Son dakika: İYİ Parti Genel Merkezi'nde hareketli dakikalar! Akşener ile görüşen İmamoğlu ve Yavaş ne dedi?

Son dakika... Altılı Masa'da yaşanan krizin ardından bugün gözler İYİ Parti'de... İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener parti genel merkezinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü. İmamoğlu ve Yavaş görüşme sonrası açıklama yaptı. Yavaş ve İmamoğlu ne dedi? İşte görüşmenin detayları...

Son dakika... Son dakika: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6'lı Masa'dan ayrılması sonrasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu. İmamoğlu çıkışta "Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ile ziyaret ettik" dedi. Yavaş ise "Akşener'den masaya dönmesini istedik, düşünecek. Milletimizin ayrılığa tahammülü yok." ifadelerini kullandı. İşte görüşmenin detayları...

Son dakika: İYİ Parti Genel Merkezi'nde hareketli dakikalar! Akşener ile görüşen İmamoğlu ve Yavaş ne dedi? - Resim : 1

MASADAN AYRILMA KRİZİ BÜYÜYOR
6'lı masa'nın Cuma günü yapılan 12. toplantısı sonrası başlayan kriz devam ediyor.  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, toplantıda liderlere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın isimlerini aday olarak önerdiğini ancak 4 liderin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasında karar kıldıklarını gerekçe göstererek masadan ayrıldı.

Son dakika: İYİ Parti Genel Merkezi'nde hareketli dakikalar! Akşener ile görüşen İmamoğlu ve Yavaş ne dedi? - Resim : 2

SÜRPRİZ ZİYARET
Gelişmeler takip edilirken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan, Millet İttifakının adayını açıklamasına saatler kala İYİ Parti Genel Merkezi'ne sürpriz bir ziyaret yaşandı.

Son dakika: İYİ Parti Genel Merkezi'nde hareketli dakikalar! Akşener ile görüşen İmamoğlu ve Yavaş ne dedi? - Resim : 3

"GENEL BAŞKANIMIZLA DUYGULARIMIZI PAYLAŞTIK"
Toplantı sonrasında İmamoğlu şunları söyledi:
"Bu ziyaretimizi Kemal Kılıçdaroğlu bilgisiyle gerçekleştiriyoruz. Biz Türkiye'mizin özellikle depremle birlikte yaşadığı zor günlerde ve milletimizin, memleketimizin geleceği açısından altılı masanın stratejisinin, varlığının çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Bunun önemine binaen buradayız. Saygıdeğer genel başkanımızla duygularımızı paylaştık."

Son dakika: İYİ Parti Genel Merkezi'nde hareketli dakikalar! Akşener ile görüşen İmamoğlu ve Yavaş ne dedi? - Resim : 4

"MİLLETİN AYRILIĞA TAHAMMÜLÜ YOK"
Yavaş ise şu ifadeleri kullandı:
"Masada yaşanan bu olayları seyretme imkanımız yok, çünkü hep birlikte bir araya geldik ve Ankara, İstanbul gibi birçok büyükşehri kazandık. Önümüzde seçim var, milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Böyle bir deprem felaketinden sonra bu yaraları saracak şekilde tekrar bir araya gelinmesi arzusu, halkımızın arzusu. Bizden beklenen... Biz de görev edindik, bunu Sayın Genel Başkanımıza ilettik, değerlendirecekler."

Son dakika: İYİ Parti Genel Merkezi'nde hareketli dakikalar! Akşener ile görüşen İmamoğlu ve Yavaş ne dedi? - Resim : 5

ZORLU: İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN, CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLMASINI TEKLİF ETTİLER
Ziyaret sonrası İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da bir açıklama yaptı. Zorlu, Millet İttifakı'na bir öneride bulunduklarını belirterek, "13. Cumhurbaşkanının belirlenme süreci 2 Mart'taki toplantının ardından Sayın Genel başkanımız uzlaşma, istişare ile ilgili müzakere sürecini yürütmüştür. Milletin sesi, milletin iradesi olma sorumluluğunu duyan Sayın Genel Başkanımız milletimizin sesi doğrultusunda yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı yeni bir öneri ile Millet İttifakı'na önerisini oluşturmuştur. Başkanlarımızın ziyaretleri sırasında seçilecek 13'üncü Cumhurbaşkanı'nın iki Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaları konusunda önerilerini iletmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu'na aktaracaktır. Müzakere süreci devam edecektir. Akşener'in toplantıya katılmasını bekliyor ve umut ediyoruz." dedi.

Son dakika: İYİ Parti Genel Merkezi'nde hareketli dakikalar! Akşener ile görüşen İmamoğlu ve Yavaş ne dedi? - Resim : 6

MİLLET İTTİFAKI BUGÜN ADAYINI AÇIKLAYACAK
Bu gelişmenin ardından Millet İttifakı bugün 5 parti olarak cumhurbaşkanı adayını açıklama kararı aldı. Saat 15.00'te yapılacak toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanması bekleniyor.

Son dakika: İYİ Parti Genel Merkezi'nde hareketli dakikalar! Akşener ile görüşen İmamoğlu ve Yavaş ne dedi? - Resim : 7

AKŞENER DÖNÜYOR İDDİASI
Öte yandan bu gelişmeler yaşanırken gazeteciler Sevilay Yılman ve İsmail Saymaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masaya geri döneceğini açıkladı. 

Son dakika: İYİ Parti Genel Merkezi'nde hareketli dakikalar! Akşener ile görüşen İmamoğlu ve Yavaş ne dedi? - Resim : 8

Son dakika: İYİ Parti Genel Merkezi'nde hareketli dakikalar! Akşener ile görüşen İmamoğlu ve Yavaş ne dedi? - Resim : 9

"İmamoğlu ve Yavaş cumhurbaşkanı yardımcısı olsun" İYİ Parti'de kritik toplantı! Cumhur İttifakı kanadı seçim hazırlıklarını hızlandırdı DASK açıkladı: 2 milyar TL'nin üzerinde harcama yapıldı!