Irak ziyaretinde MİT Başkanlığı dönemi hatırlatılan Hakan Fidan'ın gülüşü gündem oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “sır küpüm” dediği ve en çok güvendiği isimlerden biri olan Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı sıfatıyla ilk resmi ziyaretini geçtiğimiz hafta Irak’a gerçekleştirmişti. Resmi törenlerden birinde Fidan'ın, Irak ve Bağdat'a MİT Başkanı olarak defalarca ziyaret ettiği hatırlatıldı. Bunun üzerine yüz ifadesi değişen ve gülen Hakan Fidan sosyal medyada gündem oldu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 22-24 Ağustos Ağustos tarihlerinde Irak’a ziyaret gerçekleştirdi. Fidan, MİT Başkanı olarak son 3-4 yıldır iki ayda bir Irak’a gidiyordu.

Bu kez Dışişleri Bakanı sıfatıyla Irak'ta bulunan Fidan liderler tarafından oldukça pozitif karşılandı.

Irak ziyaretinde MİT Başkanlığı dönemi hatırlatılan Hakan Fidan'ın gülüşü gündem oldu - Resim : 1

"BAŞKA BİR SIFATLA DEFALARCA ZİYARETTE BULUNMUŞTU"

Bir temasında Fidan için, "Daha önce resmi bir şekilde ama başka bir sıfatla Bağdat'a ve Irak'a defalarca ziyarette bulunmuştu" ifadeleri kullanıldı.

Irak ziyaretinde MİT Başkanlığı dönemi hatırlatılan Hakan Fidan'ın gülüşü gündem oldu - Resim : 2

VERDİĞİ TEPKİ GÜNDEM OLDU

MİT Başkanlığı dönemindeki ziyaretlerinin hafızalarda ilk günkü gibi taze olduğunu gören Fidan, bu ifadeye güldü. Sesini, bakanlık görevinden sonra duymaya başladığımız Fidan'ın bu gülüşü sosyal medyada gündem oldu.

Irak ziyaretinde MİT Başkanlığı dönemi hatırlatılan Hakan Fidan'ın gülüşü gündem oldu - Resim : 3

ZİYARETİN KAPSAMI

Bakan Fidan, geçtiğimiz hafta Bağdat ve Erbil’de üst düzey temaslarda bulunmuş, Irak'ta; Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşit, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani, IKBY Başbakanı Barzani, Irak Savunma Bakanı Sabit Bişar, Haşdi Şabi Komisyonu Başkanı Feyyad, Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar Hekim ve Irak eski Başbakanı Maliki ile bir araya geldi.

Irak ziyaretinde MİT Başkanlığı dönemi hatırlatılan Hakan Fidan'ın gülüşü gündem oldu - Resim : 4

Mansur Yavaş adaylığını açıkladı: Kılıçdaroğlu görüşmeye gidecek Yavaş'tan Halk Ekmek'te rüşvet iddialarına suç duyurusu İYİ Parti'den istifa eden 62 üye MHP’ye katıldı Eski Bakan'ın ölüm nedeni belli oldu