Türkiye Yüzyılı'nın yeni kabine üyeleri ilk mesajlarını yayınladı

Türkiye'nin Yüzyılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün kamuoyuna duyurulan yeni Cumhurbaşkanlığı kabine üyeleri, sosyal medya hesaplarından ilk mesajlarını yayınladı.

Türkiye Yüzyılı'nın yeni kabine üyeleri ilk mesajlarını yayınladı

Geçtiğimiz gün Meclisin resmen başlamasının ardından dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görkemli törenin ardından döndüğü Çankaya Köşkü'nde 5 yıl boyunca görev alacak olan yeni kabine üyelerini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin yeni üyeleri, yeni görevlerine ilişkin ilk mesajlarını sosyal medya üzerinden verdi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ
Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine getirilen Cevdet Yılmaz, görevi üstlenen bakanlara başarılar dilediği açıklamasında "Türkiye Yüzyılı kabinesinde cumhurbaşkanı yardımcılığı görevini şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı arz ediyorum. Çeşitli kanallarla tebriklerini ileten herkese çok teşekkür ediyorum. Millete hizmet yolunda Allah yar ve yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ
Adalet Bakanı olarak görev yapacak olan Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabındaki paylaşımında "Cumhurbaşkanlığı Kabinemizin ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye Yüzyılı kabinesinde Adalet Bakanlığı görevini şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı arz ediyorum. Milletimize hizmet yolunda tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerinde bulundu.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MANİHUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ
Avrupa'nın ilk başörtülü milletvekili olan Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak göreve getirilmesinin ardından "Türkiye Yüzyılı kabinesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak milletimize hizmet etme şerefini şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Güçlü aile, güçlü Türkiye ilkesiyle çalışıp, büyük Türkiye hedefine hizmet edeceğimiz bu yeni dönemin, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Türkiye Yüzyılı'nın yeni kabine üyeleri ilk mesajlarını yayınladı - Resim : 1

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Mehmet Özhaseki, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı’nın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı vazifesini bizlere tevdi ettiler. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bütün bilgi, birikim ve tecrübemizle şehirlerimiz ve ülkemiz için çalışmaya gayret edeceğiz. Türkiye’nin şahlanış döneminde, Türkiye Yüzyılı’nda aşkla çalışacağız. Başta afetzede kardeşlerimize söz verdiğimiz gibi konutlarını en kısa sürede teslim edecek; İstanbul’u ve Türkiye’yi kentsel dönüşümle güvenli hale getireceğiz. Şehirlerimizi yeşil dönüşümle 2053 vizyonumuza uygun bir şekilde hazırlayarak Türkiye Yüzyılı’nın şehirlerini hep birlikte inşa edeceğiz.Sayın Cumhurbaşkanımıza teveccühleri için şükranlarımı arz ediyorum. Yeni kabinemizin ülkemiz, milletimiz ve gönül coğrafyamız adına hayırlılara vesile olmasını diliyorum." paylaşımında bulundu.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA
İstanbul Valisi olarak görev yaparken İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Ali Yerlikaya, sosyal medyadaki teşekkür paylaşımında "26 Ekim 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atandığım İstanbul'umuza 4 yıl 8 ay hizmet etme şerefine nail oldum. Bu akşam Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın yüksek tensipleriyle İçişleri Bakanı olarak atanmış bulunmaktayım. Sayın Cumhurbaşkanımıza tensip ve takdirleri için şükranlarımı arz ediyorum." ifadelerini kullandı.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY
Cumhurbaşkanı Kabinesi'ndeki görevine devam edecek isimlerden birisi olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu güvene layık olmak üzere ülke ve millet için çalışmaya devam edeceğini belirttiği açıklamasında "Yeni kabinemiz hayırlı olsun. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yeni kabinesinde bakanlık görevini yeniden şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a gönülden teşekkür ediyorum. Bu güvene layık olmak üzere ülkemiz ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN
Yeni Milli Eğitim Bakanı olarak göreve başlayan Yusuf Tekin, görevinin zorluğunu belirttiği açıklamasında "Kısa bir ayrılıktan sonra yeniden eğitim camiamızla birlikte çalışma imkanı bulacağız. İnşallah başta öğretmenlerimiz olmak üzere idarecilerimiz, idari personelimiz, özel öğretim kurumlarımız, öğrencilerimiz, velilerimiz ve diğer paydaşlarımızla birlikte yeni Türkiye Yüzyılı'nın inşası için el ele, gönül gönüle çalışacağız. Şahsıma yönelik güven ve desteğini her daim hissettiğim Sayın Cumhurbaşkanı'mıza bir kez daha şükranlarımı sunarım. Allah yardımcımız olsun." ifadelerini kullandı.

Türkiye Yüzyılı'nın yeni kabine üyeleri ilk mesajlarını yayınladı - Resim : 2

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde görevine devam edecek isimlerden birisi olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabındaki paylaşımında "Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri üzerine yeni kabinede Sağlık Bakanı görevini üstlenmiş bulunuyorum. Güveni için kendilerine teşekkür ederim. Görevimin bu döneminde de aziz milletimize hizmeti hayatımın en üstün amacı bileceğim. Sorumluluğum, milletimiz kadar büyüktür." dedi.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU
Türkiye'nin yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye yüzyılı'nın başladığını vurguladığı açılmasında "Takım çalışması ile hayallerimizi gerçekleştirmek için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yakın yol arkadaşı olduk. Yolumuz şimdi daha zorlu, yükümüz daha ağır. Ancak irademiz daha kuvvetli, azmimiz daha fazla ve ülke olarak kaybedeni olmayan bir zaferle, Allah'ın izniyle daha güçlüyüz. Beni öncelikle Karayolları Genel Müdürlüğü, şimdi de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevine layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim ülkemize, milletimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin." ifadelerini kullandı

Türkiye Yüzyılı'nın yeni kabine üyeleri ilk mesajlarını yayınladı - Resim : 3

Bakanlık verileceği iddia edilen Sinan Oğan'dan ilk açıklama! Devlet Bahçeli etkisi var mı? Kabine açıklandı! 3 kritik koltuk boş kaldı: Yeni atamalar bekleniyor Hakan Fidan'a yurt dışından tebrik yağmuru Tarım ve Orman Bakanlığı İbrahim Yumaklı'ya emanet