Babacan: CHP'nin tek başına kazanması mümkün mü?

14 ve 28 Mayıs seçimlerine CHP'nin listesinden girerek milletvekili çıkartan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı canlı yayın programında kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Yaklaşan yerel seçimler hakkında değerlendirmelerde de bulunan Babacan, ""Sesi çok çıkanlara soruyorum, CHP'nin tek başına herhangi bir seçime girip kazanması mümkün mü? Siz hayal mi görüyorsunuz?" ifadeleri ile gündeme geldi.

14 ve 28 Mayıs seçimlerine CHP listesinden katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Habertürk'te katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamalar ile gündeme geldi.

Daha önceden seçimlerde ağır yenilgi alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısında bulunan Babacan bu defa da 6'lı Masa'yı topa tuttu.

Yaklaşan yerel seçimler ve genel seçimlerde alınan mağlubiyet hakkında konuşan Babacan, CHP hakkında "Yerel seçimler geliyor, hadi İstanbul ve Ankara'da biz kendi adayımızla çıkacağız ve kazanacağız desinler..." ifadelerini kullandı.

28 Mayıs seçimleri hakkında konuşan Babacan, "14 Mayıs ve 28 Mayıs arasındaki söylem değişikliğini biz kaygıyla takip ettik. Demokrat bakış maalesef 28 Mayıs sürecinde azaldı. Şeffaflık önemli, Sayın Ümit Özdağ ile Sayın Kılıçdaroğlu'nun imzaladığı mutabakat metnine üzüldüm. Bu metin panik halinde yapılmış bir mutabakat. Sayın Kılıçdaroğlu 2. tura giderken Sayın Özdağ ve Sayın Oğan ile temas etmesinin uygunluğunu masada bize sordu ve itiraz olmadı. Ben her zaman gizli anlaşma olmasına karşı çıktım" dedi.

Babacan: CHP'nin tek başına kazanması mümkün mü? - Resim : 1

Seçimlerin kaybedilmesini değerlendiren Babacan "Biz altı parti olarak bu ülkeyi kavgasız gürültüsüz uyum içerisinde yöneteceğimizle alakalı gerekli güveni vatandaşımıza veremedik." ifadelerini kullandı.

Babacan'ın açıklamalarının devamı ise şu şekilde:

"CHP'NİN TEK BAŞINA KAZANMASI MÜMKÜN MÜ?"

"Sesi çok çıkanlara soruyorum, CHP'nin tek başına herhangi bir seçime girip kazanması mümkün mü? Siz hayal mi görüyorsunuz?

"HALKA GÜVENİ VEREMEDİK"

Biz 6 partinin uyum içinde ülkeyi yönetebileceği güvenini halkın çoğunluğuna veremedik. Maalesef o güveni oluşturamadık. Yazılı taahhütlerimizin ortak dilini oluşturamadık.

"BİZİM İDDİAMIZ DEĞİŞMEDİ"

CHP'nin listesinde seçime girmek konusundaki eleştiriler seçimi kaybettikten sonra daha çok yapıldı. Biz demokrasinin yanındaki partiler olarak bir ittifak oluşturduk. Ortak bir zemin üzerinden ülkenin yeniden inşa projesiydi. Bizim iddialarımız değişmedi.

"SEÇMENİMİZİ CHP'YE OY VERMEYE İKNA EDEMEDİK"

Biz kendi seçmenimizin tamamını CHP'ye oy vermeye ikna edemedik. Ama ortak listeyle girince daha çok vekil çıkaracaktık. CHP'nin listesinde girdiğimiz yerlerde CHP'nin çok oy artışı var.

Özgür Özel'den adaylık açıklaması! İmamoğlu reklam için kesenin ağzını açtı HDP, CHP'den o iki ilçeyi istedi İmamoğlu Bakan Şimşek ile görüştü!