CHP'nin Adana adayı Zeydan Karalar DEM Parti lehine adaylıktan mı çekiliyor?

Yerel seçimlere sayılı gün kala Adana'da CHP'li başkan adayı Zeydan Karalar hakkında bomba bir kulis ortaya atıldı. DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar ve dört ilçe adayının kendileri lehine adaylıktan çekileceklerini söyledi.

Seçim çalışmalarının başladığı günden bu yana CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar'ın birçok yerde DEM Parti ile ittifak yaptığı ve her ne kadar açıklanmasa da DEM Parti Genel Başkanı ve Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları’nın bu ittifakın mimarı olduğu iddiaları tüm Adana kamuoyunun gündemini meşgul ediyor.

Zeydan Karalar ve Tülay Hatimoğulları’nın Arap olması bu iddiaların ana kaynağını oluşturuyor.

CHP'nin Adana adayı Zeydan Karalar DEM Parti lehine adaylıktan mı çekiliyor? - Resim : 1

"KARALAR VE DÖRT İLÇE ADAYI DEM LEHİNE ÇEKİLECEK"

24 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Nevruz Bayramı etkinliğinde konuşma yapan DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar ve dört ilçe adayının kendileri lehine adaylıktan çekileceklerini söyledi.

CHP'nin Adana adayı Zeydan Karalar DEM Parti lehine adaylıktan mı çekiliyor? - Resim : 2

SEYHAN, CEYHAN, YÜREĞİR VE ÇUKUROVA

Milletvekili Ali Bozan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Adaylarımıza ve Adana’daki DEM partililere bir kulis bilgisi vermek istiyorum. Aynı zamanda bir müjde vermek istiyorum. Biliyorsunuz Adana’da bizim herhangi bir ittifakımız yok. Adana’da herhangi bir kent uzlaşımız yok. Tam da bu nedenle birileri algı yaratmaya çalışıyor. Yalnız aldığımız kulis bilgilerine göre önümüzdeki günlerde Adana’da bizim aslında ittifak yaptığımızı iddia eden siyasi partilerin Seyhan’da Ceyhan’da Yüreğir’de Çukurova’da ve Büyükşehir’de DEM parti lehine seçimlerden çekileceğini duyduk. Birkaç gün içerisinde bunun açıklamasını yapacaklar. Çünkü kendileri yaptıkları anketlerde sonuçları görüyorlar, kaybettiklerini biliyorlar.”

DEM ADAYI: RANTIN, YALANIN, TALANIN İTTİFAKINI YAPTINIZ

Öte yandan DEM Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahfuz Güleryüz CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar’a hitaben "Siz bizimle ittifak yapmadınız siz Rantın, talanın, yalanın ittifakını yaptınız" dedi.

CHP'nin Adana adayı Zeydan Karalar DEM Parti lehine adaylıktan mı çekiliyor? - Resim : 3

Güleryüz konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Az önce ifade ettim saygısızlık yapıyorlar bizlere. Beş yıl önce iktidara taşıdıklarımız da saygısızlık yapıyorlar. Bizim oylarımızla kendilerine sırça kuleler yapanlar, bu halkın iradesine hürmetsizlikler yapıyorlar. Ne yapıyorlar biliyor musunuz? Diyorlar ki biz ittifakın adayıyız. Buradan soruyorum siz Alevilerle ittifak yaptınız mı? Yapmadınız. Kadınlarla yaptınız mı? Yapmadınız. Mıhelmilerle (Etnik grup) yaptınız mı? Yapmadınız. Peki Kürtlerle yaptınız mı? Yapmadınız. O zaman siz rantın, yalanın, talanın ittifakını yaptınız. Yalan söylemekten vazgeçin vazgeçin. Saygılı olun haddinizi bilin.” 

Kaynak: haberet.com

Özgür Özel gaflarına bir yenisini ekledi! Ayetle hadisi karıştırdı Antalya'daki CHP-DEM ittifakı gün yüzüne çıktı Murat Kurum kazanırsa ilk ne yapacak? Murat Kurum nasıl aday oldu?