Son dakika! DEAŞ'a Türkiye'de ağır darbe! Diyarbakır merkezli 23 ile eş zamanlı operasyon

Son dakika haberleri... Diyarbakır merkezli 23 şehirde DEAŞ'a yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyonda DEAŞ'ın Türkiye'de kurmak istediği yeni yapılanması çökertildi.

Son dakika! DEAŞ'a Türkiye'de ağır darbe! Diyarbakır merkezli 23 ile eş zamanlı operasyon

Son dakika haberleri... Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen yeni bir yapılanma içerisinde olduğu tespit edilen terör örgütü DEAŞ'a yönelik 23 ilde gerçekleştirilen operasyonda 74 şüpheli gözaltına alındı.

Başarılı operasyon sonucunda DEAŞ'ın Türkiye'de kurmak istediği yeni yapılanması çökertildi.

123 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN
123 adrese yapılan eş zamanlı baskında haklarında yakalama kararı bulunan 92 şüpheliden 74'ü gözaltına alınarak Diyarbakır'da getirildi.

Operasyon MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Daire başkanlıkları ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı.

Son dakika! DEAŞ'a Türkiye'de ağır darbe! Diyarbakır merkezli 23 ile eş zamanlı operasyon - Resim : 1

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ
Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel yayın organı, örgütsel içerikli belge ve çok sayıda otomatik, pompalı otomatik av tüfeği ve tabanca ele geçirildi.

Örgüt üyelerinin Suriye'nin Şam vilayetine bağlı olarak Gürcistan, Azerbaycan, Irak, Mali, Sudan, Cezayir ve Libya'da faaliyet gösterdiği ve bahse konu yapılanmanın Türkiye genelinde taban kazanma faaliyetleri kapsamında davet ve propaganda çalışmaları yaptıkları ve bu çalışmalar sonucunda cihat grubu oluşturdukları ve bu grubun Gürcistan'da eğitim aldığı öğrenildi. 

Diyarbakır
Kılıçdaroğlu, yeni videosunu yayınladı İki vekilden takdir toplayan davranış! Kılıçdaroğlu'na Fahrettin Altun'a yönelik 'dark web' iddiaları soruldu Sunucu Mehmet Akif Ersoy'un sözlerine Binali Yıldırım'dan cevap