CHP kulislerinde neler oluyor? Özgür Özel hangi kritik ismin istifasını istedi?

CHP lideri Özgür Özel'in, partisinin yeni grup başkanvekilinin belirlendiği kapalı gerçekleşen grup toplantısında milletvekillerine bazı uyarılarda bulunduğu iddia edilirken, Özel'in Mersin Milletvekili Ufuk Çakır’ın da istifa ederek Saadet grubuna geçmesini beklediğini vurguladığı söylendi.

CHP kulislerinde neler oluyor? Özgür Özel hangi kritik ismin istifasını istedi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Milletvekili Murat Emir’in grup başkanvekili olarak belirlendiği basına kapalı gerçekleşen grup toplantısında partisinin milletvekilleriyle bir araya geldi.

31 Mart Seçimiyle ilgili  değerlendirmelerini yapan Özel, partisinin başarısından memnun olduğunu da ifade etti.

CHP kulislerinde neler oluyor? Özgür Özel hangi kritik ismin istifasını istedi? - Resim : 1

CHP'DE DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLIYOR

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre; Özel'in milletvekillerine bundan sonraki sürece dair uyarıları da oldu. Partinin bütünlüğüne ve politikalarına karşı aykırı hareket eden ve uyum içinde çalışmayan vekillerle birlikte yol yürümenin zor olduğunu savunan Özel, bununla ilgili tedbir alacağını, gerektiği takdirde de disiplin sürecini başlatacaklarını belirtti.

Grup Başkanvekili seçimleri hakkında da konuşan Özel, Murat Emir’in kazanmasından memnun olduğunu ifade ederken diğer aday Sevda Erdan Kılıç'ı da tebrik etti.

CHP kulislerinde neler oluyor? Özgür Özel hangi kritik ismin istifasını istedi? - Resim : 2

UFUK ÇAKIR'IN İSTİFASINI İSTEDİ

Özgür Özel seçim sürecinde kendisini üzen bir olaya da gönderme yaparak önemli bir değişikliğin sinyalini verdi.

Aday belirleme sürecindeki bir Parti Meclisi toplantısına aniden gelerek hakaret eden Mersin Milletvekili Ufuk Çakır’ı ima eden Özel, Çakır’ın istifa ederek Saadet grubuna geçmesini beklediğini söyledi. Özel, Saadet grubunun düşmemesi için Saadet’e geçen Ali Fazıl Kasap’ın da CHP’ye geri döneceğini belirttiği iddia edildi.

Kaynak: haberet.com

Özgür Özel CHP
14 yıl sonra ilk ziyaret CHP'de yeni dönem Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşme hakkında konuştu AK Parti MKYK'sının perde arkası