Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te açıklamalarda bulundu! Muhalefete ince ayar: dışarıda aradığınız ileri teknoloji burada

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST İzmir'in 3. gününde bölgeye gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Çiğli Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. TEKNOFEST ve savunma sanayinin başarıları siyasete alet eden muhalefete seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Koltuk kavgalarını bir gün bıraksınlar da dışarıda aradıkları ileri teknolojiyi gelip burada görsünler" dedi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te açıklamalarda bulundu! Muhalefete ince ayar: dışarıda aradığınız ileri teknoloji burada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST İzmir'in 3. gününde bölgeye gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Çiğli Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te açıklamalarda bulundu! Muhalefete ince ayar: dışarıda aradığınız ileri teknoloji burada - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;

İzmirli kardeşlerimizle kucaklaşmaya geldi. Milli teknolojileşmemizin sembolü TEKNOFEST'te sizlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivaline hepiniz hoş geldiniz. Bizleri aydınlık yarınlarımızın teminatı olan siz gençlerimizle buluşturan tüm kurumlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Geniş bir alana yayılan çeşitli etkinliklerle Cumhuriyetimizin asrını gençlerimizle buluşturmaya çalışıyoruz. TEKNOFEST de bunlardan birisidir. Şu atmosferden mümkün olduğu kadar fazla gencimizi istifade ettirelim istiyoruz. Tek bir il yerine 3 ilde tertiplemek istedik. İstanbul'da 2 milyon 247 bin ziyaretçiyle kendi rekorunu kırmıştır. TEKNOFEST 30 Ağustos'ta Ankara'da ziyaretçi ağırladı. 4 günde 943 bin kişiyi ağırladı. Bugün de TEKNOFEST 2023'ün son durağı olan güzel İzmir'deyiz. Şehrimize, ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

İzmirli kardeşlerime güzel programa ev sahipliği yaptıkları için teşekkür ediyorum. Diğer illerimiz gibi İzmirli gençlerimiz de yoğun ilgi gösteriyor. Bu gurur tablosuna şahitlik edildiğini mutlulukla görüyoruz. Ülkemiz adına umutlarımız da katlanıyor. Şuana kadar 330 bin ziyaretçiyi ağırlayan festivalin 100. yılımıza layık bir etkinlik olacağına inanıyorum.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te açıklamalarda bulundu! Muhalefete ince ayar: dışarıda aradığınız ileri teknoloji burada - Resim : 2

MUHALEFETE MESAJ: DIŞARDA ARADIĞINI TEKNOLOJİYİ GELİP GÖRÜN

İmkanı olmayana gerekirse yardım edin, destek olun ama bir yolunu bulup bir fırsat olup Çiğli Havalimanı'na gelerek buradaki vizyonu başarıyı mutlaka yerinde görün. İzmirli kardeşlerimizle birlikte yeni ya da eski milletvekillerini de unutmuyoruz. İleri teknolojiyi uzakta arayanları buraya davet ediyoruz. Bitmek bilmeyen koltuk davalarına 1 gün ara vermeleri kendileri adına daha iyi olacaktır.

Burada sadece gurur kaynağımız olan ürünleri görmüyoruz. Aynı zamanda büyüyen sınırları aşan özgüven ve iddia sahibi Türkiye'nin yükselişine de şahit oluyoruz. Kızılelma, Akıncı, Hürjet, TB2, TB3, Atak Gökbey ile birlikte gayret, mücadele, sabır azim cesaret var. Her türlü engele rağmen başarmaya sevdalı yürekler var. Burada ayağına vurulan asırlık zincirleri parçalayan Türk milleti var.

Millete sevdalı bu vizyonerlerin başlattığı davayı sizler omuzlayarak inşallah hedeflenen yere sizler taşıyacaksınız. Sizin parıldayan gözlerinizde yarının güçlü Türkiye'sini görüyorum. Sizlerin başarıları milletimizle birlikte Asya'dan Afrika'ya gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimize de cesaret aşılıyor. 30 yıllık esaretin ardından özgürlüğüne kavuşan Karabağ'da sizin için dua ediliyor.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te açıklamalarda bulundu! Muhalefete ince ayar: dışarıda aradığınız ileri teknoloji burada - Resim : 3

Sevgili gençler; biz 40 yılı aşkın süredir siyasetin içindeyiz. Ülkemizin önündeki taşları, mayınları temizlemenin mücadelesini verdik. Hep gençlerle beraber yol yürüdük. Daima bahtiyarlık duydum. Hangi görüşe, kökene sahip olursa olsun bu ülkenin gençleriyle her zaman iftihar ettim. Hiç kimseyi yaşam biçimi, kılık kıyafeti, kimliğiyle ötekileştirmedik. Sizi at gözlükleriyle tanımlamaya çalışanlara prim vermedik. Yasakçı değil tüm vatandaşlarımızla birlikte gençlerimizin özgürlükçü alanlarını genişletenlerden olduk. Ne yapıyorsak sizin için sizin istikbaliniz içinin yapıyoruz.

Bizden öncekilerin bedel ödeyerek bizlere bıraktığı emaneti 40 yıldır bugünlere getirdik. Bugün burada Türkiye'yi savunma sanayi başta olmak üzere başarıdan başarıya koşturduk.

TÜRKİYE YAPAY ZEKADA GERİ KALMAYACAK

Türkiye olarak yapay zekada geri kalmamaya çalışıyoruz. Dijital Türkiye vizyonumuz doğrultusunda kamu hizmetlerinde dijital araçları yaygınlaştırıyoruz. e-devlet uygulamamızda 7 bin 300 hizmet var. 64 milyona yakın insanımız kullanıyor. Avrupa'da örnek gösterilen bir sistem kurduk. Dünyanın gelişmiş denilen ülkelerinde bile sıraya girilerek yapılan işleri bizim insanımız e-devlet kullanarak saniyeler için yapıyor. Birileri hala akılalmaz iddialarıyla karalama kampanyaları sürdürse de ilk elektrikli otomobilimiz TOGG'un üretimi aratarak devam ediyor. ABD ziyaretimizde rekabet iyidir diyerek TESLA'yı da ülkemizde yatırım yapmaya davet ettik.

Savunma sanayi alanında hep birbirinden kritik 850 farklı projeyi hayata geçiriyoruz. Dünyadaki ilk SİHA gemisi olan TCG Anadolu denizlerimizde bayrağımızı gururla dalgalandırıyor. Savunma sanayi hamlelerimizle birlikte ihracatımız da katlanarak artıyor. Savunma ihracatındaki bu yıl ki hedefimiz 6 milyar doları aşmaktadır. İnşallah bu rakamların üstünü yakalayacağız. Tam bağımsız Türkiye hedefimize ulaşana kadar gece gündüz demeden çalışacağız.

Son seçimde savunma sanayi ürünlerimize dokunmak isteyenlerin heveslerini kursaklarından bıraktık. Umudu FETÖ'den PKK'dan arayanlara iyi bir ders verdik. Kararını eser siyasetinden yana kullanarak yeni pencereler açtık. Bu kazanımları inşallah yerel seçimde ileri taşıyacağız. İzmir dahil fetret devri yaşayan şehirlerimiz için hazırlanıyoruz. İzmir, İstanbul ve Ankara buna hazır mıyız? İzmirlinin iradesini çantada keklik görenlerin işi artık daha zor. İzmir'i gerçek belediyecilikle tanıştırmakta kararlıyız. bu şehrin eser siyasetine ihtiyacı var. Bunu ancak biz yaparız. Bu noktada bir milat olmasını istiyoruz.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te açıklamalarda bulundu! Muhalefete ince ayar: dışarıda aradığınız ileri teknoloji burada - Resim : 4

Yeni modeli helikopterle getirildi! Dağcı ekipmanlarıyla çatıdan mağazaya soktular Ülkemizin ilk uzay yolcuları bavulunu hazırladı! Şahinler çetesi çökertildi Doğal gaz patlaması neden olur ve nasıl önlenir?