Son Dakika: PKK yanlılarından Almanya'daki Türk Başkonsolosluğu'na taşlı saldırı

Son Dakika: Almanya'da terör örgütü PKK yandaşlarının Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu binasına saldırdıkları bildirildi. Saldırının ardından Hannover Başkonsolosu Özge Gül Kaya, Alman makamlarından Türk sivil toplum kuruluşlarına ait mekanlarda güvenlik önlemlerinin artırılmasını isterken Dışişleri Bakanlığı, "İlgili ülkelerden beklentimiz, terör örgütü destekçilerinin eylemlerine izin verilmemesi ve saldırganların bir an önce adalet önüne getirilmesidir" açıklamasında bulundu.

  • Son Dakika: Almanya'da Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu'na PKK sempatizanları taşlı saldırı gerçekleştirdi. 

12 PKK YANDAŞI CAMLARI KIRMAYA ÇALIŞTI

  • Edinilen bilgiye göre, gece Hannover'de terör örgütü PKK'ya destek yürüyüşü düzenlendi ve oradan ayrılan 12 PKK yandaşı Hannover Başkonsolosluğuna gelerek sert cisimlerle binanın camlarını kırmaya çalıştı.

Son Dakika: PKK yanlılarından Almanya'daki Türk Başkonsolosluğu'na taşlı saldırı - Resim : 2

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

  • Olayın ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık, Alman yetkililerle görüştüklerini söyleyerek, saldırganların en kısa sürede yakalanmasını beklediklerini ifade etti.
  • Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
26 Mart gecesi PKK terör örgütü destekçileri tarafından Hannover Başkonsolosluğumuzun giriş kapısına bir saldırı düzenlenmiştir. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştır. Saldırının ardından, Alman yetkililerle temas edilerek vatandaşlarımızın ve diplomatik misyonlarımızın güvenliğinden Alman makamlarının sorumlu olduğu hatırlatılmış, Avrupa'daki Türk toplumunu tahrik amaçlı eylemlere müsaade etmemeleri gerektiği aktarılmıştır. Köşeye sıkışmış olan terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki Türk toplumunu huzursuz etmeye dönük eylemlerinin arttığı görülmektedir. Vatandaşlarımızın sağduyusu sayesinde bu provokasyonlar daha büyük olaylara dönüşmemiştir. İlgili ülkelerden beklentimiz, terör örgütü destekçilerinin eylemlerine izin verilmemesi ve saldırganların bir an önce adalet önüne getirilmesidir.

CAMIN ÇATLADIĞINI GÖRÜNCE KAÇTILAR

  • Saldırganlar, Başkonsolosluğun ana giriş bölümündeki camı çatlattıktan sonra hızlıca kaçtı.

Son Dakika: PKK yanlılarından Almanya'daki Türk Başkonsolosluğu'na taşlı saldırı - Resim : 3

"GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİN ARTIRILSIN"

  • Hannover Başkonsolosu Özge Gül Kaya'nın saldırı sonrası Alman makamlarından hem Başkonsolosluk hem de Türk sivil toplum kuruluşlarına ait mekanlarda güvenlik önlemlerinin artırılmasını istediği öğrenildi.

Son Dakika: PKK yanlılarından Almanya'daki Türk Başkonsolosluğu'na taşlı saldırı - Resim : 4

"ALMANYA BÜYÜKELÇİSİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ"

  • Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu giriş kapısına yapılan saldırı hakkında açıklama yapan diplomatik kaynaklar, "Almanya Büyükelçisi ile görüşüldü" ifadelerini kullandı.

Son Dakika: PKK yanlılarından Almanya'daki Türk Başkonsolosluğu'na taşlı saldırı - Resim : 5

  • Diplomatik Kaynaklar açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
  • "Hannover’de Başkonsolosluğumuzun giriş kapısına yapılan saldırıyla ilgili dün gece yarısı Hannover’de yerel makamlara, sonra bu sabah Ankara’da Alman Büyükelçisiyle görüşmeler yapıldı."

Son Dakika: PKK yanlılarından Almanya'daki Türk Başkonsolosluğu'na taşlı saldırı - Resim : 6

  • Öte yandan, Hamburg'da da dün gece PKK yandaşlarının polis eşliğinde, Belçika'daki terör örgütü sempatizanlarına destek yürüyüşü düzenledikleri belirtildi.

Son Dakika: PKK yanlılarından Almanya'daki Türk Başkonsolosluğu'na taşlı saldırı - Resim : 7

Kaynak: Ajanslar

Karabük Üniversitesi'ne kayıt şartları değişti Seçim günü hava nasıl olacak? Oy kullanmak istemeyenler dikkat! Cezai işlem yapılıyor Cumhurbaşkanı'ndan Belçika'da PKK destekçilerinin yaraladığı Türk gencine telefon