Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Danıştay Eğitim Tesisi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'daki Danıştay Eğitim Tesisi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Batı ülkelerinin beslediği FETÖ ve PKK'lı teröristlerin iade edilmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık kınama mesajlarının dışında daha somut adımlar atmalılar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Başkanlığı IASAJ Programı Kapanış ve Danıştay Eğitim Tesisi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Danıştay Eğitim Tesisi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar - Resim : 1

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;

Danıştay'da emeği geçen başkanlarımıza, üyelerimize, personelimizi, hakim ve savcılarımıza ülkem ve adıma teşekkür ediyorum.

Bugün resmi açılışını yaptığımı Eğitim Tesisi'nin yapımına fiile geçen yıl eylül ayında başlanmıştı. 10 ay gibi kısa sürede bitirerek danıştayımızın hizmetine sunduk. Tesisin kurumumuza hayırlı olmasını diliyorum.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Danıştay Eğitim Tesisi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar - Resim : 2

Milletimizin teveccühü ile 2002 yılında ülkemizi yönetmeye layık görüldüğümüzde adaleti 4 öncelik maddesi arasına almıştık. Hak ve özgürlüklere dair devrim niteliğinde düzenlemeler varken, diğer yanda adalet için altyapı eksikleri vardı. Merdiven altı denilecek yerde adalet dağıtılmaya çalışılan yerlerin kötü görüntülerini çok çabuk bir şekilde silmeye çalıştık. Bugün yüksek yargı organlarımızın hepsi her türlü ihyacın gözetildiği binalarda milletimize hizmet veriyor. Türkiye teknolojinin de getirdiği imkanlar sayesinde her geçen gün çıtayı biraz daha yükseltiyor. Geç gelen adalet adalet değildir düsturuyla zamanında olması için her türlü desteği sağlıyoruz. Milletimize vadimiz olan Türkiye Yüzyılını adaletin de yüzyılı yapmakta kararlıyız. Bunun da yürütmesi yasaması yargısıyla hep birlikte hareket ederek gerçekleştireceğiz. Tüm destekler için şimdiden teşekkür ediyorum.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Danıştay Eğitim Tesisi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar - Resim : 3

YENİ ANAYASA MESAJI: 12 EYLÜL PRANGALARI ATILMALI

Ekim ayı tarihimizde çok önemli bir yere sahiptir. 29 Ekim'de bu topraklarda kurduğumuz son devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti'mizin 100. yaşına ulaşacağız. Son bir asrın kapsamlı muhasebesini yaparken milletimizin demokratik kazanımlarını daha da güçlendirmek istiyoruz. Vatandaşlarımızın özgürlük alanlarını genişletmek için vatandaşlarımızı darbe anayasasından kurtarmalıyız. Türkiye'nin ayağına vurulan 12 Eylül prangalarının atılma vakti gelmiştir.

Yeni dönemde milletimize verilecek asıl müjdenin Türkiye'yi kuşatıcı ve özgürlükçü bir anayasayla kavuşturmak olduğunu biliyoruz. Milletimizin her bir ferdinin işte benim anayasam diyerek bağrına basacağı anayasa yapılmasının önünde hiçbir mani yok.

Hakikatın kıvılcımı farklı fikirlerin çarpışmasından çıkar. Türk demokrasisini ilk serbest seçimlerin yapıldığı 1950'den beri maruz kaldığı onca vesayete rağmen ayakta tutan bu güçlü vasfıdır. İnşallah 85 milyon olarak tam bir olgunluk içinde mümkün olan en geniş en kapsayıcı şekilde bu hassas süreci başarıyla tamamına erdireceğimize inanıyorum.

Binlerce insanımızın hayatına mal olan bölücü terör örgütünden, 15 Temmuz'da hedef alan FETÖ'ye DEAŞ vari istismarcı yapılara, çetelerden, oligarşik oluşumlara kadar tüm şer şebekelere karşı mücadelenin arkasında adaleti tahsis etme irademiz bulunuyor. 2002 yılından beri hukukun kanunun demokrasinin peşinde kümelenen, kendini milletten üstün gören hiçbir elitiste izin vermedik vermeyeceğiz. Her ne olursa olsun cezasızlık olgusunun toplumda yer etmesine müsaade etmeyiz. Adli ve emniyet birimleriyle bunu sağlamak devletin vatandaşına karşı sorumluluğunun gereğidir. 21 yılda adalet ve güvenlik alanlarındaki tarihi kazanımlara yenilerini eklemeye çalışacağız. Nerede bir engel varsa aşmayı görev adlediyoruz.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Danıştay Eğitim Tesisi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar - Resim : 4

BATI ÜLKELERİNE FETÖ-PKK ÇAĞRISI

Türkiye dünyanın en eli kanlı terör örgütleriyle mücadele eden ülkesidir. Ülkemiz küresel güç kavgalarının odağında ve doğrudan hedefindedir. Suriye'nin kuzeyindeki terör yapılanmalarına verilen destek somut örnektir. Ülkemizde darbe suçu işlemiş firari kişilerin batı ülkelerinde siyasi suçlu olarak kollanması da bir örnektir. Son günlerde bazı mahkemelerin de buna alet edildiğini görüyoruz. Klasörler dolusu delile rağmen terör elibaşlarına yönelik adım atılmamasını izah edemiyoruz. Söz konusu kendi güvenlikleri olunca hiçbir sınır tanımayanların bizim tamamen hukuk çerçevesinde yürüttüğümüz olayı eleştirmeleri ayrımcılıktır. Devlete sızmış olan cübbeli, üniformalı kravatlı teröristlerle mücadele etmektir. FETÖ her yolu mübah gören, en kutsal değerleri bile istismar etmekten çekinmeyen terör örgütüdür. Biz dostlarımızdan ve adaletin tecellisi için çalışan tüm kurumlardan şunu bekliyoruz; her terör olayı sonrasında ilettiğiniz taziye mesajları şüphesiz anlamlıdır. Ancak ülkemizin mücadelesinin başarıya ulaşması için asla yeterli değildir. Önceki gün Meclis'imizin açılışına denk getirilen menfur eylemi oldu.

Şunu da biliyoruz ki şayet bu caniler etkisiz hale getirilmeseydi ve yurt dışına kaçmayı başarsalardı baş tacı edilecek ve siyasi diye korunacaktır. İade taleplerimize kuvvetle muhtemel olumlu cevap vermeyeceklerdi. İddia olarak değil 40 yıl PKK, 10 yıllık FETÖ mücadelemizde yaşıyoruz. Kınama mesajlarıyla artık daha somut adımlar görmek istiyoruz. Diğer türlü açıklamaların yaramıza merhem olmayacağının bilinmesi gerekiyor.

Müslüme Yağal davasında dedeye ceza talebi Nobel Fizik Ödülü'nün sahipleri belli oldu Diyanet inceleme başlattı! Konya'da depremzedelerle ilgili skandal sözler Canpolat: Kılıçdaroğlu'na saldırmak Atatürk'e saldırmaktır