Pulmoner kapağındaki farklık ilk defa kapalı yöntemle tedavi edildi!

Karabük'te gerçekleştirilen operasyonla pulmoner kapağında darlık olan bir hasta ilk defa kapalı yöntem ile gerçekleştirilen anjiyografi eşiliğinde balon ile tedavi edildi.

Pulmoner kapağındaki farklık ilk defa kapalı yöntemle tedavi edildi!
  • 36 yaşındaki S.A. isimli hasta pulmoner kapağındaki darlık nedeniyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

Pulmoner kapağındaki farklık ilk defa kapalı yöntemle tedavi edildi! - Resim : 1

  • Muayenesi yapılan hastaya Prof. Dr. Derya Tok, Prof. Dr. Yeşim Akın, Dr. Öğr. Üyesi İnci Tuğçe Çöllüoğlu, Kalp Damar Cerrahi Klinik Hocası Doç.Dr. Erdem Çetin ve anestezi bölümü doktorlarının desteğiyle Karabük’te ilk defa uygulanan operasyon gerçekleştirildi.

Pulmoner kapağındaki farklık ilk defa kapalı yöntemle tedavi edildi! - Resim : 2

  • Kapalı yöntem ile gerçekleştirilen anjiyografi eşliğinde balon ile müdahale yapılarak hasta tedavi edildi.

Pulmoner kapağındaki farklık ilk defa kapalı yöntemle tedavi edildi! - Resim : 3

  • 46 yaşındaki N.K. ve 54 yaşındaki N.O. isimli iki hastanın da beyni besleyen damarlarda tıkanma sonucunda oluşan nöronal hasara neden olan PFO olarak isimlendirilen kalpteki delik anjiyografi ve transözefagiyal ekokardiyografi eşliğinde kapatıldı.

Pulmoner kapağındaki farklık ilk defa kapalı yöntemle tedavi edildi! - Resim : 4

Bir ilde daha hayvan pazarı kapatıldı! İkinci bir emre kadar satışlar yasak Uzman isimden 'Paçavra hastalığı' uyarısı! Yataklara düşürüyor Bakan Koca açıkladı! Yoğun bakımlar yüzde 72 dolu Yarıyıl tatiline girmeden aman dikkat! Ebevenleri ilgililendiriyor: Büyük tehlike çocukların elinde