, Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği'nden Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesine sevk edildi.

9 ŞÜPHELİ TUTUKLAMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

  • Sabah'ın haberine göre adliyede savcılık ifadeleri tamamlanan şüphelilerden 2'si serbest bırakıldı.
  • Diğer 9 şüpheli ise "Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Neden Olma" suçundan tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.
  • Öte yandan gece kulübünün ruhsatlandırılması, çalışma izni ve esasları ile süreç içindeki denetimlerine dair tüm bilgi ve belgeler toplandığı, ilgili kamu görevlileri/belediye görevlileri hakkında ise 4483 sayılı yasa hükümlerine göre soruşturma başlatılacağı öğrenildi.

3 KOLONUNDA HASAR TESPİT EDİLDİ

  • 'Masquerade' isimli gece kulübünün bulunduğu binada İstanbul Büyükşehir Belediye ekipleri, hızlı tarama testi yaptı.
  • Binanın 3 kolonunda hasar belirlendi. 16 katlı binanın yüksek riskli çıktığı öğrenilirken raporun valiliğe iletildiği kaydedildi.

Son Dakika: Beşiktaş'taki gece kulübü yangınında bilirkişi raporu ortaya çıktı! 8 kişi tutuklandı - Resim : 6

Kaynak: Ajanslar

Mazbatasını alan Abdullah Zeydan: Coğrafyamızın çatışmalara ihtiyacı yok Gece kulübünün mimarı konuştu Ardahan dahil 5 seçim çevresi için iptal kararı verildi Türkiye savunma alanında bilgi verme dönemini sonlandırdı