İstinye Üniversitesi, KOBİ’lerin ‘Yeşil Dönüşümüne’ Destek Olacak

İstinye Üniversitesi’nin (İSÜ) de proje paydaşı olduğu ÜSİMP Yeşil Dönüşüm Platformu (ÜYDÖP), Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında TÜBİTAK tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 1831 Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısı için çözüm ortağı olarak seçildi.

İstinye Üniversitesi, KOBİ’lerin ‘Yeşil Dönüşümüne’ Destek Olacak

İstinye Üniversitesi’nin (İSÜ) de proje paydaşı olduğu ÜSİMP Yeşil Dönüşüm Platformu (ÜYDÖP), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) 1831 Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısı kapsamında çözüm ortağı olarak KOBİ’lere hizmet vermesi uygun bulunan kuruluşlar arasında yer aldı. Dünya Bankası desteğiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından yürütülen Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında hayata geçirilen Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük programında ÜYDÖP, 27 kurum ve yeşil dönüşüm konusunda 77 uzmanla yeşil dönüşüm mevzuatlarına uyum sağlamak isteyen KOBİ'lerin ihtiyaçlarına çözüm üretmek için destek sunacak. Bu kapsamda yeşil dönüşüme uyum süreci analiz edilirken, problemlerin tespit edilmesi ve çözümlerini de içeren danışmanlık desteği İSÜ-TECH aracılığıyla İstinye Üniversitesinin alanında yetkin akademisyenleri tarafından KOBİ’lere verilecek.

İstinye Üniversitesi hakkında:

İstinye Üniversitesi, "Liv Hospital", "Medical Park" ve "VM Medical Park" olmak üzere üç ayrı hastane markasını tek çatı altında buluşturan ve sağlık sektöründe 25 yılı aşan bilgi, birikim ve yatırımları olan MLP CARE Grubu'nun desteğiyle 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından 2015 yılında kuruldu. Odak noktasında yapay zekâ ve dijitalleşmenin yer aldığı üniversite, güçlü akademik kadrosuyla, eğitim ve araştırma performansıyla ve her alandaki AR-GE çalışmalarıyla çağımızın bilgisinin üretilmesine katkıda bulunuyor. Öğrencilerini bilimin gücüne güvenen, eleştirel düşünebilen, insani ve etik değerlere sahip bireyler olarak yetiştiren İstinye Üniversitesi, sadece teorik bilgiyi odağına almıyor öğrencilerini bilgilerini pratikte de kullanabilecekleri uygulama alanlarına yönlendiriyor. Bünyesinde dokuz fakülte ve iki meslek yüksekokulu yanında lisansüstü eğitim enstitüsü bulunduran üniversite; edebiyattan sanata, sağlıktan mühendisliğe kadar birçok farklı alanda yetkin bireyler yetiştiriyor. Üniversite eğitim, araştırma, yenilik ve teknoloji geliştirmede mükemmeliyeti hedefleyerek dünyanın öncü üniversitelerinden biri olmayı amaçlıyor. İstinye Üniversite’nin ana hedeflerinden bir tanesi ise yerel ve evrensel sorunlara çözümler geliştirerek toplumun gelişimine katkıda bulunmak.

Kaynak: haberet.com

AJet'ten ilk uçuş kampanyası SunExpress'ten 28 yeni rota 220 bin kadına 58,5 milyar TL finansman Petrol Ofisi'nden iş ve teknoloji ortaklığı