İstanbul aşığı yazar Mario Levi hayatını kaybetti

'İstanbul’un Sakinleri', 'Çünkü Fısıltılar Vardı', 'Bu Oyunda Gitmek Vardı', 'İstanbul Bir Masaldı', 'Bir Şehre Gidememek' gibi pek çok eser kaleme alan İstanbul aşığı Yahudi asıllı Türk edebiyat yazarı Mario Levi hayatını kaybetti.

İstanbul aşığı yazar Mario Levi hayatını kaybetti

Yazar Mario Levi 66 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti.

İstanbul aşığı yazar Mario Levi hayatını kaybetti - Resim : 1

Vefat haberini Levi'nin de içerisinde yer aldığı Buart Sanat Atölyesi şu ifadelerle duyurdu:

“Canım hocamız, edebiyatımızın duygulu ve güçlü kalemi, eşsiz insan, bir tanemiz Mario Levi’yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Edebiyata, bizlere kattıkları için minnettarız…Tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz.”

Levi'nin "İstanbul Bir Masaldı", "En Güzel Aşk Hikayemiz", "Bir Şehre Gidememek", "Lunapark Kapandı" gibi pek çok tanınmış eseri bulunuyor.

İstanbul aşığı yazar Mario Levi hayatını kaybetti - Resim : 2

MARİO LEVİ KİMDİR?

1957 yılında İstanbul'da doğan Yahudi asıllı usta yazar; 1975 yılında Saint Michel Fransız Lisesi'nden, mezun oldu. Üniversite eğitimini 1980 yılında İstanbul Üniversitesi Fransız ve Roman Filolojisi ile tamamladı.

İstanbul aşığı yazar Mario Levi hayatını kaybetti - Resim : 3

İlk öyküsünü 1975 yılında yazdı. 1984 yılından sonra, Hokka dergisi, Şalom, Cumhuriyet Gazetesi, Cumhuriyet Dergi, Stüdyo İmge, Gösteri, Milliyet Sanat, Argos ve Oksijen gibi birçok yayın organında yazılar yazdı.

İstanbul aşığı yazar Mario Levi hayatını kaybetti - Resim : 4

İlk kitabı Jacques Brel: Bir Yalnız Adam 1986 yılında yayınlandı. Bu kitap üniversiteyi bitirme tezinin romanlaştırılmış şeklidir. 1990 yılında yayınlanan ilk öykü kitabı Bir Şehre Gidememek otobiyografik özellikler taşır ve yazarın hem aşkları, hem de çocukluk ve ilk gençlik yıllarıyla hesaplaşması gibidir. Kitap o yılın Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazandı.

İstanbul aşığı yazar Mario Levi hayatını kaybetti - Resim : 5

Kaynak: haberet.com

Mercedes-Benz Türk’ten Ampute Futbol Milli Takımı’na Avrupa Şampiyonası için Tam Destek İklim aktivistlerinden 'Mona Lisa tablosuna çorba' eylemi! Dünyaca ünlü ressamın 100 yıldır kayıp eseri bulundu! Ünlü komedyen sahne önce hayatının şokunu yaşadı