Son dakika! MHP lideri Devlet Bahçeli'den Eurovision tepkisi: İnsanlık tehdit altında, olmaz olsun böyle modernlik

Son dakika haberleri... MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair birçok meseleye değindi. Bahçeli, buradaki sözlerine İsrail'in soykırımına tepkiyle başladı. MHP lideri, tartışmalara yol açan Eurovision yarışmasıyla ilgili oldukça sert konuştu. Sanattan çok siyasi bir yarışma olduğunun altını çizen Bahçeli, "Birinci olan İsviçreli erkek sanatçının tüylü ceket, bol makyajlı ve pembe saten etekle yarışmada boy göstermesi utanç verici bir yozlaşmadır." dedi.

  • Son dakika haberleri... MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.
  • Bahçeli, burada İsrail'in Gazze'deki soykırımına tepki verirken, Filisintin halkını korumanın Türkiye'yi korumak olduğunun altını çizdi.
  • MHP lideri, çifçilere destek, yeni müfredat, Eurovision yarışmasına dair de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
  • Çifçitlerin, ÖTV ve KDV sorununun ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.
  • Bahçeli, tartışmalara yol açan Eurovision yarışması ile ilgili oldukça sert konuştu. MHP Genel Başkanı, şu ifadeleri kullandı:
Marjinalliğin dozayı korkunç düzeylerdedir. Batı'nın çürüyen toplum ve kültürel yapısı adeta sahne almıştır. Birinci olan İsviçreli erkek sanatçının tüylü ceket, bol makyajlı ve pembe saten etekle yarışmada boy göstermesi utanç verici bir yozlaşmanın teyidinden başka bir şey değildir. Eğer bunun adına çağdaşlık deniyorsa biz de diyoruz ki batsın böyle çağdaşlık anlayışı. Eğer bunun adına modernlik deniyorsa, üstüne basa basa biz de söylüyoruz ki olmaz olsun böylesine bir modernlik.

"TOPLUM EZİCİ ÇOĞUNLUKLA FİLİSTİN'İN YANINDADIR"

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Çevremizde barış ve huzur kuşağının oluşması, uzun vadeli dostane ilişkiler kurulması dış politikamızın amacıdır. BM ise zamanla bu tarihi pozisyonundan uzaklaşmaktadır. Uluslararası toplum ezici çoğunlukla Filistin'in yanında durmuştur.

Netanyahu yönetimi terör arıyorsa bir boy aynasına ilk elden bakmayı mutlaka tercih etmelidir. Küresel vicdan Filistin'in yanındadır. BM Genel Kurulu'nda ABD'nin Filistin tasarısını bir kez daha veto etmesi muhtemeldir. İsrail temsilcisinin tepkisi de Siyonist vandallıktır.

Oysa BM Güvenlik Konseyi hesap verir olmalıdır. Eşit temsiliyet hakkının sağlanması hayata geçirilmelidir. BM sistemi daha kapsayıcı olmalı. Daimi üye sayısı çoğaltılmalı, veto yetkisi sınırlandırılmalıdır.

Soykırımın bahanesi olamaz. 35 bin insanın cinayeti örtbas edilemez. 221 gündür Gazze'de hüzün vardır. Çocuk çocuk kadın demeden masum halk yok edilmektedir. Netanyahu'nun Refah'taki masumlara saldırması, en hafif tabirle alçaklıktır.

İsrail ile Filistin arasında ateşkes olmalı. İki devletli çözümden başka alternatiften bahsedilemez.

Türkiye, Filistinli kardeşlerimizin duacısı ve destekçisidir. İsrail ile yapılan 9.5 milyar dolarlık ticaret bir kalemde silinmiştir. Tarihin sesi kulaklarımızda çınlamaktadır. Bu süreçten sayın Cumhurbaşkanımızın ve Kabine'sinin sonuna kadar yanında olacağımızın herkesin bilmesinde sayısız yarar vardır. Bugün Gazze'de boyun eğersek, Kudüs'te susarsak gelecekte yurdumuzda çok çetin olaylar yaşanabilecektir. Gazze'yi konuşmak demek Şanlıurfa'yı konuşmak demektir. Kalıcı barış için taraflar harekete geçmelidir.

Türkiye Yüzyılı hedefleri elbette hepimizin sahip çıkıp çalışacağımız milli vizyondur.

Önceki yüzyılı kaybetmiş olsak da yeni yüzyılı Allah'ın izniyle kaybetmeyeceğiz ve geri kalmayacağız.

EUROVİSİON TEPKİSİ

İsveç'in Malmö kentinde 25 ülkenin katıldığı ve 68. yapılan 2024 yılı Eurovision şarkı yarışması insanlığın nasıl bir tehditle yüz yüze kaldığını fazla söz gerek bırakmadan belgelemiştir. Bu arada İsrailli şarkıcıya itirazlar yoğun olsa da sonuç alınamamıştır.

Sanattan daha çok siyasi içerikli bahse konu olan yarışmanın ahlaki çöküş propagandasına dönüşmesi, erkek ile kadın arasında kalmış üçüncü bir türün tedavüle çıkması kokuşmuşluğun boyutlarını göstermesi bakımından ibret levhası olmuştur.

Marjinalliğin dozayı korkunç düzeylerdedir. Batı'nın çürüyen toplum ve kültürel yapısı adeta sahne almıştır. Birinci olan İsviçreli erkek sanatçının tüylü ceket, bol makyajlı ve pembe saten etekle yarışmada boy göstermesi utanç verici bir yozlaşmanın teyidinden başka bir şey değildir. Eğer bunun adına çağdaşlık deniyorsa biz de diyoruz ki batsın böyle çağdaşlık anlayışı. Eğer bunun adına modernlik deniyorsa, üstüne basa basa biz de söylüyoruz ki olmaz olsun böylesine bir modernlik.

Biz çağdaşlığı ve modernliği kültürel erimenin ve ruhsal bunalımın çorak sahasında değil, kendi özümüzde kendi değer yargılarımızda arayıpbulacağımızı yeni yüzyılda da bunu cümle aleme ispat edeceğimizi kararlılıkla belirtmek istiyorum.

MEB'İN YENİ MÜFTEDATI

MEB'in yeni hazırladığı müfredatı samimiyetle destekliyoruz.  MEB'in yeni maarif modelini samimiyetle destekliyoruz. Bütüncül bir modelden neden rahatsızlık duyuluyor. Ümit ederim ki yeni yüzyılda atanamayan tek bir öğretmen kalmasın.

14 MAYIS DÜNYA ÇİFÇİ GÜNÜ

Türkiye'yi doyuran, çalışkanlık abidesi çiftçilerimizin derdi derdimiz, sevinci sevincimizdir. Ekmeğinin peşinde olan çiftçi kardeşlerimizin yüzünün gülmesi hedefimizdir. Onlara ne versek, ne yapsak yetersizdir. Bizi doyuran çiftçilerin doyması için ÖTV ve KDV sorununa neşter vurulmalıdır. Enflasyon canavarının boğazı sıkıldıkça bundan çiftçilerimiz de kazançlı çıkacaktır. 2024 bütçesinde tarıma verilecek destek yüzde 44 artırılmıştır. Buna rağmen gübre ve mazot desteğinin artırılması dileğimizdir. Tarım sektörü stratejik sektördür. Çiftçilerimizi aracıya, tefeciye, komisyoncuya ezdirmeyeceğiz. Terk edilen köylerin, dökülen göz yaşlarının umudu MHP ve Cumhur İttifakı'dır. Çiftçilerimizin arkasında olacağız.

AÇIĞA ALINAN EMNİYET GÖREVLİLERİ

Her birinizin belki birkaç hadise dışında bu sabah Meclis'e emniyet içinde intikal ettiği düşüncesindeyim. Çok şükür yolunuzu kapatan olmadı. Hür ve bağımsız bir ülkede aksini düşünmenin söz konusu dahi edilmeyeceğini hepiniz takdir edersiniz. Kripto çetelerin yeniden Türkiye üzerine hesap yaptıkları görülmektedir. Akıbetleri için 15 Temmuz'a dikkatle bakmaları itirazımızdır. Ayranımızı kabartmasınlar. Sabrımızı taşırmasınlar.

(Ayhan Bora Kaplan soruşturması) Bugünlerde emniyet ve yargı içerisine yuvalanmış soysuz ve kripto çetelerin, yeniden Türkiye üzerinde hesap yaptığı görülmektedir. Birkaç emniyet müdürünün açığa alınması ile geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir. Hedef MHP, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye'dir. Bakalım temiz eller operasyonu nasıl oluyormuş. Hepsini içeri tıkmak da hukuk devletinin varlık ve şeref konusudur. Devşirilmiş sözde gazetecilerin bedel ödemesi yakındır ve kaçınılmazdır.

Birkaç Emniyet Müdürü'nün gözaltına alınmasından daha büyük bir operasyon düzenlenmektedir. Maşa kullananları takipteyiz. "

Sinan Ateş'in vurulma anı kamerada Yoshinori Moriwaki'den deprem uyarısı Açığa alınan polislerin evlerinde arama Van'da üs bölgesine yıldırım düştü