Ana muhalefette 8 yıl sonra ilk

Yerel seçimlerin ardından siyasetteki hareketlilik kaldığı yerden devam ediyor. Gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi planlanan kritik görüşmeye çevrildi. CHP için ilkleri barındıran görüşmenin ayrıntıları belli olurken, Ana muhalefet lideri olarak ilk defa Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek olan Özel, kapsamlı bir dosya ile görüşmeye katılacak.

Ana muhalefette 8 yıl sonra ilk
  • Siyasetin gündeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleşmesi beklenen görüşme var.
  • Ana muhalefet Partisi sıfatıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilk kez görüşme gerçekleştirecek olan Özel'in çantasında yargıdan ekonomik sorunlara, dış politikadan partisine geçen belediyelerin borçlarına kadar kapsamlı bir dosya ile masaya oturması beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde ise “yeni anayasa” olacak.
Ana muhalefette 8 yıl sonra ilk - Resim : 1

8 YILLIK ARADAN SONRA 

  • Görüşmenin 2 veya 3 Mayıs'ta gerçekleşmesi beklenirken görüşmeye dair bir diğer önemli konu ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ana muhalefet Partisi Lideri ile 8 yıllık bir aranın ardından bir araya gelecek olması.
Ana muhalefette 8 yıl sonra ilk - Resim : 2
  • Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleşen son görüşme 26 Temmuz 2016'da  Beştepe'de gerçekleşirken, görüşmede 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeler ele alınmış zirve 2 saat 40 dakika sürmüştü.
  • Ana muhalefette 8 yıl sonra ilk - Resim : 3

    • Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki zirveye ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve dönemin AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım da katılım göstermişti.

    CHP, SİYASETİN NORMALLEŞMESİ İÇİN OLUMLU DEMİŞTİ

    • 2016 yılından gerçekleşen görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbe girişimi karşısındaki kararlı tutumları dolayısıyla muhalefet liderlerine teşekkür ettiği ve son gelişmeleri değerlendirerek önerileri alınmıştı.
    • Zirve sonrası CHP adına yapılan ilk açıklamada, bundan sonra siyasetin normalleşmesi adına olumlu bir görüşme yapıldığı, normalleşme yolunda atılacak adımları kolaylaştıracak bir görüşme olduğu belirtilmişti.

    GÖRÜŞME ÖNCESİ SERT ÇIKIŞ

    • Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel'in önümüzdeki hafta görüşmesi netlik kazanırken, CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı "Bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir..!" paylaşımı siyaset gündemini hareketlendirdi. 
    Ana muhalefette 8 yıl sonra ilk - Resim : 4

    "KİMSE BU SUÇA ORTAK OLMAMALI"

    • Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın ardından gündem olan sözleri hakkında yeni bir açıklamada bulundu.
    • Kılıçdaroğlu açıklamasında "Erdoğan kendisine sorumlulukları üstlenecek ortak arıyor. Ekonomide daha sert kararlar alacak. Kimse Erdoğan’ın işleyeceği bu suça ortak olmamalı." ifadelerini kullandı.

    Kaynak: haberet.com

    Kemal Kılıçdaroğlu saray açıklaması sonrası ilk kez konuştu Semih Yalçın'dan Devlet Bahçeli'nin gönderme iddialarına yanıt! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bektenov ile görüştü Belediye başkanı seçilmişti: Partisinden istifa etti