Ekrem İmamoğlu'nun okul arkadaşı Fatih Portakal'dan gündem olacak sözler: İmamoğlu CHP'nin başına o isim de İBB'nin başına gelebilir

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden yenilgiyle ayrılan CHP'de sıcak saatler yaşanmaya devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu hariç tüm MYK üyeleri istifa ederken, İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu bir görüşme gerçekleştirdi. İmamoğlu'nun okuldan arkadaşı olan ve Sözcü TV'de Ana Haber sunan Fatih Portakal gündeme bomba gibi düşecek bir kulis bilgisini paylaştı.

Türkiye 28 Mayıs Pazar günü tarihi seçimleri geride bıraktı. Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de ilk kez yapılan ikinci tur oylamasıyla 13. Cumhurbaşkanı seçildi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası yaptığı açıklamada 'devam' mesajı verirken, sosyal medyadan bu kararına tepki yağdı.

MYK ÜYELERİ İSTİFA ETTİ
14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim sonuçlarının yankıları sürerken, CHP'de de yeni döneme ilişkin hareketlilik devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında tüm MYK üyeleri istifa etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu dün görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık 1 buçuk saat süren görüşmede hem seçim sürecinin değerlendirildiği hem de CHP’nin yol haritasına dair görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

GÜNDEM OLACAK KULİS BİLGİSİ
FOX TV'den ayrılıp Sözcü TV'de CHP yandaşlığı yapan Ekrem İmamoğlu'nun da okuldan arkadaşı olan Fatih Portakal bu akşam Sözcü TV'de gündem olacak bir kulis bilgisi paylaştı.

KILIÇDAROĞLU GÖREVİ BIRAKMIYOR
Portakal'ın açıklamaları şu şekilde: İmamoğlu Kılıçdaroğlu görüşmesi. Daha doğrusu Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesine gidelim çünkü dün bir MYK toplantısı vardı. İstifalar verildi evet Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmeyeceği gün yüzüne çıktı. Peki ikili ne konuştu? Neler konuşuldu? Kapalı kapılar ardında konuşulan iddialar neler? Şimdi ne konuştular biraz da o kısma bakalım. Öğrenebildiklerim kadarıyla şunlar söyleniyor: Ekim ayı gibi bir kurultay düşünüyorlarmış. Bu kurultayda konuştuğum kişiler Kılıçdaroğlu'nun tekrar aday olacağı ve zaten delege yapısından dolayı Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi kesin gözüyle bakılıyor. Ve karşısına bir iki aday çıksa bile etki etmeyeceğini söylüyor. Çünkü delegenin Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurduğu delege yapısı olduğundan bahsediyor.

İMAMOĞLU CHP'NİN BAŞINA O İSİM DE İBB'NİN BAŞINA GELEBİLİR

Seçime yani 9 ay sonraki Mart ayındaki yerel seçime İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu ile gideceklermiş. Ama şöyle bir analiz yapılmış. Eyüp, Beyoğlu, Tuzla, Silivri böyle İstanbul'un 5-6 ilçesinde Kılıçdaroğlu'nun oyu Erdoğan'ı geçiyor. Yani Millet İttifakı'nın oyu oranı Cumhur İttifakı'nı geçiyor. O yüzden belki Millet İttifakı'nın alacağı oy oranının hem İmamoğlu'nu belediye başkanı yapacağı hem de İstanbul Belediye Meclisi'nde çoğunluğu saylayabileceği düşünülüyormuş. Eğer çoğunluk sağlanırsa Olağanüstü bir kurultayla İmamoğlu CHP'nin başına gelebilirmiş. İstanbul'u kim yönetecek derseniz eğer İBB'de çoğunluk sağlanırsa Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık'ı İBB'nin başına getirebilirlermiş ama bunlar normal şartlar altında. Biliyorsunuz Kılıçdaroğlu'nun 40'a yakın dosyası var. O dosyalar raftan inecek. İmamoğlu'nun istinafta bekleyen dosyası var. İstinaf onaylıcak mı onaylamıyacak mı onlar bilinmiyor. Onlar devreye girecek olursa herhalde bir b planı falan yapmışlardır diye düşünüyorum. Ama söylenenler bunlar.

Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu'ndan ikinci randevu HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Meclis'te yemin etti Osman Gökçek'ten ilk açıklama geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin törenine kimler katılacak?