CHP'de DEM Parti krizi! Özgür Özel 'dil sürçmesi' dedi Burcu Köksal yalanladı

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal "Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" dedi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel "Dili sürçmüş, benden düzeltmemi istedi. Bizim kapımız herkese açıktır" diyerek DEM'lileri kızdıran sözleri toparlamaya çalıştı. Köksal ise Özel'in ifadelerini yalanlayarak tartışmalara son noktayı koydu.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, CHP'nin gizli kapaklı ittifak yaptığı DEM Partililer için dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.
  • DEM Partilileri kızdıracak sözler sonrası ittifakın bozulmasından korkan Özgür Özel, Uşak mitinginde Köksal'ın ifadelerini toparlamaya çalıştı.

"BELEDİYENİN KAPISI DEM PARTİ HARİÇ TÜM PARTİLERE AÇIK"

  • Köksal Afyonkarahisar mitinginde DEM Parti hariç kapılarının tüm siyasi partilere açık olacağını söylemiş, "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak. AK Parti'nin adayı bunu söyleyemez onlar ancak yaygara koparıp kapalı kapılar ardında pazarlık yaparlar" ifadelerini kullanmıştı.

CHP'de DEM Parti krizi! Özgür Özel 'dil sürçmesi' dedi Burcu Köksal yalanladı - Resim : 1

"BELEDİYENİN KAPILARI TÜM PARTİLİLERE AÇIK"

  • Açıklamalar Özel'in tutuşmasına sebep olurken, Uşak'ta konuşan Özel, Köksal'ın ifadelerinin sürçülisan olduğunu belirtti ve "Belediyenin kapıları sonuna kadar tüm partililere açık" dedi.

CHP'de DEM Parti krizi! Özgür Özel 'dil sürçmesi' dedi Burcu Köksal yalanladı - Resim : 2

  • Özel, 2023 yılında yapılan seçimde yerelde güçlü bir ittifak gerektiğini ve o ittifakın adının da ‘Türkiye İttifakı’ olduğu söyleyerek, “Türkiye ittifakında elbette sosyal demokratlar var ama yalnız değiliz. Türkiye ittifakında milliyetçi demokratlar var. Yakasında güneş olan, gözünde güneş parlayan iyi insanlar var” dedi.

CHP'de DEM Parti krizi! Özgür Özel 'dil sürçmesi' dedi Burcu Köksal yalanladı - Resim : 3

"BURCU KÖKSAL SÜRÇÜ LİSAN ETTİ"

  • Afyonkarahisar mitinginde Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın yaptığı açıklamada, seçildiğinde DEM Partisi hariç tüm partilere belediyenin kapısının açık olduğu ifadelerinin sürçülisan olduğunu belirten Özel, CHP’nin seçildiğinde hem Uşak için hem de Afyonkarahisar’da belediyenin kapıları sonuna kadar tüm partililere açık olduğunu söyledi.

CHP'de DEM Parti krizi! Özgür Özel 'dil sürçmesi' dedi Burcu Köksal yalanladı - Resim : 4

"SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM" 

  • Derken Özel'in bu açıklamalarına Köksal'dan yalanlama geldi. 'Sürçü lisan etmediğini' söyleyen Köksal'ın, Afyonkarahisarlılara bir sözü olduğunu belirterek "Dil sürçmesi yok. Sözümün arkasındayım" dediği öğrenildi.
  • Köksal'ın tartışmalara koyduğu son noktayı Barış Yarkadaş paylaştı:

Kaynak: İHA

Mesut Yar'dan CHP'ye: Konuşsam insan içine çıkamazlar Mansur Yavaş: 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı olsaydım kazanırdım Vatandaştan Akşener'e sitem: Neden masaya geri döndünüz? Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun adı siyasi şantajcılıktır