Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net yanıt: İsrail ile ticaret bitti

Son Dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman mevkidaşı ile yaptığı basın açıklamasının ardından kendisine yöneltilen İsrail'le ticari ilişkiler sorusuna kesin ifadelerle yanıt verdi. Erdoğan, Alman muhabirin yönettiği soru üzerine, "Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, o iş bitti. Bunu da kısa zaman önce Dışişleri Bakanım açıkladı" dedi.

  • Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, 1924’te imzalanan Türkiye-Almanya Dostluk Anlaşması’nın 100. yıldönümü nedeniyle gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinin son gününde, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Ankara’da bir araya geldi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net yanıt: İsrail ile ticaret bitti - Resim : 1

  • Alman mevkidaşı Steinmeier ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze konusuna değinerek, "Gazze'deki saldırıların son bulması çağrısını yineledik. Netanyahu, sırf siyasi ömrünü uzatmak adına kendi vatandaşları dahil tüm bölgemizin güvenliğini tehlikeye atıyor." ifadelerini kullandı.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada çocuk, kadın, yaşlı maalesef ağır manzara var. Bu manzarayı Alman dostlarımızın görmesi lazım. Gazze, Filistin tamamıyla yerle yeksan olmuş." dedi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net yanıt: İsrail ile ticaret bitti - Resim : 2

'İSRAİL İLE TİCARET' SORUSU

  • Açıklamaların ardından Alman muhabir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Sık sık İsrail'e karşı sesinizi yükseltiyorsunuz yoğun ticari ilişkileri de ayakta tutuyorsunuz" sorusunu yöneltti.

ERDOĞAN: O İŞ BİTTİ

  • Erdoğan bunun üzerine, "Yoğun ticareti ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz o iş bitti. Şu anda İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılardaki ölüm sayısı 45 bini buldu. Gazze'de her taraf yıkılmış durumda. Rehinelerin takası noktasında bir mücadelenin içerisindeyiz. Temenni ederiz ki bu takasta başarılı oluruz" yanıtını verdi.

Kaynak: haberet.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alman mevkidaşı ile ortak açıklama Küçükçekmece'de film sahnelerini aratmayacak kuyumcu soygunu TİP'ten tepki çeken paylaşım Yargıtay'da 23. turda da sonuç çıkmadı