Son Dakika... Mısır medyası duyurdu: Refah Sınır Kapısı açıldı

Son Dakika... İsrail savaş suçu işleyerek Filistin'e uyguladığı soykırımda vahşetin seviyesini her geçen gün yükseltirken, çok sayıda Filistinli vatandaşın Gazze'den çıkmak ya da gelen insani yardımlara ulaşmak için tek umudu Refah Sınır Kapısıydı. Gelen son dakika bilgisine göre, İsrail'deki ABD Büyükelçiliği, Refah Sınır Kapısı'nın bugün saat 10.00'da açılacağını duyurdu. ABD'nin açıklamasından dakikalar sonra Refah Sınır Kapısı açıldı. Yardım tırları Gazze'ye doğru yola çıktı.

Son Dakika... Mısır medyası duyurdu: Refah Sınır Kapısı açıldı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Son Dakika... Mısır medyası duyurdu: Refah Sınır Kapısı açıldı - Resim : 1

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Son Dakika... Mısır medyası duyurdu: Refah Sınır Kapısı açıldı - Resim : 2

İSRAİL'İN ONAYI ŞART

Çok sayıda Filistinlinin Gazze’den çıkmak ya da gelen insani yardımlara ulaşmak için umudu, Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan ve Mısır’a geçişi sağlayan Refah Sınır Kapısı’nın açılmasıyken, Mısır, 2007 yılında İsrail ile yaptığı anlaşmayla birlikte Refah Sınır Kapısı’nı kontrol etmeye başladı.

Son Dakika... Mısır medyası duyurdu: Refah Sınır Kapısı açıldı - Resim : 3

Her ne kadar kapının açılışı Mısır’ın kontrolünde olsa da Gazze’ye girişler için İsrail’in onayı şart. 

Geçtiğimiz günlerde Gazze ve Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın kısa süreliğine de olsa açılacağının iddia edilmesi üzerine taraflardan peş peşe açıklama gelmiş, Hamas, "Bizim alınan kararlardan haberimiz yok." açıklamasını yapmıştı.

Son Dakika... Mısır medyası duyurdu: Refah Sınır Kapısı açıldı - Resim : 5

Netanyahu'nun ofisinden de anlaşmaya henüz varılmadığı bilgisi gelirken, Mısır Kızılay'ı ise TIR'ların sınıra doğru hareket etmeye başladığını duyurmuştu.

Son Dakika... Mısır medyası duyurdu: Refah Sınır Kapısı açıldı - Resim : 6

Gelen son dakika bilgisine göre, İsrail'deki ABD Büyükelçiliği, Refah Sınır Kapısı'nın bugün saat 10.00'da açılacağını duyurdu.

Son Dakika... Mısır medyası duyurdu: Refah Sınır Kapısı açıldı - Resim : 7

Son dakikaABD’nin İsrail Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, "Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısının saat 10.00’da açılacağı bilgisini aldık" ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika... Mısır medyası duyurdu: Refah Sınır Kapısı açıldı - Resim : 8

REFAH SINIR KAPISI AÇILDI

ABD'nin açıklamasından dakikalar sonra Refah Sınır Kapısı açıldı. Yardım tırları Gazze'ye doğru yola çıktı.

Son Dakika... Mısır medyası duyurdu: Refah Sınır Kapısı açıldı - Resim : 9

Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı açıldı. Birleşmiş Milletler'e ait yardım tırları geçiş yapılıyor.

Son Dakika... Mısır medyası duyurdu: Refah Sınır Kapısı açıldı - Resim : 10

Gazze Şeridi'ne insani yardım malzemelerinin ulaştırılabileceği tek nokta olan Refah Sınır Kapısı'nda bekleyen yardım konvoyu, uydudan görüntülendi.

Son Dakika... Mısır medyası duyurdu: Refah Sınır Kapısı açıldı - Resim : 11

Hamas Medya Ofisi Başkanı, bugün giriş yapacak 20 yardım tırında ilaç, tıbbi malzeme ve sınırlı miktarda da gıda olacağını açıkladı.

Son Dakika... Mısır medyası duyurdu: Refah Sınır Kapısı açıldı - Resim : 12

Mısır'dan 20 tır saldırı altındaki Gazze'ye ulaştı.

Son Dakika... Mısır medyası duyurdu: Refah Sınır Kapısı açıldı - Resim : 13

Son Dakika... Mısır medyası duyurdu: Refah Sınır Kapısı açıldı - Resim : 14

Kassam Tugayları ABD'li anne ve kızını serbest bıraktı Van'da deprem Hakan Fidan'ın basın danışmanı belli oldu İsrail Büyükelçiliği önüne oyuncak bırakıldı