Uzman çavuşların Diyarbakır Hani'den Lice'ye disipline sevkleri gündem oldu

Sosyal medyada paylaşılan videoda Diyarbakır Hani'de görevli 5 jandarma uzman çavuş Lice'ye disipline sevk edildiklerini ancak hiçbir güvenlik önlemi olmadan kamyonet kasasında yolculuk yaptıklarını söyleyerek tepki gösterdi.

  • Sosyal medyada geçtiğimiz cuma gününden bu yana bir video dolaşıyor. 
  • Bir kamyonet kasasında uzman çavuş olduklarını belirten askerler çektikleri videoyla içinde bulundukları duruma tepki gösteriyor. 

Uzman çavuşların Diyarbakır Hani'den Lice'ye disipline sevkleri gündem oldu - Resim : 1

  • Murat Kaya Şimşek isimli jandarma uzman çavuş Diyarbakır Hani'den Diyarbakır Lice'deki alaya disiplin için sevk edildiklerini ve kendilerinin kamyonet kasasında götürüldüğünü belirterek tepki gösterdi ve şu ifadeleri kullandı. 
Bize verdikleri araç bu şekilde. Hiçbir güvenlik önlemi yok, can güvenliğimizi alacağımız hiçbir durum yok. Arkadaşım beni tanık yazdırdığı için alay disiplin kuruluna gitmekteyim. İçerideki başçavuş ve üsteğmeni şikayetlerimiz için gittiğimizden bize bu aracı tahsis ettiler. Normalde bizi Lice'ye götürürken zırhlı araç içinde bile emniyet kemeri taktıran personeller bizi bu araçla gönderiyorlar.
  •  Olayla ilgili İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'ndan ise bir açıklama gelmedi. 
Sancaktepe Belediyesi'nde 'jakuzi' krizi devam ediyor! YÖK'ten Sudanlı ve Filistinli öğrencilerle ilgili iddiaları yalanladı Bayram tatilinin ilk gününde 651 kaza, 9 can kaybı MSB duyurdu: Gara ve Metina'ya düzenlenen hava harekatında 6 terörist etkisiz