Nurhan Damcıoğlu kimdir, kaç yaşındaydı, nereli?

Nurhan Damcıoğlu hayatını kaybetti. Kanto kraliçesi olarak tanınan Nurhan Damcıoğlu, Türkiye'nin ilk kadın Müslüman kantocusu idi. Bir döneme damgasını vuran, 12 Eylül darbesi sonrasında yasaklanan Nurhan Damcıoğlu'nun vefatı sonrasında hayat hikayesi araştırılıyor. Peki, Nurhan Damcıoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Nurhan Damcıoğlu hakkında bilinmeyenler...

Nurhan Damcıoğlu kimdir, kaç yaşındaydı, nereli?

Türk kantocu, ses sanatçısı ve tiyatro, sinema oyuncusu Nurhan Damcıoğlu, 82 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü sanatçının kalp yetmezliği nedeniyle öldüğü bildirildi. Sanat camiasına hüzne boğan vefat haberi sonrasında Nurhan Damcıoğlu kimdir, nereli araştırılmaya başlandı. İşte Nurhan Damcıoğlu hayat hikayesi...

NURHAN DAMCIOĞLU KİMDİR?

Nurhan Damcıoğlu, 1 Mayıs 1941 tarihinde Adana'nın Karaisalı ilçesinde doğan kantocu, ses sanatçısı, tiyatro ve sinema oyuncusu.

HAYATI

9 çocuklu bir ailede doğdu. Babasının açık hava sineması vardı. Annesi ise devlet operalarında terzilik yapıyordu. Annesini girişimleriyle Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü çocuk bölümüne 9 yaşında başladı ve böylece çok küçük çağlarda tiyatro eğitimi aldı. Bale dersleri aldı. Radyo Çocuk Kulübünde dokuz yıl çalıştı.

Nurhan Damcıoğlu kimdir, kaç yaşındaydı, nereli? - Resim : 1

16 yaşından itibaren de Devlet Tiyatrosunda oynadı. Bu arada Ankara Cebeci Ortaokulundan mezun oldu. Cüneyt Gökçer'in yönlendirmesiyle 1965 yılında İstanbul’a geldi. İstanbul Tiyatrosu, Ayfer Feray Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Muammer Karaca Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Topluluğu ile çalıştı.

Kanto'yu ilk olarak Toto Karaca'dan dinledi. Mücap Ofluoğlu’nun teşviki ile 1969’da ilk olarak kanto türü şarkı söyledi. Ardından tiyatroyu tamamen bırakarak kendisini tümüyle kantoya verdi. Böylece Türkiye'nin ilk kadın Müslüman kantocusu oldu.

Nurhan Damcıoğlu kimdir, kaç yaşındaydı, nereli? - Resim : 2

Bundan sonra Maksim Gazinosu'nda sahneye çıkmaya başladı. Burada Zeki Müren, Sevim Tuna ve Behiye Aksoy gibi isimlerle çalışma fırsatı buldu. 12 Eylül Darbesi'nden sonra denetime takılan isimlerden oldu. Doksanlarda özel kanalların çıkmasıyla yeniden televizyonda çalışma fırsatı buldu.

Nurhan Damcıoğlu kimdir, kaç yaşındaydı, nereli? - Resim : 3

Ercan Yenseni ile kısa süren bir evlilik yaptı. Daha sonra 2. evliliğini tiyatrocu Attila Olgaç ile yapıp 10 yıl evli kaldı. Bir röportajında Ferhan Şensoy'un evlilik teklifini reddettiğini söyledi.

ÖLÜMÜ

5 Haziran 2023 tarihinde, kalp yetmezliğinden dolayı İzmir'in Karşıyaka ilçesinde öldü.

kimdir
Ünlü kantocu Nurhan Damcıoğlu hayatını kaybetti MasterChef All Star'da kimler yarışacak, kadro belli oldu mu? Tamer Karadağlı'nın kira davasında karar çıktı Survivor'da dokunulmazlığı kim kazandı, eleme adayı kim oldu?