Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı

Son Dakika: Hamas'ın Aksa Tufanı adıyla 7 ekimde İsrail'e saldırmasıyla başlayan gerilim 4'üncü gününde kanlı bir savaş olarak devam ediyor. Filistin'i yerle bir eden İsrail cephesinde devlet başbakanı Binyamin Netanyahu, geri adım atmayacağı mesajını yinelerken her sivil hedef için bir esirin öldürüleceğini duyurdu. Gazze tam abluka altına alındı. İsrail ordusu, muhtemel kara operasyonu konusunda hazır olduklarını açıklarken İsrail'de ölü sayısı arttı. Hamas, 17'de Aşkelon'u vurmaya başladı.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla başlattığı operasyon İsrail'i kızdırdı. Saldırıları fırsat bilen İsrail, belki de en büyük karşılığını vermeye başladı.

Hamas askerleriyle İsrail güçleri arasındaki çatışma 4. gününe girerken İsrail, Hamas'ın saldırılarına misilleme olarak Gazze'de çok sayıda hedefi vurdu.

DOĞU KUDÜS'TE 2 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Silvan beldesinde çıkan olaylarda 2 Filistinlinin öldürüldüğünü duyurdu.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 1

DSÖ ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İsrail ve Gazze Şeridi'nde tarifsiz acılara neden olan çatışmaların sona ermesi çağrısını yineledi.

“TAM TAARRUZA GEÇİYORUZ"

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze sınırındaki birliklere, "Tüm kısıtlamaları kaldırdım, bölgenin kontrolünü yeniden ele geçirdik ve tam taarruza geçiyoruz” dedi.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 2

3 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu, Gazze Şeridi yakınlarındaki Askalan (Aşkelon) kentinde Filistinli direnişçilerle çatışmalar çıktığını ve İsrail güçlerinin 3 Filistinliyi öldürdüğünü açıkladı.

ALMANYA TAHLİYEYE HAZIRLANIYOR

Alman Dışişleri Bakanlığının İsrail'deki Alman vatandaşlarını tahliye etmeye hazırlandığı bildirildi.

Bakanlığın, İsrail'den ayrılmak isteyen Alman vatandaşları için günün her saati ulaşılabilen özel telefon hattı oluşturduğu kaydedildi.

Ülkelerine dönmek isteyen Alman vatandaşlarının mutlaka "kriz önlem listesinde" kayıt yaptırmaları gerektiği bilgisi paylaşıldı.

HAMAS SÖZCÜSÜNÜN EVİ VURULDU

 İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları aralıksız sürerken, Hamas’ın üst düzey isimleri hedef alınmaya devam ediyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeida’nın Gazze Şeridi'ndeki evinin vurulduğu aktarıldı.

1200'Ü GEÇTİ

 İsrail basınına göre Gazze'den düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısı 1200'ü geçti.

HAMAS ÜSTLENDİ

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Lübnan'dan İsrail'e düzenlenen roket saldırısını üstlendi.

SURİYE-İSRAİL ARASI TOP ATIŞI

 Suriye’den İsrail topraklarına top atışı yapıldığı, İsrail'in de aynı şekilde karşılık verdiği belirtildi.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI ZİYARET EDECEK

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar devam ederken, perşembe günü İsrail’i ziyaret edecek.

Miller, Blinken'in Çarşamba günü ABD’den ayrılmasını ve perşembe günü İsrail'e varmasının beklendiğini açıklayarak, "Bakan Blinken, İsrail hükümetinin üst düzey liderleriyle buluşmayı ve kendisi ve Başkanın cumartesi günkü ilk saldırılardan bu yana onlarla yürüttüğü görüşmeleri sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyor” dedi.

FİLİSTİN İLE LİBYA GÖRÜŞTÜ

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile Filistin'deki gelişmeleri ele aldı.

FİLİSTİN 'GÜVENLİ KORİDOR' İSTEDİ

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'nde insani kriz yaşanabileceği uyarısında bulunarak, bölgeye gıda ve tıbbi yardım girişi için güvenli koridorların açılmasını istedi.

BM'NİN AÇIKLAMASI

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail-Filistin çatışmasında "taraflara eşit ve adil" davrandığını savunarak, temel önceliğin daha fazla sivilin zarar görmesini engellemek olduğunu kaydetti.

MECLİS TOPLANIYOR!

TBMM Genel Kurulunda, siyasi parti gruplarının verdiği ortak önergeyle perşembe günü İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin genel görüşme yapılacak.

900 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 260'ı çocuk, 200'ü kadın 900 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

BEBEK BAŞI KESME İDDİASI

 İsrail Ordusu, “Hamaslıların bebeklerin başlarını kestiği” yönündeki iddialar için, ellerinde bunu teyit edecek bilgi bulunmadığını bildirdi.

"İNSANİ DURUM VAHİM"

AB: Gazze'de 150 bin kişi yerinden edildi. İnsani durum vahim. Desteğimizi artırmamız lazım. Azaltmamız değil, artırmamız lazım

ABD İKİNCİ UÇAK GEMİSİNİ GÖNDERECEK İDDİASI

ABD basınında yer alan haberlerde, ABD yönetiminin İsrail’e destek amacıyla Doğu Akdeniz’e ikinci bir uçak gemisi göndermeyi değerlendirdiği iddia edildi.

THY'DEN ARA

 Türk Hava Yolları (THY), İsrail'de yaşanan mevcut durum nedeniyle bu ülkeye seferlerine ara verdi.

BAE'DEN FİLİSTİN'E YARDIM

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid, Filistin'e 20 milyon dolar değerinde acil yardım talimatı verdi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze'den atılan roketler nedeniyle İsrail'in kuzeyindeki bölgeler ve işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde de sirenler çaldı.

Filistin Kızılayı, İsrail'in Batı Şeria çevresine ördüğü "Ayrım Duvarı" yakınındaki Tulkerim'e bağlı Baka beldesine roket düşmesi sonucu bir Filistinlinin öldüğünü, bir kişinin de yaralandığını açıkladı.

İSRAİL 12 CAMİYİ BOMBALADI

 İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği bombardımanlarda şu ana kadar 12 camiyi vurdu. Dün gece düzenlenen saldırılarda yıkılan Ahmed Yasin Cami’nin enkazı görüntülendi.

LÜBNAN - İSRAİL SINIRINDA KARŞILIKLI SALDIRI

Lübnan'ın güneyinden İsrail'e doğru roket fırlatıldığı, İsrail'in de topçu atışlarıyla karşılık verdiği belirtildi.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 3

İKİNCİ SALDIRI DA GELDİ

Hamas, uyardığı saatte Aşkelon'a yaptığı saldırının kısa bir ardından ikinci saldırıyı düzenledi.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 4

AŞKELON VURULDU

 Hamas yaptığı uyarının ardından saatlerin 17.00'yi göstermesiyle roketler ateşlendi.

İSRAİL'DE ÖLÜ SAYISI ARTTI

 İsrail Basını: Gazze'nin düzenlediği saldırılarda ölen İsrailli sayısı 1000'i geçti.

HAMAS'TAN UYARI: 17.00'YE KADAR VAKTİNİZ VAR

Hamas, İsrail'in Aşkelon kentini uyardı: "Akşam 17.00'ye kadar vaktiniz var. Ondan sonra şehir büyük bir saldırı altında kalacak."

BM BİNASI HASAR GÖRDÜ

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) binası da zarar gördü.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 5

PUTİN: FİLİSTİN DEVLETİNİN KURULMASI BİR GEREKLİLİK

Rusya Devlet Başkanı Vlodemir Putin, "İsrail - Filistin çatışması, ABD'nin Ortadoğu politikasının başarısızlığının canlı örneği. ABD, Ortadoğu'daki düzenlemeleri tekeline almaya çalıştı" dedi.

Putin ayrıca Filistin devletinin kurulmasının bir 'gereklilik' olduğunu söyledi.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 6

İSRAİL ORDUSU: KARA OPERASYONU MUHTEMEL

Anadolu Ajansı'na İsrail ordusu sözcüsü Gazze'ye bir kara operasyonunun muhtemel olduğunu ve ordunun hazır olduğunu söyledi.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 7

MISIR'DAN FLAŞ İDDİA

Mısır'dan yapılan açıklamada "Gazze-Mısır arasındaki sınır kapısı yakınları İsrail tarafından vuruldu" denildi.

CAN KAYBI ARTTI

 İsrail saldırılarında abluka altındaki Gazze’de ölenlerin sayısı 770'e yükseldi.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 8

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ'NDEN AÇIKLAMA

DSÖ, kritik tıbbi malzemeleri insanlara ulaştırabilmek için Gazze'ye insani koridor açılması çağrısında bulundu.

İSRAİL ORDUSU GAZZE ŞERİDİNDE DEMİR DUVAR ÖRDÜ

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, abluka altındaki Gazze Şeridi çevresinde kontrolü sağladıklarını ve Gazze sınırında tank, helikopter ve hava araçlarıyla "demir duvar ördüklerini" söyledi.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 9

HAMAS'TAN FLAŞ REHİNE AÇIKLAMASI

 Hamas'ın üst düzey üyesi Ali Barakeh, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada uzun bir savaşa gitmeye hazır olduklarını belirterek "Bu savaşa iyi çalıştık ve tüm senaryolara hazırız" dedi.

Netanyahu'nun 'en zor sınavı' olarak değerlendirilen rehine krizi ile ilgili de konuşan Barakeh, Hamas'ın esir aldığı rehinelerin tutuklu Filistinlilerin serbest bırakılması için kullanılacağını duyurdu.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 10

TÜRK BAYRAKLI GEMİLER İÇİN GÜVENLİK SEVİYESİ 3'E ÇIKARILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İsrail’de yaşanan gelişmeler sonrası, İsrail limanlarına uğrayacak ve bu limanların açıklarında seyir yapacak Türk bayraklı gemiler için güvenlik seviyesinin 3'e çıkarıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "İsrail'de yaşanan gelişmeler dikkate alınarak, İsrail limanlarına uğrayacak ve bu limanların açıklarında seyir yapacak Türk bayraklı gemilerin "güvenlik seviyesi 3'e" çıkartılmıştır. Süreç bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 11

PENTAGON DESTEĞİ RESMEN DUYURDU

ABD Savunma Bakanlığı, İsrail-Filistin çatışması nedeniyle İsrail'e olan savunma desteğini arttırdıklarını ve buna hava savunma sistemleri ve mühimmatların da dahil olduğunu belirtti.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 12

İSRAİL, DENİZDEN DE VURMAYA BAŞLADI

İsrail donanmasına ait hücum botlarının, Akdeniz kıyısındaki Gazze Şeridi'nin orta kesimlerini ve Han Yunus kenti sahilindeki yerleşim yerlerini denizden vurduğu bildirildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail hücum botlarından kentin sahil kesimlerine onlarca roket atıldı.

Akdeniz kentlerinden Gazze Şeridi'nde, İsrail savaş uçaklarının gece boyu aralıksız hava saldırıları sürerken, bu kez şehrin orta kesimleri ve Han Yunus kenti sahil kesimlerindeki yerleşim yerleri denizden atılan roketlerin hedefi oldu.

Can kaybı, yaralılar ya da maddi hasara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 13

GAZZE'DE VE BATI ŞERİA'DA 704 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında şu ana kadar 143'ü çocuk, 105'i kadın olmak üzere 704 kişinin öldüğünü, yaklaşık 4 bin kişinin yaralandığını duyurdu.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 14

2 GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ

Filistinli gazeteciler Said et-Tavil ve Muhammed Subh İsrail hava saldırısında yaşamını yitirdi. Görgü tanıklarına göre, iki gazeteci Gazze'nin batısındaki Rimal semtinde İsrail savaş uçaklarının bir binayı hedef almasına ilişkin çekim yaptıkları sırada, hava saldırısına maruz kalarak hayatlarını kaybetti. Ayrıca, bombardımanın takibi sırasında aynı bölgede yaralanan başka gazetecilerin de olduğu belirtildi.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 15

GAZZE'DEKİ BEYT HANUN HASTANESİ'NİN HİZMET DIŞI KALDI

İsrail saldırılarında, kasıtlı olarak ambulansların hedef alındığı ifade edilen açıklamada, hava saldırıları sebebiyle Gazze'deki Beyt Hanun Hastanesi'nin hizmet dışı kaldığı aktarıldı.

Sağlık Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, Batı Şeria'ya bağlı el-Halil kentinin kuzeyindeki Arrub mülteci kampında Muhammed Macid İbrahim Hammad (20) adlı bir gencin İsrail kurşunuyla yaralandığı ve hastanede hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Bakanlık bu son ölüm haberiyle 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da ölen Filistinlilerin sayısının 18'e yükseldiğini aktarmıştı.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 16

İSRAİL'DE 900'Ü AŞKIN ÖLÜ

Diğer taraftan, İsrail’de hayatını kaybedenlerin sayısı 900’ü aşarken, 57'si ağır 2 bin 616 kişi de yaralandı.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 17

GAZZE ŞERİDİ'NDE 7 CAMİ YIKILDI

İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki Es-Susi, El-Yermuk, El-Emin Muhammed, Ahmed Yasin, Muhammed el-Habib, El-Garbi ve El-Abbas camileri yıkıldı.

Öte yandan İsrail, Hamas tarafından saldırıya uğrayan Gazze sınırındaki yerleşim yerlerinde kontrolü yeniden sağladıklarını duyurdu.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 18

GAZZE'DE TAM ABLUKA EMRİ

İsrail savunma bakanı Yoav Gallant Gazze’de tam abluka emri verdi. İsrail ordusu Gazze’deki Hamas merkezlerine geniş çaplı saldırı başlattıklarını bildirdi.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 19

İSRAİL KARA OPERASYONUNA MI HAZIRLANIYOR?

Saldırıların daha büyük bir bölgesel çatışmaya dönüşebileceği endişesi sürerken İsrail-Gazze sınırı yakınlarına çok sayıda tank, asker ve zırhlı araç yığdı.

Sınıra yapılan bu yığınak İsrail’in Gazze’ye yönelik olası kara operasyonuna hazırlık olarak yorumlandı.

İsrail ordusu Lübnan sınırına da asker ve tank konuşlandırdı. Lübnan'dan İsrail'e sızan silahlı saldırganların sınırda çıkan çatışmada öldürüldüğü bildirildi.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 20

İSRAİL: LÜBNAN'DAN ÜLKEYE SIZAN KİŞİLERLE ÇIKAN ÇATIŞMALARDA BİR SUBAYIMIZ ÖLDÜ

Bununla birlikte, İsrail sınırından ülkeye sızan silahlı kişilerle çıkan çatışmalarda ordu saflarından bir subayın öldüğünü duyurdu. İsrail ordusundan konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Celile Tümeni (Lübnan sınırındaki İsrail ordu birliği) 300'üncü Tugay Komutan Yardımcısı Yarbay Alim Saad Abdullah, Lübnan topraklarından İsrail topraklarına sızan teröristlerle çıkan çatışmada öldü." ifadesine yer verildi.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 21

Ordunun açıklamasında, çatışmada ölen Yarbay Abdullah'ın ülkenin kuzeyindeki Dürzi köyü "Yanuh-Jat"lı olduğu belirtilirken, Yedioth Ahronoth gazetesi ise Abdullah'ın 40 yaşında olduğunu bildirdi.

İsrail ordusu, gün içinde Lübnan sınırından ülkeye sızmaya çalışan bazı silahlı şüphelilerin öldürüldüğünü açıklamış ve ardından sınır bölgesine hava saldırısı düzenlemişti.

Hizbullah Hareketi, İsrail saldırısında 5 üyelerinin öldüğünü duyurmuştu.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 22

İSRAİL ELEKTRİĞİN ARDINDAN GAZZE'YE SU AKIŞINI DA KESTİ

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonunun haberine göre Bakan Katz, İsrail'den Gazze Şeridi'ne giden su borularındaki su akışının durdurulduğunu belirtti.

Katz, dün X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, İsrail'in Gazze Şeridi'ne sağladığı elektriğin kesilmesini öngören talimatı imzaladığını duyurmuştu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da Gazze Şeridi'ne tam abluka uygulayacaklarını ve bölgeye elektrik, yiyecek ve yakıt sağlanmayacağını söylemişti.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 23

BM'DEN AÇIKLAMA

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarından etkilenenlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Olayların başladığı 7 Ekim'den itibaren evlerini terk eden 137 binden fazla Filistinlinin Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerindeki 83 okula sığındığı belirtilen açıklamada, bu sayının İsrail'in hava saldırılarının devam etmesiyle giderek arttığına işaret edildi.

Açıklamada, UNRWA'nın, sayıları 14'ü bulan gıda dağıtım merkezlerinin tamamını kapatmak zorunda kalması nedeniyle yarım milyon insanın hayati önem taşıyan gıda yardımından mahrum kaldığı aktarıldı.

UNRWA'dan dün yapılan açıklamada, olayların başladığı 7 Ekim'den itibaren evlerini terk eden yaklaşık 74 bin Filistinlinin Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerindeki 64 okula sığındığı belirtilerek, bu sayının artabileceği belirtilmişti. Açıklamada, Gazze Şeridi'nde yerlerinden edilmiş ailelerin barındığı bir okulun da İsrail tarafından doğrudan bombalandığı kaydedilmişti.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 24

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN "ARA BULUCULUĞA HAZIRIZ" MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak tarafların talep etmesi halinde esir takası dahil her türlü arabuluculuğa hazır olduğumuzu belirtmek isterim" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir devam eden diplomatik temasların artırılarak sürdürüldüğünü, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile son derece verimli telefon görüşmeleri gerçekleştirdiklerini anlattı. Her iki lidere de sivil ölümlerinden duydukları derin üzüntüyü ifade ettiğini vurgulayan Erdoğan, çatışmaların sonlandırılması ve sükunetin bir an önce sağlanması noktasında ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını dile getirdiğini söyledi.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 25

ABD, FRANSA, ALMANYA, İTALYA VE İNGİLTERE'DEN İSRAİL'E DESTEK

ABD, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere liderleri, "Önümüzdeki günlerde, İsrail'in kendini savunabilmesini sağlamak ve nihayetinde barışçıl ve entegre bir Orta Doğu bölgesinin koşullarını oluşturmak için müttefikler ve İsrail'in ortak dostları olarak birlik ve koordinasyon içinde kalacağız." mesajını paylaştı.

Son Dakika: İsrail-Filistin arasında karşılıklı saldırılar 4. gününde! İsrail'de ölü sayısı arttı! Hamas Aşkelon'u vurmaya başladı - Resim : 26

Kaynak: AA

Meteoroloji'den 12 il için 'hazır olun' uyarısı MSB duyurdu: 1 asker şehit Pile-Yiğitler yolu yapımına devam edilecek Şırnak'ta askeri araç devrildi