Dışişleri Bakanı Fidan, Birleşik Krallık'taki mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Krallık'taki mevkidaşı James Cleverly ile Ankara'da görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Fidan, Türkiye-Irak Kalkınma Yolu projesiyle ilgili "Irak, BAE, Türkiye, Katar bu konuda yoğun görüşmeler içerisinde" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Fidan, Birleşik Krallık'taki mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da Birleşik Krallık'taki mevkidaşı James Cleverly ile heyetler arasında görüştükten sonra basın toplantısı düzenledi. 

Dışişleri Bakanı Fidan, Birleşik Krallık'taki mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi - Resim : 1

Bakan Fidan, Libya'da yaşanan sel felaketi nedeniyle Libya halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Dışişleri Bakanı Fidan, Birleşik Krallık'taki mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi - Resim : 2

"İHTİYAÇ OLDUĞU SÜRECE DEVAM EDECEĞİZ"

İnsani yardımların Libya'ya gönderildiğini açıklayan Bakan Fidan, "İhtiyaç olduğu sürece de buna devam edeceğiz. Arama kurtarma personelimiz çalışmalarına derhal başladı" dedi.

Dışişleri Bakanı Fidan, Birleşik Krallık'taki mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi - Resim : 3

Türkiye'den giden arama kurtarma ekiplerinin 6 Libyalı vatandaşı kurtardığı bilgisini veren Fidan, "Libya'ya ek insani yardımlar sevk edilmektedir. 3 askeri kargo uçağı yardım gönderildi" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanı Fidan, Birleşik Krallık'taki mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi - Resim : 4

"YOĞUN GÖRÜŞMELER İÇERİSİNDE..."

Bakan Fidan, Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesiyle ilgili olarak ise "Irak, BAE, Türkiye, Katar bu konuda yoğun görüşmeler içerisinde" şeklinde konuştu. 

Dışişleri Bakanı Fidan, Birleşik Krallık'taki mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi - Resim : 5

"ÖNEMLİ BİR ORTAĞIMIZ"

Birleşik Krallık ile ilişkiler hakkında konuşan Fidan, "Birleşik Krallık, Avrupa’da önde gelen ortaklarımızdandır. Mevkidaşım James Cleverly ile ikili ilişkilerimze dair kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik. Birleşik Krallık, ihracatımızda 4’üncü sırada yer alan önemli bir ortağımız. Ticaretimizi geliştirmek için karşılıklı tüm imkanlarımızı kullanma arzusundayız. Birleşik Krallık’ı terörle mücadelemizde müttefikimiz olarak değerlendiriyor, ortak hareket etmek istiyoruz. Görüşmemizde bu konudaki beklentilerimizi aktardım. Göçmen kaçakçılığıyla mücadelede ve düzensiz göçün engellenmesi konusunda da kararlılıkla ilerlemekteyiz." dedi.

Dışişleri Bakanı Fidan, Birleşik Krallık'taki mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi - Resim : 6

"SUDAN'DAKİ SAVAŞ BİZİ YARALAMAKTA"

Sudan'da yaşanan iç savaş hakkında konuşan Hakan Fidan, "Maalesef Sudan’daki iç savaş bizi derinden yaralamakta. Türkiye olarak tarihi sorumluluk ve yakınlık hissettiğimizi bu kadim ülkeye ne yapabiliriz onun arayışı içinde oldu. Savaşan tarafların ikisi ile de temaslarımız devam etmekte. Savaşı sonlandırmaya yönelik tüm çabaları desteklemekteyiz." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Fidan, Birleşik Krallık'taki mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi - Resim : 7

"TÜRKİYE VAZGEÇİLMEZ BİR ORTAK"

İngiltere Dışişleri Bakanı Cleverly, açıklamasında, "Türkiye, Birleşik Krallık için vazgeçilmez bir ortak. Ortak güvenliğimiz ve refahımız için son derece önemli. Avrupa ve bölge için önemi var ve dünyanın geneli için son derece önemli" dedi.

Dışişleri Bakanı Fidan, Birleşik Krallık'taki mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi - Resim : 8

Kaynak: Ajanslar

İngiltere Türkiye
İYİ Parti'nin kararına 'blöf' dedi! İYİ Parti yerel seçim kararını açıkladı Eren Erdem: Kemal Bey sakatlanarak aday yapıldı Tanrıkulu için soruşturma izin talebi bakanlığa gönderildi