"Madama Butterfly" operası 18 yıl sonra yeniden seyirciyle buluştu

Ankara Devlet Operası ve Balesi (ADOB), Giacomo Puccini'nin bestelediği "Madama Butterfly" operasını, 18 yıllık aranın ardından yeniden seyirciyle buluşturdu. Sanatseverlerin yoğun ilgisiyle tüm biletlerin günler öncesinden tükendiği operanın sonunda izleyiciler, sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı.

"Madama Butterfly" operası 18 yıl sonra yeniden seyirciyle buluştu
  • Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), Giacomo Puccini'nin bestelediği "Madama Butterfly" operasını, 18 yıllık aranın ardından yeniden seyirciyle buluşturdu.

"Madama Butterfly" operası 18 yıl sonra yeniden seyirciyle buluştu - Resim : 1

  • Ankara'da en son 2005-2006 sanat sezonunda sahnelenen eseri, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de izledi.

"Madama Butterfly" operası 18 yıl sonra yeniden seyirciyle buluştu - Resim : 2

  • Sanatseverlerin yoğun ilgisiyle tüm biletlerin günler öncesinden tükendiği operanın sonunda izleyiciler, sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı.

"Madama Butterfly" operası 18 yıl sonra yeniden seyirciyle buluştu - Resim : 3

  • Türkiye'de operanın kurulduğu yıllarda, librettosu Türkçeye çevrilen ilk eser olan "Madama Butterfly", Ankara Devlet Konservatuvarının Opera Bölümü öğrencileri tarafından 12 Haziran 1941'de başkentte Türk Ocağı sahnesinde oynandı.

"Madama Butterfly" operası 18 yıl sonra yeniden seyirciyle buluştu - Resim : 4

  • Evliliği oyun olarak gören Pinkerton'ın Japonya'yı bırakıp ABD'ye yerleşmesini, günün birinde Amerika'dayken evlendiği eşiyle dönerek çocuğunu istemesinin ardından Madama Butterfly'ın harakiri ile kendini öldürmesini sahneye taşıyan eser, operanın klasikleri arasında yer alıyor.

"Madama Butterfly" operası 18 yıl sonra yeniden seyirciyle buluştu - Resim : 5

Tamer Karadağlı ve Tan Sağtürk TBMM'de! Ekrem İmamoğlu Bedri Baykam'ın düzenlediği sergiye katıldı! Sprey boya ile tarihe zarar verdiler, branda ile kapatıldı 'Cumhuriyete Doğru' oyunu sahnelendi