Kadıköy Bağdat Caddesinde mayoyla gezen mankene kitap okuma cezası

İstanbul Kadıköy'de, ilçenin en işlek caddelerinden olan Bağdat Caddesi'nde ip mayoyla gezen manken Melisa Aydınalp hakkında karar verildi. Aydınalp, gözaltına alınarak ‘Hayasızca hareketler’ suçundan yargılanıyordu. Hakim, ünlü mankenin haftada en az 2 kez kütüphaneye giderek “Ahlak ve toplum değerleri" ile ilgili kitaplar okumasına karar verdi.

Geçtiğimiz günlerde Kadıköy sokaklarında ve Bağdat Caddesi'nde giydiği ip bikiniler ile yürüyen manken Melisa Aydınalp, vatandaşlar tarafından polise şikayet edilmiş, gözaltına alınmıştı.

Kadıköy Bağdat Caddesinde mayoyla gezen mankene kitap okuma cezası - Resim : 1

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere tepki yağarken Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Melisa Aydınalp’in adliyeye sevk edilmesine karar verdi.

Kadıköy Bağdat Caddesinde mayoyla gezen mankene kitap okuma cezası - Resim : 2

SAVCILIKTAN CEZA HAKİMLİĞİ'NE SEVK EDİLDİ

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen Melisa Aydınalp savcılıkta ifade verdi. Savcılık ifadesinin ardından Aydınalp ‘Hayasızca hareketler’ suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakılmak üzere Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Kadıköy Bağdat Caddesinde mayoyla gezen mankene kitap okuma cezası - Resim : 3

YURTDIŞI YASAĞI

Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği Melisa Aydınalp’in yurtdışı çıkış yasağı ve imza atma şeklindeki adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi.

Kadıköy Bağdat Caddesinde mayoyla gezen mankene kitap okuma cezası - Resim : 4

HAFTADA 2 GÜN KÜTÜPHANEYE GİTME CEZASI

Ayrıca mahkeme Melisa Aydınalp’in Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün belirleyeceği bir kütüphaneye, haftanın en az 2 günü müracaat ederek “Ahlak ve toplumsal değerler" ile ilgili kitaplar okumak ve okuduğu kitaplara ilişkin kütüphane tarafından tanzim edilecek takip çizelgesini soruşturma dosyasına sunmak yükümlülüğüne tabi tutulmasına hükmetti.

Kadıköy Bağdat Caddesinde mayoyla gezen mankene kitap okuma cezası - Resim : 5

Kadıköy Bağdat Caddesinde mayoyla gezen mankene kitap okuma cezası - Resim : 6

Kaynak: DHA

Aleyna Tilki isyan etti: Ebeveynler yargılansın MasterChef'te potaya kimler girdi, dokunulmazlığı hangi takım kazandı? Mehmet Ali Erbil yine evleniyor! Dilan Polat 350 bin TL'lik kombiniyle canlı yayına çıktı