TOGG araç kredisi ne kadar, vade oranları nedir?

TOGG araç kredisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrasında araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil TOGG almak isteyenlere kredi desteği olacağını ve kamu bankalarının devreye gireceğini söylemişti. Peki, TOGG araç kredisi vade oranları, vade sayısı belli oldu mu? TOGG araç kredisi hangi bankalar verecek? İşte detaylar...

TOGG araç kredisi ne kadar, vade oranları nedir?

Yeni elektrikli araç TOGG, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOGG araç kredisi hakkındaki açıklaması ile almak isteyenler kredi desteği yolu açıldı. Kamu bankaları tarafından verilecek TOGG araç kredisi için BDDK kredi düzenlemesi yaptı. Peki, TOGG araç kredisi vade oranları belli oldu mu? TOGG araç kredisi kaç ay vade ile verilecek?

HANGİ BANKALAR TOGG ARAÇ KREDİSİ VERECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile TOGG araç kredisi kamu bankaları tarafından sağlanacak.

TOGG araç kredisi ne kadar, vade oranları nedir? - Resim : 1

TOGG ARAÇ KREDİSİ NE KADAR ALINABİLECEK?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), yerel üreticiler tarafından üretilen elektrik motorlu araçlar için özel kredi düzenlemesine gitti.

Buna göre, nihai fatura değeri 900 bin lira ve altında olan elektrikli araç bedellerinin yüzde 70’ine kadar 48 ay vadede kredi kullanılabilecek.

900 bin lira ile 1 milyon 800 bin lira arasında olan elektrikli araçların yüzde 50’si için 36 ay vadeli kredi imkanı sunulacak.

Öte yandan, 1 milyon 800 bin lira ile 2 milyon 200 bin lira arasındaki elektrikli araçların yüzde 30’una kadar 24 ay vadeli kredi alınabilecek.

2 milyon 200 bin lira ve 2 milyon 800 bin lira arasındaki elektrikli araçların yüzde 20’sine kadar kredi verilecek. Söz konusu kredide vade ise 12 ay olacak.

Ayrıca, 2 milyon 800 bin lira üzerindeki araçlar içinse kredi kullanılamayacak.

TOGG araç kredisi ne kadar, vade oranları nedir? - Resim : 2

TOGG ARAÇ KREDİSİ VADE ORANLARI BELLİ OLDU MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kamu bankalarımız, Togg için araç bedelinin yüzde 50'si tutarında 36 ay, 0,99 oran ile kredi kullandıracak." dedi.

Togg
Yarından itibaren geçerli olacak? Akaryakıt fiyatlarından son durum ne? ÖTV indiriminin açıklanmasının ardından panik satışları başladı! Togg CEO’su Gürcan Karakaş: Mayıs ayında 1000’in üzerinde teslimat yapmayı planlıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Togg mesajı!