Demokrat Partili Cemal Enginyurt DEVA, Saadet ve Gelecek Partisini hedef aldı: Esas oyları yerel seçimlerde belli olacak

Seçimi kaybeden altılı masada ittifak içi hesaplaşmalar sürüyor. Son olarak Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, CHP listelerinden Meclis'e giren sağ partiler için "39 milletvekilinin CHP’ye borcu vardır, borcuna sadık kalmalıdır. DEVA’nın ve Gelecek'in oyu belli değil, ancak yakında yapılacak yerel seçimde onların ne kadar oyları var ne kadar katkı yaptıkları belli olacak" diyerek Saadet, DEVA ve Gelecek Partisini hedef aldı.

TBMM'de koltuk kazanan ancak cumhurbaşkanlığı seçiminde hezimete uğrayan altılı masanın küçük ortakları DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi liderleri her fırsatta Millet İttifakı'nın oylarına katkı sunduklarını ifade ederken Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili olan Cemal Enginyurt'tan çok konuşulacak bir çıkış geldi.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimlerinde CHP çatışı altında seçime giren ve TBMM'de 3 milletvekili sandalyesi kazanan Demokrat Parti, diğer ortakları hedef aldı.

Enginyurt, CHP listelerinden Meclis'e giren sağ partiler için "39 milletvekilinin CHP’ye borcu vardır, borcuna sadık kalmalıdır. Hiçbir şey yapmasalar da teşekkür etmelidirler" dedi.

"CHP İTTİFAK YAPSA DA YAPMASA DA ZATEN YÜZDE 25 OY ALIRDI"

Bir dizi ziyarete bulunmak üzere gittiği Rize'ye giden Enginyurt, gelen bir soru üzerine, CHP'nin oy oranına seçime CHP listelerinden giren partilerin etkisinin ne olduğuna dair şu ifadeleri kullandı:  
"CHP’nin aldığı yüzde 25 oyla, 'benim oy 7-8 demek abeste iştigaldir. Böyle bir durumda CHP’nin oyu yok demektir! Bu seçimde sağ oylar Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığında Kemal Kılıçdaroğlu’na gitmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, ittifak yapsa da yapmasa da zaten yüzde 25 oy alırdı! Dolayısıyla bu durumda kimse CHP’ye fatura kesmeye kalkmasın, CHP kendi oyunu almıştır. Dolayısıyla 39 kişi de milletvekili olmuştur. Herkes aklını başına alıp teşekkür etmelidir." 

"DEVA VE GELECEK PARTİSİ'NİN OYLARI YEREL SEÇİMLERDE BELLİ OLACAK"

"DEVA ve Gelecek'in oyu nereye gitti?" sorusu üzerine Enginyurt 2024'te yapılacak yerel seçimleri işaret ederek şunları kaydetti:
"Seçime girmediklerinden dolayı DEVA’nın ve Gelecek'in oyu belli değil, ancak yakında yapılacak yerel seçimde onların ne kadar oyları var ne kadar katkı yaptıkları belli olacak.

"CHP BAĞRINA TAŞ BASMIŞTIR"

Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni bu seçimde vefalı davranmıştır, dürüst davranmıştır. Bağrına taş basarak, 39 tane milletvekilinin başka partilere gideceğini bile bile partisini sahip çıkmıştır. Orada seçilen milletvekillerinin bazıları 'borcumuz kimseye yok' diyor. 39 milletvekilinin CHP’ye borcu vardır, borcuna sadık kalmalıdır! Hiçbir şey yapmasalar da teşekkür etmelidirler."

SAĞ PARTİLER NE DEMİŞTİ?

14 Mayıs seçiminde partisinin seçime katkısı olmadığı sorusunu yanıtlayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Biz olmasaydık CHP bu kadar oy alıp, bu kadar milletvekili çıkaramazdı" demişti. 

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ise, "CHP bundan önceki seçimlerde de yüzde 25'i tutturamadı. CHP’nin aldığı yüzde 25 oyun içinde en az 7 veya 8’i CHP dışından gelmiş oydur" ifadelerini kullanmıştı. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu da "Kılıçdaroğlu'nun aday olmasındaki katkımıza bakın. Başarısızlık olduğunda birine bunu hamletmek başarılı olduğuna üstüne almak doğru bir üslup değil" görüşünü savunmuştu. 

Yenişehirlioğlu: Teşkilatımla bayramlaşmama hiçbir şey engel olamaz Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merdan Yanardağ tepkisi AK Parti'nin CHP ile bayramlaşmasında konu seçimlere gelince tansiyon yükseldi! Liderlerin bayram programı belli oldu