İlber Ortaylı “İletişim Penceresinden 100 Yıl” seminerinde konuştu

Tarihçi-yazar İlber Ortaylı, İstanbul Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu. “İletişim Penceresinden 100 Yıl” seminerinde konuşan Ortaylı, “Aslında kâğıdın kullanılmamasından memnunum çünkü ağaçlar gidiyor ama gazete yaşar” dedi.

İlber Ortaylı “İletişim Penceresinden 100 Yıl” seminerinde konuştu

İletim Gazetesi'nden Zehra Nur Altun'un haberine göre Türkiye’nin en önemli bilim adamlarından tarihçi-yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğrencilerle buluştu. Cumhuriyetin 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında “İletişim Penceresinden 100 Yıl” seminerinde konuşan Ortaylı,  “Aslında kâğıdın kullanılmamasından memnunum çünkü ağaçlar gidiyor ama gazete yaşar” dedi.

İlber Ortaylı “İletişim Penceresinden 100 Yıl” seminerinde konuştu - Resim : 1

ORTAYLI BASIN VE İLETİŞİM HAKKINDA DA KONUŞTU

Prof. Dr. Ortaylı, gazetelerin tarih sahnesindeki ilk görünümünü hakkında bilgi verdi ve bu dönemdeki gazetelerin içerdiği eğitim fonksiyonuna vurgu yaptı. İstanbul’da çıkan farklı dillerdeki gazeteler ve günümüzdeki mevcut tiraj sorunu gibi pek çok konuda da açıklamalarda bulundu.

İlber Ortaylı “İletişim Penceresinden 100 Yıl” seminerinde konuştu - Resim : 2

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI CEVAPLADI

Prof. Dr. Ortaylı, kendisine yöneltilen bir soru üzerine basılı gazetelerin geleceği hakkında görüşlerini dile getirdi. “Gazeteler eskidi” düşüncesine katılmayan Prof. Dr. Ortaylı, fiziksel gazetelerin hiçbir durumda yok olmayacağını dile getirdi. Ülkemizdeki gazetelerin nitelik bakımından eksik olduğuna vurgu yaptı.

Prof. Dr. Ortaylı, günümüzde basılı gazete okunma oranlarının düşük olması konusunda, “Aslında kâğıdın kullanılmamasından memnunum çünkü ağaçlar gidiyor ama gazete yaşar” ifadelerini kullandı. Gazetenin ölmeyip yaşamaya devam edeceğini belirtti.

Zafer Algöz'ün annesi vefat etti Sultangazi'de 3'üncü Ulusal Fotoğraf Yarışması Netflix'te Mutlaka İzlenmesi Gereken Diziler! Bağımlılık Yaratacak Dizileri Keşfedin Goran Bregović İstanbul Haliç Festivali'nde sahne alacak