Battal İlgezdi kimdir, kaç yaşında, nereli?

Battal İlgezdi kimdir merak ediliyor. Ataşehir Belediye Başkanı olan Battal İlgezdi hakkındaki bilgiler, son dakika haberler sonrasında araştırılmaya başlandı. Peki, Battal İlgezdi kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Battal İlgezdi kimdir, kaç yaşında, nereli?

Battal İlgezdi, Ataşehir yeni ilçe olduğu 2009'dan bu yana ilçenin belediye başkanlığı görevini yürütüyor. Bugün son dakika haberlerde Ataşehir Belediyesine yapılan soruşturma nedeniyle Battal İlgezdi ismi yeniden araştırılmaya başlandı. İşte Battal İlgezdi hakkındaki bilgiler...

BATTAL İLGEZDİ KİMDİR?

Battal İlgezdi, 11 Mart 1959'da Malatya'da doğdu. İlkokulu Malatya'da okudu. Daha sonra ailesi ile birlikte İstanbul'a taşındı ve ortaöğrenimini burada tamamladı. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun oldu. Aile şirketlerinde görev alarak ticaret hayatına atıldı.

Öğrencilik yıllarında başlayan siyaset yaşamını 1984 yılında SODEP'te sürdürmeye başladı. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katıldı. Yedi yıl İstanbul Ümraniye İlçe Başkanlığı görevini sürdürdü. Cumhuriyet Halk Patisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İstanbul İl Sekreterliği görevlerinde bulundu.

29 Mart 2009 yerel seçimlerine CHP'den Ataşehir Belediye Başkan Adayı olarak katıldı. Seçimi kazanarak yeni ilçe olan Ataşehir'in ilk belediye başkanı oldu.

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde de %49,8 oranında oy alarak Ataşehir'de ikinci defa belediye başkanı seçildi.

8 Aralık 2017'de, yolsuzluk ve usulsüzlük suçlamalarıyla İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Haksız mal edinme, ihaleye fesat karıştırma suçlamalarıyla İlgezdi'nin yargılanmsına 22 Aralık 2017'de başlandı. İlgezdi aslen iki ay süreyle görevden uzaklaştırılsa da, sonrasında bu süre iki ay arayla uzatıldı.

2019 seçimlerinde Ataşehir belediye başkanlığına tekrar seçildi.

Gamze Akkuş ile evli olup bir kız çocukları var.

Battal İlgezdi kimdir
Meclis Üyesi Sinan Burhan'dan Ankapark tepkisi Cumhurbaşkanı Erdoğan Aydos Kalesi açılışında konuştu: Batı aferin diyecekmiş yazıklar olsun! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli görüşmesi sona erdi