AK Parti'de bir istifa daha: Rize'nin ardından Adıyaman! Büyük değişim için gözler Haziran ayına çevrildi

AK Parti'de Rize İl Başkanı Hikmet Ayar'ın ardından Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu istifa ettiğini duyurdu. Bulucu, AK Parti davasına her zaman sahip çıkacağını ifade ederken gözler yeniden AK Parti'de Haziran ayında başlayacak Kızılcahamam kampına çevrildi. Parti Sözcüsü Ömer Çelik de dün değişim mesajı vermişti.

AK Parti'de bir istifa daha: Rize'nin ardından Adıyaman! Büyük değişim için gözler Haziran ayına çevrildi
  • AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, AK Parti Genel Merkezinden affını isteyerek istifa ettiğini duyurdu.
  • Yaklaşık 15 yıldır AK Partini çeşitli kademelerinde görev yaptığını son olarak 1.5 yıldır da Adıyaman İl Başkanlığını yürüttüğünü kaydeden Bulucu, “Büyük bir onur ve şerefle yürüttüğüm Adıyaman İl Başkanlığı görevini bugün itibariyle sonlandırmış bulunmaktayım. Bizde görev istenmez verilir" dedi.
  • 6 Şubat depremlerinin ardından çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini kaydeden Bulucu, "14 Mayıs’ta büyük bir zafer kazandık. Adıyaman Merkez olmak üzere tüm ilçelerimizde AK Parti birinci parti olarak çıktı" diyerek 31 Mart'taki sonuçların kendisinde hayal kırıklığı yarattığını ifade etti.

"SÜRECİN DAHA SAĞLIKLI YÜRÜTÜLEBİLMESİ İSTİFA EDİYORUM"

  • Bulucu partisi için çalışmalarına devam edeceğini belirterek "Milletimizin verdiği karar demokrasiye inanan bir hareket olarak başımızın tacıdır. Bundan sonraki sürecin daha sağlıklı yürütülebilmesi için Partimizin bir neferi olarak, Genel Merkezimizden şerefle yürüttüğüm il başkanlığı görevinden affımı istirham ettim. Elbette bu bizim için bir son değildir. Aksine bir başlangıçtır" dedi.
AK Parti'de bir istifa daha: Rize'nin ardından Adıyaman! Büyük değişim için gözler Haziran ayına çevrildi - Resim : 1
Emrah Erkan Bulucu

İLK İSTİFA RİZE'DEN GELDİ

  • AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar da geçtiğimiz hafta parti binasında basın toplantısı düzenleyerek istifa ettiğini duyurmuştu.
  • AK Parti Rize'de 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 18 belediyeden 13'ünü kazanmıştı.
  • Ayar, 14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 seçimlerinden sonra il başkanlığı görevinden ayrılmasına izin verilmediğini, kongreleri yapmasının istendiğini dile getirerek, "Kongreler ertelenince 'Yerel yönetimler seçimini de yapacaksın.' dediler. Böylece bugünlere geldik. İki kere sözlü, iki kere de yazılı olarak görevden affımı istememe rağmen müsaade alamamıştım. 31 Mart seçimlerinde hem İl Genel Meclisi hem de belediye başkanlığı oylarında Rize'nin Türkiye birincisi olmasına rağmen kendimizi başarılı addetmiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.
AK Parti'de bir istifa daha: Rize'nin ardından Adıyaman! Büyük değişim için gözler Haziran ayına çevrildi - Resim : 2
Hikmet Ayar

"AK PARTİ'DE DEĞİŞİM OLAĞANÜSTÜ DURUM DEĞİL"

  • Öte yandan dün akşam saatlerinde AK Parti MKYK'sı sonrası açıklamalarda bulunan parti sözcüsü Ömer Çelik'e Ayar'ın istifası sorulmuş, Çelik ise AK Parti'de değişim mesajı vermişti:
"Bir değişim sürecinin başlangıcı yorumlarını gördüm. AK Parti'de değişim olağanüstü durum değil. Sürekli değişim içinde olan partiyiz. Bazı yerlerde değiştirme bazı yerlerde görev değişimi olacak. Bugün yarın da başka illerle ilgili tasarruf olacak."

AK Parti'de bir istifa daha: Rize'nin ardından Adıyaman! Büyük değişim için gözler Haziran ayına çevrildi - Resim : 3

"YORULANLARI DİNLENMEYE ALACAĞIZ"

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz gün partililerine seslenerek değişim mesajı vermişti:
"Her kongre sürecini kadrolarımız arasındaki bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Yorulan arkadaşlarımız varsa, hatası, kusuru olanlar varsa, kardeşlik hukukumuzu koruyarak onları dinlenmeye alacağız. Yeni heyecanlı, dinamik arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Kurulduğumuz günden beri yenilenerek, tazelenerek geliyoruz. İnşallah bundan sonra da aynı çizgide hareket edeceğiz."

AK Parti'de bir istifa daha: Rize'nin ardından Adıyaman! Büyük değişim için gözler Haziran ayına çevrildi - Resim : 4

KIZILCAHAMAM KAMPI

  • AK Parti'de değişimin önümüzdeki haftalarda başlayacak olan 'İstişare ve Değerlendirme Kampı'nda start alması bekleniyor.
  • Kızılcahamam 31'inci İstişare ve Değerlendirme Kampı'nın tarihi de 31 Mayıs'a çekilmişti.
  • Genel merkez yöneticileri ve milletvekilleriyle yapılacak ilk istişare toplantısı 2 Haziran'da son bulacak.
  • 31 Mart seçimlerinin sonuçları değerlendirilerek izlenecek yeni yol haritasının belirleneceği toplantılar belediye başkanlarıyla devam edecek.

Kaynak: haberet.com

Ömer Çelik'ten AK Parti'de değişim mesajı Müsavat Dervişoğlu'ndan 'yargı' eleştirisi: Sokaklar ölünebilir değil yürünebilir olmalıdır Özgür Özel'den 'Cumartesi Anneleri'ne destek Genel Merkez binası taşındı