Soykırımcı İsrail'in saldırılarının sürdüğü Gazze'de faaliyette olan bir hastane kaldı

Ekim ayının ilk günlerinde başlayan saldırılarına ara vermeden devam eden katil İsrail, çocuk, yaşlı, kadın dinlemeden haince öldürüyor. Savaş suçu işleyen İsrail, Gazze'deki hastaneleri ve okullara da saldırı düzenliyor. Son olarak gece saatlerinde İsrail, 7 binden fazla sığınmacı, 1500 sağlık personelinin bulunduğu Şifa Hastanesi'ne saldırdı. Böylelikle Gazze'nin kuzeyinde faaliyette olan bir tane hastane kaldı. İşte detaylar...

Soykırımcı İsrail'in saldırılarının sürdüğü Gazze'de faaliyette olan bir hastane kaldı
  • Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.
  • 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye durmaksızın saldıran İsrail, savaş suçu işleyerek hastaneleri de bombalıyor.

Soykırımcı İsrail'in saldırılarının sürdüğü Gazze'de faaliyette olan bir hastane kaldı - Resim : 1

  • Son olarak İsrail ordusu gece saatlerinde, Gazze'nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi'ne Hamas üyelerinin saklandığı iddiasıyla operasyon başlattı.

Soykırımcı İsrail'in saldırılarının sürdüğü Gazze'de faaliyette olan bir hastane kaldı - Resim : 2

  • Saldırıların ardından Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nden açıklama geldi.

Soykırımcı İsrail'in saldırılarının sürdüğü Gazze'de faaliyette olan bir hastane kaldı - Resim : 3

  • Açıklamada, Gazze’nin kuzeyinde, hastalara tedavi verebilen sadece El-Ahli Arab (Baptist Hastanesi) hastanesinin kaldığını, bu hastanenin de kaynaklarının hızla tükendiği duyuruldu.

Soykırımcı İsrail'in saldırılarının sürdüğü Gazze'de faaliyette olan bir hastane kaldı - Resim : 4

  • OCHA, El-Ahli Arab hastanesinde şu anda 500’den fazla hastanın tedavi gördüğünü, ancak kaynakların hızla tükendiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
  •  “Kuzey Gazze'deki hastanelerden sadece birinin 14 Kasım itibariyle hala asgari düzeyde faaliyet gösterdiği bildirilmektedir. Diğer tüm hastaneler, çevrelerindeki bombardıman ve çatışmaların da etkisiyle elektrik, tıbbi malzeme, oksijen, gıda ve su eksikliği nedeniyle faaliyetlerini durdurmuştur. Gazze kentindeki hastane şu anda 500'den fazla hastayı barındırıyor ve kuzeyde hasta kabul edebilen tek tıbbi tesis olduğu bildiriliyor. Ancak o da giderek artan kıtlık ve zorluklarla karşı karşıya” 

Soykırımcı İsrail'in saldırılarının sürdüğü Gazze'de faaliyette olan bir hastane kaldı - Resim : 5

HASTANE ROKETLE VURULMUŞTU

  • El-Ahli Arab Hastanesi, 17 Ekim’de roket saldırısının hedefi olmuştu.
  • Hamas, saldırının sorumlusunun İsrail olduğunu duyurmuştu.

Soykırımcı İsrail'in saldırılarının sürdüğü Gazze'de faaliyette olan bir hastane kaldı - Resim : 6

  • İsrail ise Hamas’ın attığı roketin arızalanarak hastanenin bahçesine düştüğünü belirterek saldırının kendileri tarafından düzenlenmediğini belirtmişti.
İsrail Filistin Gazze
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazze için Scholz ile görüşecek! Hamsi yok olma tehlikesiyle karşı karşıya HEDEP'li Beştaş'ın teröristbaşı Öcalan için istedikleri Meclis'i gerdi! Uzman isim 'depremin habercisi olabilir' diyerek açıkladı: 3 saat önce hızlı yükselme başlıyor