Son dakika: Kentsel dönüşümde destek genişliyor: Kişi başına 1 milyon 250 bin TL

Son dakika haberi... Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülkemizde kentsel dönüşüm faaliyetleri de hız kazandı. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre kişi başına 1 milyon 250 bin TL destek sağlanacak.

Son dakika: Kentsel dönüşümde destek genişliyor: Kişi başına 1 milyon 250 bin TL

Son dakika haberi...

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile hazırlanan kentsel dönüşüm için yüklenici ve konut üreticilerine destek paketlerini açıkladı.

Son dakika: Kentsel dönüşümde destek genişliyor: Kişi başına 1 milyon 250 bin TL - Resim : 1

"Kentsel Dönüşüm Finansman Paketi" kapsamında kişi başı 1 milyon 250 bin liraya kadar finansman imkanı sunulacak, maliyetin 840 baz puana kadarlık kısmı karşılanacak. Yüklenici ve konut üreticisi firmalara sağlanan Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında uygulanan tazmin oranı ise yüzde 7’den yüzde 9'a çıkarıldı.

Açıklanan destek paketinde şunlar kaydedildi;

Son dakika: Kentsel dönüşümde destek genişliyor: Kişi başına 1 milyon 250 bin TL - Resim : 2

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile yeni yapıların inşasına ve kentsel dönüşüme yönelik çalışmalarımızı hızla sürdürüyor ve bu kapsamda uygun finansman imkânlarını Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak sağlamaya devam ediyoruz. Daha önce devreye aldığımız desteklere ilave olarak şimdi de riskli alanlarda yer alan ya da kendisi riskli olan yapıların kentsel dönüşümüne ilişkin destekler sağlayarak kentsel dönüşümü hızlandırmayı ve muhtemel doğal afetlere karşı daha hazırlıklı olmayı öngörüyoruz.

Son dakika: Kentsel dönüşümde destek genişliyor: Kişi başına 1 milyon 250 bin TL - Resim : 3

Bu kapsamda; Riskli alanlarda yer alan ya da kendisi riskli yapıların malikleri için 2. Kentsel dönüşüm kapsamında yüklenici ve konut üreticileri için destek paketleri hazırladık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla eşgüdüm içerisinde maliklere yönelik sunduğumuz finansman paketi kapsamında kişi başı 1 milyon 250 bin liraya kadar finansman imkanı sunuyor ve finansman maliyetinin 840 baz puana kadarlık kısmını karşılıyoruz. Paket ile vatandaşlarımızın yaşam şartlarını iyileştirmeleri için önemli bir kolaylık daha sunmuş oluyoruz.

Son dakika: Kentsel dönüşümde destek genişliyor: Kişi başına 1 milyon 250 bin TL - Resim : 4

Ayrıca, Hazine destekli kefalet sistemini de kapsama dâhil ederek, kentsel dönüşüm sürecinde yüklenici ve konut üreticisi firmaların uygun koşullarda finansmana erişimini sağlıyoruz. Hazine Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında şu ana kadar uyguladığımız tazmin oranını bu paket özelinde yüzde 7'den yüzde 9'a çıkarıyoruz.

Mevzuatta Bakanlığımıza yetkisi verilen kefalet oranlarını da azami düzeyde kullanıyoruz. Çok uygun koşullarda sağlanan bu finansman paketimiz ile 12 ay ödemesiz dönem imkânı dâhil toplam 48 ay vade ile 250 milyon liraya kadar finansman imkânı sunuyoruz. Bu doğrultuda 50 milyar lira kefalet limitini kullanıma açıyoruz. Bu finansman desteklerinin kentsel dönüşüm sürecini hızlandırarak ülke ve millet olarak doğal afetlere daha hazırlıklı hale gelmemize vesile olmasını ümit ediyoruz.

DÖNÜŞÜMDE KREDİ LİMİTİNİ 1 MİLYON 250 BİNE ÇIKARDIK
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşümde yeni bir döneme giriyoruz. Süreci hızlandıracak adımı Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati ile attık. Dönüşümde kredi limitini 600.000’den 1 Milyon 250 bine çıkardık." ifadelerini kullandı.

Gayrimenkul ve arsa sahiplerini ilgilendiriyor! Kira gelir beyannamesinde son gün belli oldu Hastanelerdeki depremzedelerin son durumu Uzmanlar uyardı: Deprem ve sel felaketlerinin ardından heyelan riski de arttı! Mersin'de 4,6 büyüklüğünde deprem