Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, yazar Alev Alatlı'nın cenaze törenine katıldı

Son Dakika: Çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak tedavi gördüğü hastanede dün 79 yaşında hayatını kaybeden Alev Alatlı Eyüp Sultan Camisi'nde düzenlenen cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan, "Şu anda Hakk'a, ablaların ablasını uğurluyoruz. O gerçekten toprak ana olmayı bizlere de ifade ederdi" dedi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, yazar Alev Alatlı'nın cenaze törenine katıldı
  • Fikir ve sanat hayatının önemli isimlerinden usta yazar Alev Alatlı bugün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazıyla son yolculuğa uğurlandı.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, yazar Alev Alatlı'nın cenaze törenine katıldı - Resim : 1

  • Eyüp Sultan Camisi’nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, yazar Alev Alatlı'nın cenaze törenine katıldı - Resim : 2

"ENTELEKTÜEL BİR İNSANDI AMA KİBRİNE HİÇBİR ZAMAN KAPILMADI"

Alatlı'nın cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Erbaş namaz öncesi Alatlı'nın entelektüel bir insan olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Entelektüel bir insandı ama entelektüel kibrine hiçbir zaman kapılmadı. Düşünen herkesin ablası oldu. Helalleşmekten söz etti, şimdi bugün de musalla taşında bizden helallik istiyor. Bugün ülkemizin yakın tarihinde hep güzel ve güzel sada sahibi olmuş bir mütefekkirimizi Alev Alatlı hanımefendiyi ebediyete uğurluyoruz. O milletimizin dert ortağı bir mütefekkirdi. Entelektüel bir insandı ama kibrine hiçbir zaman kapılmadı.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, yazar Alev Alatlı'nın cenaze törenine katıldı - Resim : 3

"'EFENDİCE ÖLMEYİ BİLMEK LAZIM' DEMİŞTİ"

Düşünen her insanın her yeni neslin ablası oldu. Güzel bir Müslümandı inanmış bir mümineydi. Gece yarılarında Kur'anın bir ayetini müzakere etmek için son 5 yılında sürekli arardı ve kendisiyle Kur'an müzakerelerimiz oldu. Bir konuşmasında "Efendice ölmeyi bilmek lazım" demişti. Efendice ölmeyi Cenabı Hak hepimize nasip eylesin.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, yazar Alev Alatlı'nın cenaze törenine katıldı - Resim : 4

"ABLALARIN ABLASINI UĞURLUYORUZ"

Daha sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alatlı'ya veda etti. Erdoğan cenaze töreninde Alatlı için şu ifadeleri kullandı:

"Gerçekten şu anda Hakk'a, ablaların ablasını uğurluyoruz. Muhabbetinde hep şunu söylerdi, anneceğim, ablacığım... Hep böyle bir güzelliği vardı. Hem cumhurbaşkanlığı ödüllerimizden birini alan bir ablamızdı, o güzelliklere sahip bir abla, bir anneydi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, yazar Alev Alatlı'nın cenaze törenine katıldı - Resim : 5

Toprak anamız ebediyete uğurlanıyor. O gerçekten toprak ana olmayı bizlere de ifade ederdi. Tüm ailesine baş sağlığı dilerken, Rabbim mekanını cennet eylesin."

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, yazar Alev Alatlı'nın cenaze törenine katıldı - Resim : 6

Alatlı'nın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Mihrişah Valide Sultan Mezarlığı’na defnedilmek üzere yol çıkarıldı.

Kaynak: haberet.com

Yurdun doğusu dondu Alev Alatlı'ya veda Irak'ın kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi Bayraktar TB3 SİHA bir testi daha başarıyla tamamladı