6.Uluslararası Bilim Felsefe Din Konferansı
Bilim Felsefe Din Vakfı önderliğinde ve Acıbadem Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan ve katılımın ücretsiz olduğu 6.Uluslararası Bilim Felsefe Din Konferansı 24 Mayıs Cumartesi günü saat 11:00 itibariyle Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü Konferans Salonunda yer alacaktır.

Hem İngilizce hem Türkçe sunumların yer alacağı konferansın ana teması “NEDEN
MÜSLÜMANIM?”. Deizm’e cevap niteliğinde olan bu konferansın oturumunda yer alacak
konularında uzman konuşmacılar sırasıyla şöyle; Prof.Dr. Raymond K. Farrrin , Dr. Shabir Ally,
Prof.Dr. Caner Taslaman, Prof.Dr. Mehmet Bulgen, Prof.Dr.Zafer Duygu ve Doç.Dr. Emre Dorman.
Saat 11:00’de açılış konuşmasının Doç.Dr. Alper Bilgili tarafından yapılacak olan konferans saat
18:00’de plaket töreni ile sona erecektir.

PROGRAM
İlk Oturum: 11:00-12:50
11:00 -11:10 / DOÇ. DR. ALPER BİLGİLİ
Açılış Konuşması
11:10-12:00 / DR. SHABIR ALLY
İlahi Vahyin Bir İşareti Olarak Kur’an'ın Matematiksel Örüntüleri
12:00 -12:50 / DOÇ. DR. EMRE DORMAN
Bir İnanç Problemi Olarak Deizm: Gerekçeler ve Çözüm Önerileri
ÖĞLE ARASI
İkinci Oturum: 14:00-15:40
14:00 - 14:50 / PROF. DR. RAYMOND K. FARRIN
Mekke Erken Döneminde Kur’an'ın Nicel ve Tematik Değerlendirmesi
14:50 - 15:40 / PROF. DR. ZAFER DUYGU
Kıssalar Arasında Bir Yolculuk: Kur’an ve İnciller
KAHVE MOLASI
Üçüncü Oturum: 16:10 - 17:50
16:10 - 17:00 / PROF. DR. CANER TASLAMAN
Fıtrat tan İslam’a
17:00 - 17:50 / PROF. DR. MEHMET BULGEN
İslam İnancının Akli Temelleri
17:50 Plaket Merasimi ve Kapanış
KONUŞMACILAR:

DOÇ.DR. EMRE DORMAN
Acıbadem Üniversitesi’nde Felsefeye Giriş, Din Felsefesi ve İslam Felsefesi, Bahçeşehir Üniversitesi’nde ise İslâm Felsefesi ve Din Felsefesi dersleri vermekte, teoloji, felsefe ve din-bilim ilişkisi alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.

PROF.DR. CANER TASLAMAN
Caner Taslaman, ilk olarak Tokyo Üniversitesi‘nde daha sonra Oxford Üniversitesi‘nde post doktora çalışmaları yaptı. Harvard Üniversitesi‘nde ve Cambridge Üniversitesi‘nde misafir akademisyen olarak bulundu. Yıldız Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde profesör öğretim üyesidir.

PROF. DR. MEHMET BULGEN
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni 2003 yılında bitirdi. Yüksek Lisans ve Doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yaptı (2012). İlk post doktora araştırmasını Kanada, McGill Üniversitesi, Institute of Islamic Studies’de gerçekleştirdi (2014). İkinci post doktora araştırmasını Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Syracuse Üniversitesinde Dini Araştırmalar Bölümünde yaptı (2019). 2017 yılında doçent, 2023 yılında Profesör oldu. Marmara Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalında öğretim üyesidir. Kelam Atomculuğu ve Modern Kozmoloji (2016), Klasik İslam Düşüncesinde Atomculuk Eleştirileri (2018), Kelamın Nesne Kuramı (2024) adlı kitaplarının yanı sıra Tarihten Günümüze Tartışmalı İnanç Meseleleri, Güncel Kelam Tartışmaları, Din ve Bilim Açısından Yaratılış gibi derlemeleri bulunmaktadır.

PROF.DR. ZAFER DUYGU ( Dokuz Eylül Üniversitesi ),
İslam düşünce tarihi ve erken Hristiyanlık çalışmaları alanında uzman bir akademisyendir. Özellikle "İsa, Pavlus ve İnciller" adlı eseriyle tanınır; bu çalışması, Hristiyanlığın ilk dönemlerine ve kutsal metinlerin oluşum sürecine yeni bir bakış sunmaktadır. Dinler tarihi, mukayeseli teoloji ve antik dönem teolojileri üzerine önemli akademik katkılar yapmıştır.

Dr. SHABIR ALLY ( Kanada / Toronto Üniversitesi ),
İslamî ilimler ve Hristiyanlık-İslam karşılaştırmalı teolojisi alanlarında uzman bir akademisyen ve hatiptir. Let the Quran Speak programının başkanıdır. Kur'an, İslam teolojisi ve dini gelenekler arası mukayeseler üzerine çalışmalarıyla tanınır. Felsefi teoloji ve mukayeseli din alanlarında yaptığı etkili sunumlar ve tartışmalarla geniş bir uluslararası izleyici kitlesine ulaşmıştır.

PROF. DR. RAYMOND K. FARRIN,
Arap dili ve edebiyatı uzmanı, Kuveyt Üniversitesi'nde profesördür. Kur'an'ın yapısal düzeni üzerine yaptığı öncü çalışmalarla tanınır. "Structure and Qur'anic Interpretation" ve "The Structure of the Qur'an" gibi eserleri, kutsal metnin kompozisyonuna dair yeni bakış açıları sunmuştur. Arap edebiyatı ve klasik şiir konularında da önemli akademik katkılarda bulunmuştur.