Van'da 5 ay önce çığ altında kalan minibüs karlar eriyince ortaya çıktı

Van'da, aralık ayında kar ve tipi nedeniyle Van-Bahçesaray kara yolunda, çığla 20 metre sürüklenen minibüs, yaklaşık 5 ay sonra karların erimesiyle ortaya çıktı. 132 gün kapalı olan yol da ulaşıma açıldı.

  • Van'da 23 Aralık 2023'te Bahçesaray yönüne ilerleyen Osman Küncü yönetimindeki yolcu minibüsü ve Şahin Sabırlı yönetimindeki 27 AGF 649 plakalı hafif ticari araçtaki 10 kişi, 3 bin rakımlı Karabet Geçidi inişinde kar ve tipiye yakalandı.

Van'da 5 ay önce çığ altında kalan minibüs karlar eriyince ortaya çıktı - Resim : 1

  • Mahsur kalanlar, ekiplerden yardım istedi. Çığ riski nedeniyle ulaşıma kapatılan bölgeye ekipler ulaşamayınca, araçları terk eden 10 kişi, 9 kilometrelik yolu yürüyerek ilçeye ulaştı.

Van'da 5 ay önce çığ altında kalan minibüs karlar eriyince ortaya çıktı - Resim : 2

ARAÇLAR ÇIĞ ALTINDA KALDI

  • Terk edilen 2 araç ise daha sonra düşen çığ altında kaldı. Karayolları ekipleri ile bölgeye gelen araç sahipleri, hafif ticari aracı küreklerle çıkardı.
  • Çığın etkisiyle yaklaşık 20 metre savrulan yolcu minibüsüne ise ulaşılamadı.

Van'da 5 ay önce çığ altında kalan minibüs karlar eriyince ortaya çıktı - Resim : 3

YOL ULAŞIMA AÇILDI 

  • Çığ riski nedeniyle 22 Aralık 2023'ten bu yana kapalı olan Van-Bahçesaray kara yolundaki ilk çalışma da 13 Şubat'ta başlatıldı.

Van'da 5 ay önce çığ altında kalan minibüs karlar eriyince ortaya çıktı - Resim : 4

  • Çığ riskleri nedeniyle zaman zaman durdurulan çalışmalara rağmen Karayolları ekiplerinin yoğun çalışmalarının ardından 132 gün aradan sonra Van-Bahçesaray yolu bugün ulaşıma açıldı.
  • Yaklaşık 5 ay kar kütleleri altında kalan minibüs ise karların erimesiyle ortaya çıktı.
Hastane binasının çatısında yangın Boş koltuk tartışması: AK Parti'den açıklama geldi Cem Garipoğlu'nun otopsi resimleri ona mı ait? Can Atalay'a beraat kararı çıktı!