Doğmadan yetim kalan ikizlerin annesi "Yılın Annesi" seçildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Amasrada'ki maden faciasında eşini kaybeden Sena Sıla Yıldırım için, "Ekibimiz, 24 yaşındaki anneyi 2022 için yılın annesi seçti" dedi.

Doğmadan yetim kalan ikizlerin annesi "Yılın Annesi" seçildi

Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesine ait maden ocağında 14 Ekim'de meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 42 madenciden biri olan 27 yaşındaki Şaban Yıldırım, geride 5 aylık hamile eşi ve hiç göremediği ikiz bebeklerini bıraktı.

"YILIN ANNESİ" SEÇİLDİ
Tüp bebek tedavilerine başlayacakken evlat sevincini yaşayan hatta doğacak bebekleri Minel Deniz ve Asel Nefes'in isimlerine eşiyle birlikte karar veren 24 yaşındaki Sena Sıla Yıldırım, Bilkent Şehir Hastanesi Kadın Doğum Hastanesinde 2 Ocak Pazartesi günü ikizlerini kucağına aldı.

Doğmadan yetim kalan ikizlerin annesi "Yılın Annesi" seçildi - Resim : 1

Doğumuna birkaç ay kala yaşadığı büyük acıyı, kızlarından aldığı güçle atlatmaya çalışan ve Kadın Doğum Hastanesi tarafından "Yılın Annesi" seçilen Yıldırım, hastane odasında mutluluk, heyecan ve üzüntüyü bir arada yaşadığını anlattı.

TÜP BEBEK TEDAVİSİ ÖNCESİNDE GELEN İKİ MİNİK "MUCİZE"
Ekim ayından itibaren tüm gebelik takibinin Bilkent Şehir Hastanesinde yürütüldüğünü, erken doğum riski nedeniyle 27 Aralık'ta hastaneye yatırıldığını ve kızlarının hamileliğinin 33. haftasında dünyaya geldiğini anlatan Yıldırım, yenidoğan yoğun bakımda olan bebeklerinin sağlık durumlarının iyi olduğunu dile getirdi.

Doğmadan yetim kalan ikizlerin annesi "Yılın Annesi" seçildi - Resim : 2

Yıldırım, "Tüp bebek tedavisine başlarken mucize bir şekilde, doğal yolla tek yumurta ikizlerine hamile olduğumu öğrendik. Eylül ayında isimlerine karar vermiştik, Nefes'i evimize bir 'nefes' olsun, Deniz'i ise eşimle hep deniz kenarında buluştuğumuz için koymuştuk. Minel ve Asel'i de Kuran-ı Kerim'de geçtiği ve birbirine uyumlu olduğu için seçmiştik." diye konuştu.

"EŞİM KIZLARI OLACAĞI İÇİN ÇOK SEVİNİYORDU"
Eşini anlatırken gözyaşlarını tutamayan genç anne, "Eşim kızları olacağı için çok seviniyordu, onları çok seviyordu ama maalesef göremedi evlatlarını. 14 Ekim'de maden kazası yaşandığında ben bir sonraki gün sabaha kadar umutla bekledim, çıkarılan son 14 kişinin içerisindeydi. İlk 28 kişinin içinde 'abim, kardeşim' dediğim herkes şehit oldu. Çok zor gerçekten." dedi.

Doğmadan yetim kalan ikizlerin annesi "Yılın Annesi" seçildi - Resim : 3

Eşini kaybettikten sonra karnındaki evlatları için daha güçlü olması gerektiğini düşündüğünü aktaran Yıldırım, "Güçlü de durdum ve bugünlere kadar gelebildik. Bebeklerim ben ağlarken sanki güçlü durmamı istiyorlarmış gibi karnımda hep tekme attılar. O zaman anladım, kendime, 'Sena, güçlü olacaksın çünkü sen artık bir annesin.' dedim. Eşim, kızlarının hep benim gibi öğretmen olmasını hayal ediyordu. Ben de çocuk gelişim öğretmeniyim. Beraber büyütüp okutacaktık ama nasip olmadı." diye konuştu.

"EVLATLARIM İÇİN GÜÇLÜ OLMAYA DEVAM EDECEĞİM"
Hastanede çok iyi bakıldıklarını vurgulayarak, tüm doktorlar ve hastane çalışanlarına teşekkürlerini ileten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Evlatlarım için bundan sonra da güçlü olmaya devam edeceğim. Kızlarım da küçücükler ama çok güçlüler. Solunum sıkıntılarını da atlatmak üzereler, her şey yolunda gidiyor. Kızlarımın güzel bir geleceğe sahip olabilmeleri için elimden geleni yapacağım, onları iyi bir şekilde yetiştirmeye çalışacağım. Kızlarıma bol bol babalarını anlatacağım, hep fotoğraflarını göstereceğim. Anne olmak çok farklı bir duygu ama ikiz annesi olmak daha da başka bir duygu. Hastanenin beni 'Yılın Annesi' seçmesinden de çok mutlu oldum, bu da çok güçlü hissettirdi."

Doğmadan yetim kalan ikizlerin annesi "Yılın Annesi" seçildi - Resim : 4

"TEK İSTEĞİM ADALETİN BİR AN ÖNCE YERİNİ BULMASI"
Sena Sıla Yıldırım, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde tedavileri süren madencilere acil şifalar dileyerek, "42 şehit verdik, çok zordu gerçekten. Bu süreçte fazlasıyla da yıprandık. Meclis Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu da incelemelerde bulunmak üzere gitti. Benim tek isteğim, adaletin yerini bir an önce bulması. Suçluların hak ettiği cezayı alarak, acımızın bir nebze hafiflemesi." ifadesini kullandı.

"KENDİSİNE EVLATLARIYLA UZUN BİR ÖMÜR DİLİYORUZ"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da "Yılın Annesi" için bir paylaşımda bulundu.

Bakan Koca yaptığı paylaşımda, "Amasra'daki madende yaşanan patlamada eşini kaybeden Sena Sıla Yıldırım, doğmadan yetim kalan ikizleri Nefes ve Deniz'i Bilkent Şehir Hastanesinde dünyaya getirdi. Ekibimiz, 24 yaşındaki anneyi 2022 için YILIN ANNESİ seçti. Kendisine evlatlarıyla uzun bir ömür diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Rüyada balık görmek ne demektir? Rüyada bebek görmek ne demektir? Rüyada deniz görmek ne anlama gelir?  Rahim kanserinde umut vaat eden gelişme