İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP İstanbul İl Kongresi sonrası Cemal Canpolat'a seslendi: Çok çirkinleştirdiler, çok yalan konuştular

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Kongresi'nde kendisini eleştiren ve suçlamalarda bulunan başkan adayı Cemal Canpolat'a tepki gösterdi. Özgür Çelik'in başkan seçildiği kongre sonrası İmamoğlu kameralara dönerek "Çok çirkinleştirdiler, çok yalan konuştular, yalanlarında boğulsunlar" dedi. Değişimciler ve genel merkezciler olarak ikiye bölünen CHP'de Cemal Canpolat'ı, genel merkez destekliyordu.

İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi, Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı.

 YENİLİKÇİLER İLE GENEL MERKEZİN ADAYI YARIŞTI

Genel Merkez’in desteğini arkasına alan eski il başkanı Cemal Canpolat ile İmamoğlu ve Özgür Özel başta olmak üzere partide değişimi savunanların desteğini alan Özgür Çelik'in yarıştığı kongre sonuçlandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP İstanbul İl Kongresi sonrası Cemal Canpolat'a seslendi: Çok çirkinleştirdiler, çok yalan konuştular - Resim : 2

ÖZGÜR ÇELİK 342 OY, CEMAL CANPOLAT 310 OY ALDI

Yapılan resmi açıklamaya göre, Özgür Çelik 342 oy, Cemal Canpolat 310 oy aldı. 32 oy farkı ile CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP İstanbul İl Kongresi sonrası Cemal Canpolat'a seslendi: Çok çirkinleştirdiler, çok yalan konuştular - Resim : 3

KÜRSÜYE ÇIKAN PARTİLİLER TARAFINI BELLİ ETTİ

Tansiyonun sürekli yüksel olduğu kongrede kürsüye çıkan partililer ikiye ayrıldıklarını ispatlar nitelikte açıklamalarda bulunurken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklediği CHP İstanbul İl Başkan adayı Cemal Canpolat da Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı.

"CHP ÖRGÜTÜNÜ DIŞARIDA BIRAKMAYI KABUL EDEMİYORUM"

Canpolat, "Belediye başkanı olduktan sonra CHP örgütünü dışarıda bırakmayı kabul edemiyorum. CHP'lilerin başka partiler üzerinden işe girmesini içime sindiremiyorum. CHP'den istifa edip İYİ Parti üzerinden işe girme dönemi pazar gününden itibaren bitecektir. Sağ siyasetle belediyecilik olmaz. AKP'nin devşirme kadrolarıyla belediyecilik yapamazsınız. İYİ Parti kadrolarıyla solcu belediyecilik yapamazsınız. Pazartesi gününden itibaren her belediye başkanı kendi alanında olacak, kendi alanında mücadele edecek. Biz de belediye başkanlarımıza sahip çıkacağız, baş tacı yapacağız, örgüt işlerine bakacağız. Örgüt işlerinde taraf olursanız, bir tarafı karşınızda bulursunuz. Hiçbir belediye başkanımız, CHP kongrelerinde örgütü baskı altına alarak, örgütü dizayn etmeye kalkarak, kendi ilçe başkanını milletvekili yapıyorsunuz. Kendi ilçe başkanınızı gençlik kolu başkanı yapıyorsunuz. Kendinize il başkanı seçmiyorsunuz, özel kalem müdürü seçiyorsunuz. CHP, özel kalem müdürleri ile yönetilemez" demişti.

İMAMOĞLU'NDAN YANIT GECİKMEDİ: ÇOK ÇİRKİNLEŞTİRDİLER

Oy kullanmak için tekrar Haliç Kongre Merkezi'ne gelen İmamoğlu, partililerle konuşurken, "Çok çirkinleştirdiler, çok yalan konuştular. O yalanlarında boğulsunlar ama biz tertemiz yürüyeceğiz" dedi.

İmamoğlu 'torpille işe alıyor' iddiası CHP İstanbul İl Kongresi'nde arbede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ittifak ortaklarından tebrik mesajı Sözleri 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu' sloganlarıyla kesildi