Türker İnanoğlu'na veda | Eşi Gülşen Bubikoğlu, eski eşi Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray...

Yeşilçam'ın efsane ismi Türker İnanoğlu 88 yaşında hayatını kaybetti. 'Bay Sinema' olarak anılan Türker İnanoğlu'na eşi Gülşen Bubikoğlu, eski eşi Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray gibi pek çok ünlü isim paylaşımlarıyla veda etti.

Türker İnanoğlu'na veda | Eşi Gülşen Bubikoğlu, eski eşi Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray...
  • Yeşilçam denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Türker İnanoğlu hayatını kaybetti. Türker İnanoğlu'nun vefat haberini Bakan Fahrettin Koca duyurdu.

Türker İnanoğlu'na veda | Eşi Gülşen Bubikoğlu, eski eşi Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray... - Resim : 1

  • İnanoğlu'nun vefatının ardından ünlü isimler art arda başsağlığı mesajları yayınladı.

GÜLŞEN BUBİKOĞLU (EŞİ)

  • Yeşilçam'ın efsanesi İnanoğlu'nun eşi Gülşen Bubikoğlu, eşinin vefatı sonrası duygusal bir paylaşım yaptı.
  • 1974 yılında yapımcı Türker İnanoğlu ile nikah masasına oturan Gülşen Bubikoğlu paylaşımında "Çok kıymetli eşim Türker İnanoğlu'nu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim" dedi.

Türker İnanoğlu'na veda | Eşi Gülşen Bubikoğlu, eski eşi Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray... - Resim : 2

FİLİZ AKIN: BAY SİNEMA YOK ARTIK…

İnanoğlu'nun eski eşi Filiz Akın ise paylaşımında "Uzun süredir hastalıklarla uğraşıyordu. Doktorları ve ailesinin bütün gayretine rağmen kurtarılamamış… Hayatında pek çok şeyden de fazla sinemayı seven, gerçekten de son günlerine kadar üreten, önce yönetmen ve yapımcı daha sonra sadece prodüktör olarak devam eden son çınarı, oğlumun babasını kaybettik! Başta eşinin, çocukları Zeynep ve İlker’in, torunlarının ve tüm sinema camiasının başı sağ olsun, sabırlar diliyorum… “Bay Sinema” maalesef yok artık…" ifadelerini kullandı.

Türker İnanoğlu'na veda | Eşi Gülşen Bubikoğlu, eski eşi Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray... - Resim : 3

TÜRKAN ŞORAY

Yeşilçam'ın yıldız ismi Türkan Şoray, paylaşımında "En yakın dostum, arkadaşım Türker İnanoğlu’nu kaybettik. Yokluğunu şimdiden hissetmeye başladım. Sinema kariyerimi başlatan, hayatımda özel bir yeri olan, değerli meslektaşımın kaybından dolayı çok ama çok üzgünüm. Türk Sineması'na kendini adamış, yaptığı katkılarla, verdiği emeklerle yapıtlarıyla ve filmleriyle sonsuza kadar yaşayacak, unutulmayacak. Tüm sinema camiasının, hepimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

Türker İnanoğlu'na veda | Eşi Gülşen Bubikoğlu, eski eşi Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray... - Resim : 4

ZEYNEP İNANOĞLU

Zeynep İnanoğlu, babasına "Seni çok seviyorum her halinle. Çok özleyeceğim. Hep kalbimde taşıyacağım. Yalnız kaldığımda konuşacağız usul usul. Elbette buluşacağız bir gün. Canım babam, canım benim" diyerek veda etti.

Türker İnanoğlu'na veda | Eşi Gülşen Bubikoğlu, eski eşi Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray... - Resim : 5

İLKER İNANOĞLU

Oyuncu İlker İnanoğlu da babasının vefatını "Değerli babam, kıymetlim, Türkiye'nin 'Bay Sineması' Türker İnanoğlu'nu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Ailemizin, sevenlerinin, tüm sanat dünyamızın başı sağ olsun" sözleriyle duyurdu.

Türker İnanoğlu'na veda | Eşi Gülşen Bubikoğlu, eski eşi Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray... - Resim : 6

HÜLYA KOÇYİĞİT

Usta oyuncu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma şu notu düştü:

"Ah Türker ah… Canım dostum, canım arkadaşım… Gerçek bir sinema emekçisini, Türker İnanoğlu’nu az önce kaybetmişiz. Çok derin bir üzüntü içindeyim. Güle güle ‘Bay Sinema’… Türk Sineması'nın temel taşlarından, varlığıyla hep güven veren, huzur veren, mutluluk veren gerçek bir dosttun sen. Türk Sineması; ömrünü sinemaya adamış, gece gündüz sadece sinema için yaşayan, sinemaya adeta oyuncu fabrikatörü olmuş önemli bir ismi kaybetti bugün. Ah Türker, geride muhteşem bir dostluk bıraktın öncelikle benim için. Açtığın sinema salonları, ülkemize kazandırdığın video, kurduğun stüdyolar, Erler Film, Türvak, Tim Show Center, Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi ve daha nicesi… Ne kadar önemli izler bıraktın gönlünü bu sektöre vermiş insanlara… Türker İnanoğlu’na Allah'tan rahmet, tüm sevenlerine sabır diliyorum. Biricik evlatları sevgili İlker ve sevgili Zeynep size sıkı sıkıya sarılıyorum. Türk sinemasının başı sağ olsun."

Türker İnanoğlu'na veda | Eşi Gülşen Bubikoğlu, eski eşi Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray... - Resim : 7

ALİ SUNAL

Ali Suna, İnanoğlu ile sünnet düğününde çekilen fotoğrafını paylaştı ve "Hoşçakal Türker abi. Küçük bir çocukken benimle arkadaşlık yaptığını, Zeynep ile oynayalım diye beni evden alıp kendi evinizde yatılı ağırlamanızı ve uyuyana kadar korktuğum için başımda bekleyip bana masal anlatmanı asla unutmayacağım…" ifadelerini kullandı.

Türker İnanoğlu'na veda | Eşi Gülşen Bubikoğlu, eski eşi Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray... - Resim : 8

HÜLYA AVŞAR

Hülya Avşar, İnanoğlu'na "Sinema hayatımın direği, mesleğinin duayeni Türker İnanoğlu, mekanın cennet olsun" diye veda etti.

Türker İnanoğlu'na veda | Eşi Gülşen Bubikoğlu, eski eşi Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray... - Resim : 9

TARKAN

Megastar Tarkan, paylaşımında "Türk Sineması'nın duayeni, dahisi ve TV sektöründeki yapımlarıyla Türk televizyonculuğuna da büyük katkıları olan Türker İnanoğlu’nun vefatına çok üzüldüm. Müzik kariyerimin ilk zamanlarında bana verdiği desteği de hiç bir zaman unutmadım, unutamam. Kendisini sevgi ve minnetle anıyorum. Ailesi, yakınları ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim. Nurlar, ışıklar içinde uyu Türker abi... Türk Sineması'na ve televizyonuna armağan ettiğin yapımlarınla kalplerimizde yaşamaya devam edeceksin, unutulmayacaksın" ifadelerini kullandı.

Türker İnanoğlu'na veda | Eşi Gülşen Bubikoğlu, eski eşi Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray... - Resim : 10

CEM YILMAZ

"Kıymetli büyüğümüz Türker İnanoğlu abimizin mekanı cennet olsun, başımız sağolsun. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı dilerim."

Türker İnanoğlu'na veda | Eşi Gülşen Bubikoğlu, eski eşi Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray... - Resim : 11

GÜVEN HOKNA

"Türk film yönetmeni, film ve televizyon yapımcısı Türker İnanoğlu'nu kaybettik. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Nurlarda uyusun."

GÜL SUNAL

"Uzun yıllar sinemaya emek vermiş. sevgili dostumuz Türker İnanoğlu’nun hayatını kaybettiğini duydum. Çok üzgünüm."

Kaynak: haberet.com

Survivor All Star'da gerilim bitmiyor! Ünlü sanatçının annesi yüzünü gerdirdi Usta sanatçının sağlık durumuna ilişkin açıklama Acil ameliyata alındı