Son Dakika: 'Taksim' kararı sonrası Özgür Özel'den Bakan Yerlikaya'ya telefon

Son Dakika: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanı'nda izin verilmeyeceğini açıklaması ardından Özel, Ali Yerlikaya'yı arayarak yasağı gözden geçirmesini istedi.

Son Dakika: 'Taksim' kararı sonrası Özgür Özel'den Bakan Yerlikaya'ya telefon
  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaklaşan 1 Mayıs nedeniyle kutlama yapılacak yerleri açıklarken Taksim Meydanı'nda kutlama yapılmayacağını aktardı.

Son Dakika: 'Taksim' kararı sonrası Özgür Özel'den Bakan Yerlikaya'ya telefon - Resim : 1

"GÖZDEN GEÇİRİN"

  • Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Yerlikaya'yı arayarak 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim Meydanı’nda kutlanmaması kararını 'gözden geçirmesini' talep ettiği aktarıldı.

Son Dakika: 'Taksim' kararı sonrası Özgür Özel'den Bakan Yerlikaya'ya telefon - Resim : 2

"SORUNSUZ GEÇECEK KEFİLİM"

  • CHP lideri, 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlamanın sembolik önemi olduğunu vurgulayarak, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de sorumsuz gerçekleşmesini konusunda kendisinin kefil olduğunu belirtti.
  • Buna ek olarak gerekirse CHP üyelerinin de 1 Mayıs gününde meydanda görev yapabileceğini söyleyen Özel, Yerlikaya'nın kararını yeniden değerlendirmesini talep etti.

Son Dakika: 'Taksim' kararı sonrası Özgür Özel'den Bakan Yerlikaya'ya telefon - Resim : 3

YERLİKAYA NE DEDİ?

  • Yerlikaya, açıklamasında "Taksim Meydanı, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında belirlenen ve ilan edilen, yer ve güzergahlar arasında değildir. (Taksim Meydanı) Araç ve yaya akışının çok yoğun olduğu bu bölge, güvenlik tedbirlerinin alınmasını zorlaştırdığı gibi, kişi hak ve özgürlüklerinin korunmasında da ciddi riskler barındırmaktadır. 1 Mayıs'ta İstanbul'da toplam 29 cadde ve bu caddelere açılan sokaklar trafiğe kapatılacaktır. Yine il genelinde de 264 noktada toplam 42 bin 434 polisimiz görev yapacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA

Tahir Elçi davasında yeni gelişme Desteklenen Genel Sekreter adayı üyelere bildirildi TÜRK-İŞ'ten 1 Mayıs kararı Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman: