Türkiye Hayat Emeklilik ile çocukların eğitim hayatı güvence altında!

Türkiye Hayat Emeklilik, çocuklarının eğitim hayatını güvence altına alarak, gelecekleri için sağlam bir adım atmalarını isteyen ailelere yönelik “Eğitimin Gücü Sigortası” ve “Eğitim Destek Sigortası”nı sunuyor. Beklenmedik durumlara karşı çocuğunun eğitimini koruyarak, onun geleceğini garanti altına almak isteyen aileler veya çocuğun eğitim masraflarını üstlenmek isteyen herhangi bir yakını bu sigortaları satın olarak onlara eğitimleri süresince destek olabilecekler.

Türkiye Hayat Emeklilik ile çocukların eğitim hayatı güvence altında!

Bir bireyin yaşamındaki en önemli dönüm noktalarından biri eğitim. Ancak, günümüzde giderek artan eğitim masrafları birçok aile için ciddi bir mali yük haline geliyor. Bu nedenle, eğitim sigortası giderek daha fazla önem kazanmaya başladı. Çocukların gelecekteki eğitim giderlerini karşılamak için tasarlanan eğitim sigortası, sağladığı finansal güvence ve istikrarla pek çok aile tarafından tercih ediliyor.

Her geçen gün artan eğitim masraflarına karşı güvence sağlayan eğitim sigortası, çocuğunun kolej veya üniversite gibi yüksek öğrenim kurumlarına gitmesi için gereken maliyetleri karşılamak isteyen ailelerin fon oluşturmasına da yardımcı olurken yardımcı olurken öngörülemeyen sağlık sorunları, iş kaybı veya diğer acil durumlar gibi beklenmedik olaylar karşısında da güvence sağlayarak ailenin mali yükünü hafifletiyor.

Çocuklara verilecek iyi bir eğitimin, onlara bırakılacak en değerli miraslardan biri olduğuna inanan Türkiye Hayat Emeklilik, bu önemli süreci güvence altına almak isteyen aileler için "Eğitimin Gücü Sigortası"nı sunuyor. Beklenmedik durumlara karşı çocuğunun geleceğini güvence altına almak isteyen 18-69 yaş aralığındaki tüm bireyler, bu sigortadan yararlanabiliyor.  

Eğitimin Gücü Sigortası, çocuğun yıllık eğitim masraflarını ve kalan eğitim süresini dikkate alarak teminat tutarını belirliyor. Bu teminat tutarı, her yıl eğitim süresine paralel olarak azalarak çocuğun eğitimini tamamlamasını garanti altına alıyor. Örneğin, bir çocuğun yıllık eğitim masrafı 50 bin TL ise ve 10 yıllık bir eğitim süresi varsa, ilk yılın sigorta teminatı 500 bin TL oluyor. Sonraki yıllarda ise bu tutar kademeli olarak azalıyor.

Sigorta primi, sigorta süresi, yaş ve teminat tutarı gibi faktörlere bağlı olarak belirlenirken, sigortalı, süreyi çocuğunun kalan eğitim süresine göre seçebiliyor ve teminat tutarını da yıllık eğitim masraflarına uygun şekilde belirleyebiliyor. Sigortalı ödediği primin tamamı için gelir vergisi avantajından faydalanabiliyor. Ödenilen prim, sigortalının elde ettiği ücretin yüzde 15'ini geçmemek koşuluyla, içinde bulunulan vergi dilimine göre yüzde 15 ile yüzde 40 arasında değişen oranlarda gelir vergisi matrahından indirilebiliyor.

Sadece aile değil, çocuğun yakını da eğitime destek olabiliyor

Türkiye Hayat Emeklilik’in sunduğu “Eğitim Destek Sigortası” ise çocuğun eğitim hayatını güvence altına almak isteyen herkes için ideal bir çözüm sunarken, sigortayı sadece aile değil, çocuğun eğitim masraflarını üstlenmek isteyen herhangi bir yakını da satın alabiliyor. Yakınlık derecesiyle ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.

Ana teminat olarak vefat teminatı sunulan Eğitim Destek Sigortası, asgari 1.000 TL'den azami 20 milyon TL'ye kadar teminat tutarı seçenekleri sunuyor. Teminat tutarı, poliçe süresine bağlı olarak her yıl azalarak belirleniyor. Sigorta süresi ise 1 yıl ve yıllık yenilemeli olup (asgari 2 yıl), başlangıçta belirlenen yenileme süresine göre otomatik olarak yenileniyor. Sigorta maksimum 30 yıl boyunca yenilenebiliyor. Prim tutarı ise, sigortalının yaşına, cinsiyetine, sigorta süresine ve alınan teminat tutarına göre değişiklik gösteriyor. Prim, yıllık olarak peşin veya taksitli (2, 4, 12 taksit) olarak ödenebilirken, ödenen primin tamamı, primin ödendiği ayda elde edilen ücretin yüzde 15'ini geçmemek kaydıyla ve vergi dilimine göre yüzde 15 ile yüzde 40 arasında değişen oranlarda gelir vergisi matrahından indirilebiliyor. Her yaş grubundan çocuk için uygun olan bu sigorta, eğitim masraflarını karşılamak ve çocuğunun geleceğini güvence altına almak isteyenlere ideal bir çözüm sunuyor.

Türkiye Hayat Emeklilik ile çocukların eğitim hayatı güvence altında! - Resim : 1

Kaynak: haberet.com

Allianz Türkiye’den Kritik Hastalıkları Teminat Altına Alan Yeni Hayat Sigortası Servet Gürkan’ın 44 Yıllık Sigortacılık Hayatını Anlattığı Kitabı, Aksigorta Katkılarıyla Yayımlandı AgeSA her yaşta fonu ile 3 bin hayata dokundu Neova Sigorta’nın yeni ürünü: NeoEnerjik Kasko