Abdulkadir Selvi yazdı: Ekrem İmamoğlu parti kuracak mı?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gizli toplantısının ardından CHP kanadında ipler iyice gerildi. Yaşanan gerilim sonrası ilk kez Genel Merkez'de bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasında 'etik' tartışması yaşandı. Yaşanan olayların ardından İmamoğlu'nun CHP'den çekilip parti kurup kurmayacağı merak ediliyor. Ekrem İmamoğlu parti kuracak mı? İşte detaylar...

Abdulkadir Selvi yazdı: Ekrem İmamoğlu parti kuracak mı?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gizli Zoom toplantısının ardından CHP'de gerginlik üst seviyelere çıkmış, toplantıda yer alan kişilerin istifasının isteneceği konuşulmuştu.

Gizli toplantı sonrası Genel Merkez'de gerçekleştirilen toplantıya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı toplantıda ipler iyice gerildi ve Ekrem İmamoğlu kürsüye çıkarak ve Zoom üzerinden gizlice yaptığı toplantıyı savundu.

İmamoğlu, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Özgür Özel, Onursal Adıgüzel, Engin Altay ve Gökhan Günaydın gibi CHP'nin önde gelen isimlerinin katıldığı Zoom toplantısını “etik dışı” bulduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Etik dışı bir şey görmüyorum” diye yanıt verdi.

Yaşanan gelişmelerin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde aday olup olmayacağı, eğer aday olmazsa parti kurup kurmayacağı merak ediliyor. 

Bugünkü yazısında Ekrem İmamoğlu'nun parti kurup kurmayacağından bahseden Abdulkadir Selvi, "vazo çatladı, bir daha su tutmaz" dedi.

İşte Selvi'nin yazısı...

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasında kılıçların çekildiğini söyleyen Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ekrem İmamoğlu'nu yerel seçimlerde bir kere daha İBB Başkan adayı yapmakta ısrarcı olduğunu dile getirdi.

Selvi, 'İmamoğlu parti kurar mı?' başlıklı yazısında ise şu ifadeleri kullandı:

Mesleğe başladığımda bir süre Demirel’i izlemiştim. Baba olsaydı, bu durum için “Vazo çatladı canım” derdi. Bence vazo çatladı, bir daha su tutmaz. Peki bu durumda İmamoğlu ne yapar? Hürriyet’in 10 sorusunda Kılıçdaroğlu’na, “Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul’a tekrar aday yapar mısınız?” diye sormuştum. “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın İmamoğlu’dur” yanıtını vermişti.

Selvi, yazısına şu şekilde devam ediyor:

NE ZAMAN KURAR?

Kılıçdaroğlu, tüm yaşananlara rağmen İmamoğlu’nu aday yapmakta kararlı. Peki İmamoğlu CHP’de durmakta kararlı mı? Ekrem İmamoğlu’nun performansını izledikçe hızla şu noktaya doğru kayıyorum: Kılıçdaroğlu ile kılıçları çekmiş durumda. Savaşmaktan kaçınmıyor. CHP ile gönül bağları kopmuş. Eğer CHP’deki mücadeleyi kaybederse, kurultay sürecinin şiddetine göre yerel seçimden önce ya da sonra ufukta bir İmamoğlu partisi görünüyor.

Kaynak: haberet.com

CHP Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi)
CHP toplantısı sona erdi! İşte oylama sonuçları... AK Parti'den tersine göç projesi İmamoğlu'na 'ahlaksız' deyince bakın neler oldu? Numan Kurtulmuş Ordu'da konuştu