AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum, canlı yayında açıklamalarda bulundu

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurum, "Seni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapan Genel Başkanı'nı sırtından bıçakladın, Ablam dediğin Meral Akşener'i görse başka yöne gitmeye çalışır. Sen uyumsuz bir insansın, kimseyle birlikte çalışmıyorsun" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum, canlı yayında açıklamalarda bulundu
  • AK Parti'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, Murat Kurum A Haber'de yayınlanan Arka Palan programında seçim sürecine dair detayları ve projelerini anlattı. İşte açıklamalardan öne çıkanlar...

"VERDİĞİ VAATLERİ HATIRLAMIYOR"

Murat Kurum, İstanbulluların 31 Mart'ta sandığa gittiğinde adaylara bakarak değerlendirme yapacağını söyledi. Mevcut İBB Başkanı'nın verdiği sözleri hatırlamadığını belirten Kurum, "Vatandaşımızın sorunları var ve bunların çözülmesini istiyorlar. İlgi istiyorlar, sevgi istiyorlar. Bir yöneticiden, Belediye Başkanı'ndan şehri için yapılmasını bekliyorlar. Deprem çalışması, trafik sorunları bunların içinde. Şehrin zor anında yanında olmalarını istiyorlar. İstanbul'da yaşayan bir vatandaş olarak; metroya güvenle binmek isterim, hızlı ulaşım isterim, deprem korkusunun giderilmesini, taksi probleminin gündemden çıkarılmasını isterim. Söylemlerin gerçekleşmediği gerçekler var. Milletimiz bunları değerlendirecektir. 5 yıldır verdiği vaatleri bile hatırlamayan, İstanbul dışında her şeyle ilgilenen bir Belediye Başkanı var. Diğer tarafta 81 ile gitmiş, deprem dönüşümüyle ilgili elinden geleni yapmış, afetlerde milletin yanında olmuş, verdiği sözleri gerçekleştirmiş biri var." dedi.

"BİR ESER YOK"

"Eser yapan tarafta olacağız. O yüzden 'Sadece İstanbul' diyoruz. 6 aylık ve 1 yıllık projelerimizi açıkladı. İBB böyle bir şey sundu mu. Arkadaşlarımızın sorunların tespitlerini yaptı. Bilim insanlarıyla görüştük. Bu işe ilişkin yetkin kişilerle çalışma yaptık. Polemiğin İstanbul'a 5 yıldır fayda sağlamadığını gördük. Algıyla deprem yönetilebildi mi. Geldiğimiz nokta dünden daha kötü. Ulaşım sorunu da çözülemedi. Bakın karşı tarafa; gündemi İstanbul dışına çekme çabası var. Çünkü İstanbul'da anlayabileceği bir şey yok. Bir eser yok."

"BİRKAÇ FOTOĞRAF ÇEKTİRİP GİTTİ"

"İzmir'de seferberlik anlayışla çalışıyorduk. Arkadaşlarımıza talimatlar verdik ve süreci takip ediyorduk. Enkaz altında yakınları olan vatandaşımızla birlikte üzülüyor, birlikte ağlıyorsunuz. Orada bir ablamızın eşini enkazdan çıkardık. Beraber cenaze namazı kıldık, eşinin yerini dolduramayız ama evladı olduk. Afet alanlarında ben hep şunu duydum; 'Allah devletimize zeval vermesin.' Saatlerce de çalışsak, günlerce de uykusuz kalsak, milletimizin bu sözleri yeter. Biz sahada çalışıyorduk CHP'li Belediye Başkanı geldi dediler, sonra galiba birkaç fotoğraf çektirip Palandöken'e kayağa gittiler, biz de vatandaşımıza verdiğimiz sözü tutmak için çalıştık. 40 günün üzerinde orada kaldım. Sonra da Elazığlı vatandaşlarımız bizleri havalimanından uğurladı, böyle Kara Murat olduk."

"AKŞENER'İ GÖRSE YOLUNU DEĞİŞTİRİR"

"Polemik yapmaya devam ediyorlar. Şimdi de 'Bakanlar geliyor' diyorlar. Ben o Bakanlarla birlikte çalıştım. Sen 7'li masa etrafında oturuyordun, 'birlikte yol yürüyeceğiz' diyorsun, 6 Genel Başkan, Cumhurbaşkanı Yardımcılıkları oluyordu. Şimdi yalnızsan dönüp de bir aynaya bak. Seni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapan Genel Başkanı'nı sırtından bıçakladın, Ablam dediğin Meral Akşener'i görse başka yöne gitmeye çalışır. Sen uyumsuz bir insansın, kimseyle birlikte çalışmıyorsun. Kendini Kaf Dağı'nda görüyorsun ama kimse seni orada görmüyor."

"PARAYI TABELALARA HARCADILAR"

"İstanbul için bir şey yapmayacaksın ama kendi menfaatine bir şey gördüğünde hemen git oraya çadır kur. İstanbul'un kaynaklarını harca, bu İstanbul'u nereye götürür. İstanbul'un yıllık bütçesi 7 milyar dolar. Biz de soruyoruz 'nerede' diye bulamadık? Devletin gönderdiği bütçe, gününde yollanmış. Ben Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı'ydım. Ben gönderiyordum paralarını günü gününe İller Bankası'na, ne demek 'gelmedi.' Para nereye gitti biliyor musunuz? Kendi gelecekleri için CHP'yi dizayn etme çalışmalarına, tabelalara gitti. Reklam bütçesi deprem bütçesinin iki katı. Bu bile her şeyi anlatıyor. Balya balya fotoğraflar her şeyi anlatıyor. Milletimiz bunları görüyor. 31 Mart'ta da sandık önüne geldiğinde hesabı kesecek. Sandık günü, hesap günü."

"1,7 PUAN ÖNDEYİZ"

"Göreceğiz Pazar akşamı. Onlar Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de, 'kazandık, aramızda kalsın, öndeyiz' demişlerdi. Bunu Pazar günü de yapacaklar. Sandık görevlileri son ana kadar, seçim kurullarına mühürlü sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım. Aynı oyunu yine yapacaklar. Mayıs seçimlerinde de yaptılar, biz galip geldik. Biz anket yaptırıyoruz, 1,7 puan öndeyiz. 31 Mart akşamı biz Saraçhane'ye geliyoruz. Rehavete yer yok. Ben sandık günü çok daha farklı olacağını düşünüyorum."

"YRP'Lİ SEÇMENLE GÖNÜL İSTERDİ Kİ..."

“YRP'li seçmenimizle biz Cumhur İttifakı içerisinde beraberdik. Gönül isterdi ki yine bir arada olalım. Aslında YRP'li seçmenimiz CHP'li belediyecilik anlayışını en iyi bilen seçmendir. Geçmişte yaşadığı sıkıntıları problemleri... Ve Hocamızın hayalleri vardı. Bu ülkenin kalkınması, gelişmesi, büyümesi için hayalleri vardı. Ve 22 yıldır sayın Cumhurbaşkanımız bu hayallerin gerçekleşmesi için mücadele ediyor. Bugün tankımız, topumuz, insansız hava aracımız, Baykarımız, Bayraktarlarıımız, Akıncılarımız, Kızılelmamız varsa o verilen mücadelenin sonucudur. Bugün Ayasofya eğer prangalarından kurtulduysa, orada ezanlar artık sonsuza dek yankılanıyorsa eğer o iradenin yansıtılması ile olmuştur."

"DEM'Lİ ESNAF 18 OY VERECEĞİM DEDİ"

“Yerel seçime gidiyoruz. Kim en iyi hizmeti yapacaksa o hizmeti yapacak iradeye oyumuzu vereceğiz. Bayrampaşa'ya gittik orada DEM'li bir esnafımız bana "Benim 18 oyum var hepsi sana" dedi. Niye? "Çünkü biliyorum ki sen çalışacaksın" dedi. "Sen kimseyi ayırmadın, kimseyi ötekileştirmedin, İstanbul'da da biliyorum ki böyle çalışacaksın" dedi.“

ABB Başkan adayı Altınok'tan minibüs esnafına müjde: 30 bin TL'lik destek Ayinesi İş'le yeni bölümde Bahçelievler Belediyesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı 'Miting saatim DEM'e satıldı' diyen CHP'li aday partisinden istifa ederek AK Parti'ye katıldı